Reguli pentru pacalelile de 1 Aprilie

/ / Modificat: 2012-04-01
Reguli pentru pacalelile de 1 Aprilie

Pacalelile de 1 Aprilie sunt o ocazie buna pentru a savura o portie sanatoasa de ras in sanul familiei si nu numai. Poantele trebuie sa se respecte cateva reguli esentiale, astfel incat sa nu fie pusa in pericol siguranta copiilor, sa nu fie jignitoare sau sa supere pe cineva. Pacalelile "coapte" pentru aceasta zi trebuie sa fie potrivite fiecarei varste si suficient de creative pentru a avea succesul asteptat!

Foto: buzzle.com

Pacalelile trebuie adaptate varstei

Nu poti pacali un copil asa cum ai pacali un adult. Fiecare farsa trebuie adaptata varstei fiecarei persoane, pentru a fi inteleasa si a avea efect.

Asadar, daca vrei sa iti pacalesti copilul, ai grija ca poanta sa fie inofensiva, simpla si amuzanta. Poti incerca sa colorezi laptele din cutie cu cacao, pentru ca micutul sa aiba o mare surpriza cand isi toarna peste cereale, sa ii pui vata in varful pantofiorilor, astfel incat sa nu il mai incapa etc.

Pacalelile de 1 Aprilie nu trebuie sa puna in pericol pe nimeni

Este important sa ii explici acest lucru si copilului, atunci cand il inveti cum sa faca farse celor dragi.

El va invata foarte multe despre ce sunt si cum trebuie facute pacalelile de la tine, atunci cand il pacalesti pe el. Asadar, ai grija sa setezi un exemplu pozitiv pentru cel mic si sa nu ii faci niciodata farse periculoase, care s-ar putea sfarsi neplacut.

Este importan sa nu apeleze in farsele lui la cutite, foc sau alte trucuri care se pot dovedi primejdioase pentru cei pe care incearca sa ii pacaleasca.

Pacalelile de 1 Aprilie nu trebuie sa fie jignitoare sau suparatoare

Una dintre cele mai importante reguli in privinta farselor de sezon este ca nici tu, dar nici copilul, sa nu apelati niciodata la pacaleli care ar putea jigni persoana care urmeaza sa fie pacalita.

Explica-i micutului tau ca scopul poantelor este sa starneasca rasete, nu sa jigneasca prin apelative, apropouri sau insulte o persoana.

Ii poti oferi si exemple potrivite pentru a fi puse in practica, dar si dintre cele care trebuie evitate, deoarece nu-si ating scopul.

Pacalelile nu trebuie sa strice lucrurile si obiectele din jur

Atentie la pacalelile care, fara sa iti dai seama, pot distruge mobilierul si lucrurile de prin casa. Nu implica masina de spalat, frigiderul sau masina personala in poantele tale.

In acest fel, oferi si copilului un exemplu pozitiv despre felul in care trebuie organizate si planificate poantele, astfel incat sa fie sigure, amuzante si sa starneasca hohote de rasete.

Poti chiar sa ii si vorbesti despre acest subiect si sa il ajuti sa inteleaga ca atunci cand incep sa se strice lucrurile din jur, poanta nu mai este amuzanta, ci devine o problema care supara parintii sau persoanele pe care le pacaleste, si nu acesta este scopul.

Pacalelile de 1 Aprilie trebuie sa fie creative, originale si facute la momentul potrivit

Atat tu, cat si copilul tau, trebuie sa va ganditi mereu la idei de poante cat mai originale, astfel incat sa ii impresionati pe cei din jur. Cu cat sunt mai previzibile, cu atat isi pierd farmecul si sunt supuse esecului.

Pentru ca poanta sa ii prinda cu garda jos si sa ii surprinda pe cei carora le-o coaceti trebuie sa:

  • identificati punctele slabe ale persoanei respective, orarul, tabieturile etc.;
  • sa identificati momentul potrivit din zi pentru a face poanta (de exemplu, nu dimineata cand toata lumea e morocanoasa; sau daca faceti o poanta taticului si vreti sa il umpleti de faina, nu o faceti atunci cand se pregateste sa plece la serviciu.

Taguri Pacaleli 1 aprilie copii Pacaleli 1 aprilie Ziua pacalelilor copii

Articole recomandate

Citeste si despre