Rating:
Nimic nu se arunca, totul se poate recicla sau reutiliza partial. In Jungle Junction, moto-animalutele ne invata sa folosim fiecare lucru pe care il descoperim, sa ii gasim o utilitate.
Pana ajungem la pietricelele lucioase si cu forme interesante de afara, ne putem opri la ce descoperim chiar la noi acasa. De exemplu, jocurile vechi sau descompletate. Daca nu le putem repara sau recompleta printr-un artificiu, atunci ar fi bine sa nu lasam comoara aruncata intr-un colt.
Sa luam de exemplu jocurile de societate (board games) – strategie, inteligenta, noroc. Ce facem atunci cand se pierde cate o piesa ori se strica ceva la ele? Cativa artisti talentati s-au gandit sa refoloseasca parti din aceste jocuri, cum ar fi tabla de joc sau piesele.
Nu te limita, cu foarfeca poti crea noi forme, cu lipiciul le poti aduce impreuna, dand nastere unui obiect util, interesant si care sa il faca mandru de isprava sa pe cel mic.
Cum refolosim jocurile descompletate
Foloseste-ti imaginatia pentru a nu arunca jocurile descompletate. Cand vine vorba de un pachet de carti de joc este usor sa redai imaginea cartii pierdute pe o bucata de carton cu care sa o inlocuiesti. Insa daca ai pierdut din piesele un joc de cuvinte (Scrabble)?
• Jurnal din Scrabble – Foloseste drept coperte parti din tabla de scrabble si lipeste piesele pe ele sub forma de doua-trei cuvinte incrucisate care sa exprime ceva simpatic. In interior, pe caietul cu foaie velina, copiii tai vor putea fie sa insemneze idei, fie sa deseneze, fie sa lipeasca forme de hartie sau lasa-i chiar pe ei sa vina cu idei noi de utilizare.
• Bratara cu noroc – Piese mici de sah, margele, elefantei sau orice alte piese interesante ai intr-un joc de societate descompletat, le poti insira frumos pe un lant ce va deveni cea mai originala bratara pentru fetita ta.
• Pandantiv – Poti folosi piesele de Scrabble sau de Rummy care ti-au ramas incomplete pentru a le picta si redecora si a obtine un pandantiv minunat si foarte original. Putin lipici, putina sculptare, putina hartie adeziva cu model frumos colorat si e gata!
• Tablete Monopoly – Taie in dreptunghiuri sau patrate tabla de Monopoly, captuseste noile forme cu hartie autoadeziva, nu inainte de a le inveli in material izolator transparent, pentru a rezista la temperaturi foarte mari (vasele fierbinti). Asa, copiii tai isi vor putea alege la masa pe ce proprietate vor sa isi plaseze farfuria, poate chiar Boardwalk.
• Suport din carti de joc – La fel poti face si cu ce ti-a mai ramas din cartile de joc descompletate, pe care le poti folosi ca suporturi de pahare pentru masa. Copiilor tai le vor placea la nebunie, iar invitatii tai vor fi impresionati!
• Insigne vesele – Nu te supara, frate! Poti refolosi hartia imprimata cu logo-ul jocului pentru a merge la un centru de printare pe orice suprafata, care nu costa prea mult, si sa faci pentru copiii tai insigne prin care sa nu uite ca trebuie sa nu fie rai unul cu celalalt.
Toate piesele si tablele de joc le poti folosi in decorarea peretilor camerei celor mici, mai ales cartile de joc. Dar nici niste forme in relief, cum ar fi zaruri sau piese de sah nu ar arata rau intr-un tablou tridimensional sau, de ce nu, chiar atasate pe pereti sau cusute pe perdea.
Copiii sunt foarte creativi, asculta-le ideile si poate veti da impreuna nastere la ceva foarte original si impresionant! Tie ti-a venit vreo idee?
Loredana Apostol
Redactor Copilul.ro