Magie in farfurie: Gateste feluri de mancare care sa atraga chiar si copiii mofturosi!

/ / Modificat: 2024-06-13
Magie in farfurie: Gateste feluri de mancare care sa atraga chiar si copiii mofturosi!

 

Gatitul pentru copiii mofturosi poate fi uneori o provocare, dar cu putina creativitate si imaginatie, poti transforma mesele in experiente placute. De la mancaruri colorate si atragatoare pana la prezentari inedite si trucuri culinare surprinzatoare, exista multe feluri de mancare pe care le poti pregati pentru a atrage chiar si cei mai mofturosi prichindei.

 

Descopera cateva idei ingenioase si delicioase pentru a aduce magia in farfurie si a transforma masa intr-un moment plin de surprize pentru cei mici.

 

    Sandwich-uri magice

 

Transforma masa de pranz intr-o experienta magica pregatind sandwich-uri cu aspect diferit si distractiv. Poti sa folosesti formele de taiat aluatul pentru prajituri (stele, inimi sau animale) pentru a pregati painea si apoi sa adaugi branzeturi si legume crocante. incurajeaza-i pe copii sa isi foloseasca imaginatia si sa creeze propriile lor combinatii de sandwich-uri magice la fel cum ar face un animator de petreceri pentru copii din Bucuresti in cadrul evenimentelor.

 

    Fructe si legume puse pe betisoare magice

 

Creeaza kebaburi de fructe si legume care sa para desprinse din lumea magica. Foloseste betisoare colorate sau frumoase accesorii tematice pentru a pune bucati de fructe si legume proaspete si sanatoase. Poti sa creezi modele sau forme interesante si sa le servesti cu un sos delicios pentru a incuraja copiii sa se bucure de gustari sanatoase.

 

    Pizza in forme magice

 

Da o nota magica pizzei tale, transformand-o din simplu preparat intr-o adevarata capodopera culinara. Taie blatul in forme fantastice cu ajutorul unor decupatoare de biscuiti, in forme de stele, cercuri sau chiar animale. Apoi, joaca-te cu paleta vibranta a ingredientelor (rosii cherry, ardei gras si masline). Daca vrei sa iti pui imaginatia la treaba, folosind ingenios diverse ingrediente, poti chiar sa realizezi pe pizza o imagine sau un desen.

 

    Smoothie-uri magice si delicioase

 

Transforma obisnuitele smoothie-uri in bauturi pline de magie si culoare. Foloseste fructe si legume colorate precum mango, spanac si afine pentru a obtine culori vibrante si arome delicioase. Poti sa adaugi si ingrediente suplimentare precum seminte de chia sau nuci pentru a oferi smoothie-ului textura si consistenta. Pentru un plus de atractivitate, serveste smoothie-urile in pahare decorate cu paie colorate si umbrele de cocktail.

 

    Deserturi magice si creative

 

Incanta prichindeii mai mofturosi cu deserturi care sa para desprinse din povesti si basme. Poti sa pregatesti prajituri tematice precum cele in forma de personaje de desene animate sau cu glazura colorata si sclipici comestibil. in plus, poti sa incerci retete de deserturi sanatoase si creative precum banana split in stil unicorn sau parfaits de fructe si iaurt in straturi colorate.

Pregatirea mesei pentru copiii mai mofturosi poate fi o provocare, dar si o experienta distractiva si plina de creativitate daca iti folosesti imaginatia si incerci retete si prezentari inedite si surprinzatoare. Cu putin efort si inspiratie, poti sa aduci magia in farfurie si sa transformi masa de pranz sau cina intr-un moment captivant pentru cei mici.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gatit copii Copii mofturosi mancare

Articole recomandate

Citeste si despre