Felicitarile de 8 Martie, Ziua Mamei, care sunt facute de copii sunt cele mai frumoase, au in ele toata dragostea copilului tau si nu se compara cu cele din comert.
Daca mai luam in considerare si ca felicitarile facute de copii implica mai putine cheltuieli, plus ca antreneaza imaginatia si dexteritatea copilului tau, atunci se pare ca sunt o idee buna.
Cum facem felicitari de 8 Martie?
Nu este foarte greu sa faci felicitari de 8 Martie impreuna cu cel mic, foloseste-te de imaginatia ta si asigura-te ca ai:
• Hartie alba, hartie colorata, carton;
• Creioane colorate, carioci, tempera si pensule;
• Flori puse la presat sau frunze (uscate sau nu);
• Fotografii, nasturi colorati;
• Lipici, forfecuta.
Dupa ce ai pus toate aceasta la indemana, fa un plan de actiune alaturi de copilul tau si puneti-va pe treaba! Felicitarile au in comun baza de carton ori hartie alba, peste care se vor adauga decoratiile.
Asadar, vom lua o bucata dreptunghiulara de carton sau hartie pe care o vom plia in doua, lasand coperta din spate a felicitarii sa fie mai lata putin. Pe acea margine lasata, cam de 3-4 cm, se va desena o linie fie in forma de ghiocel, jumatate de lalea sau pur si simplu o linie ondulata, contururi pe care ulterior vei merge cu forfecuta.
Decoram felicitari de Ziua Mamei
Primul pas e gata, putem trece la ideile de impodobire. Decupam din hartie colorata forme de petale, bulinute si bucati pentru tulpina de floare si le lipim in centrul copertei. Daca dedesubt mai scriem un mesaj de tipul "8 Martie", iar inauntru un mesaj pentru mami ori lipita o fotografie de familie, cel mai simplu model de felicitare e gata.
Alte optiuni presupun:
• Sa te folosesti de lipici pentru a decora coperta de carton cu boabe de fasole colorate cu tempera, in loc de petale pentru ghiocel sau pentru o alta floare, cu un nasture lipit in mijlocul lor. Codita si frunzele pot fi desenate cu creioane colorate sau se pot folosi fasii de hartie verde.
• Petalele de hartie le poti plia in doua pe lungime si abia apoi sa le lipesti, vor aparea iesite in relief, la fel poti sa faci si la frunze si tulpina. Cauta pe internet modele de origami pentru flori, pe care le poti lipi pe coperta, daca iti place ideea.
• Daca celui mic ii place sa picteze, incercam sa pictam cu manutele, punand fie amprenta, fie toata palma inmuiata in culoare peste coperta, la nimereala sau, daca cel mic e creativ, in chip de floare ori alt obiect.
• Daca ne plac colajele, putem lipi tot soiul de forme geometrice de marimi diferite (pe care le-am decupat din hartia colorata) peste felicitare, apoi fie sa lipim o poza de familie, fie sa lipim un dreptunghi de hartie alba cu un mesaj dorit de cel mic ("Te iubesc, mamico!", "8 Martie" etc.) ori amandoua.
Daca celui mic ii vin idei pe parcurs, vezi ce se poate face, pentru a-i oferi satisfactia de a fi creat cu manutele sale ceva pentru mamica sa iubita.
Activitati de Ziua Mamei
Cei mici pot aborda, in functie de varsta, diferite activitati: pot spune poezioare sau cantecele pentru Ziua Mamei, isi pot exprima felul in care concep ei Ziua Mamei prin desen liber sau pot colora planse.
Nu ezita sa te joci cu el, mai ales daca iti propune vreun joc ce ii place. Este Ziua Mamei si a familiei!