Cand se deschid cele mai frumoase Targuri de Craciun din Europa in 2024

/ / Modificat: 2024-10-23
Cand se deschid cele mai frumoase Targuri de Craciun din Europa in 2024

Craciunul se apropie, iar in intreaga Europa, targurile de Craciun se pregatesc sa imbie vizitatorii cu atmosfera lor magica, cu lumini stralucitoare, miros de vin fiert si bunatati traditionale. Daca planifici o escapada de iarna in 2024, iata cateva dintre cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa si datele cand se deschid.

1. Targul de Craciun din Viena, Austria

Deschidere: 16 noiembrie 2024

Viena este renumita pentru targurile sale de Craciun spectaculoase, iar cel din fata Primariei (Rathausplatz) este cel mai emblematic. Cu sute de casute din lemn pline de cadouri handmade, decoratiuni si delicii culinare, acest targ te va purta intr-o lume de vis. Nu rata concertul de colinde care are loc in fiecare seara, sub lumini stralucitoare.

2. Targul de Craciun din Strasbourg, Franta

Deschidere: 24 noiembrie 2024

Strasbourg se mandreste cu cel mai vechi targ de Craciun din Franta, ce dateaza din 1570. Cu tematica sa „Capitala Craciunului”, targul ofera o atmosfera de poveste, cu o catedrala impunatoare care serveste drept fundal. Vei gasi produse artizanale, bradul de Craciun cel mai inalt din Europa si, desigur, celebrul vin fiert alsacian.

3. Targul de Craciun din München, Germania

Deschidere: 27 noiembrie 2024

München devine un taram al viselor in timpul sarbatorilor de iarna, iar targul din centrul orasului, situat in Marienplatz, este o destinatie de neratat. Casutele de lemn ofera o varietate de produse, de la decoratiuni de Craciun la specialitati bavareze. Atmosfera este amplificata de colindele cantate de coruri locale.

4. Targul de Craciun din Praga, Republica Ceha

Deschidere: 2 decembrie 2024

Praga isi transforma piata orasului vechi intr-un loc de basm pe durata sarbatorilor. Targul de Craciun din Praga este cunoscut pentru bradul sau impunator si pentru tarabele pline cu produse traditionale cehesti, cum ar fi trdelník (un desert specific) si pralinele de ciocolata. Atmosfera feerica a pietelor de Craciun din Praga te va lasa fara cuvinte.

5. Targul de Craciun din Bruxelles, Belgia

Deschidere: 29 noiembrie 2024

Targul de Craciun din Bruxelles, numit „Winter Wonders”, se desfasoara in inima capitalei belgiene, in piata Grand Place. Vizitatorii pot explora o multime de standuri care ofera cadouri unice, bunatati delicioase si bauturi calde. Un highlight al targului este iluminatul spectaculos si spectacolele de muzica si dans care au loc pe tot parcursul evenimentului.

6. Targul de Craciun din Budapesta, Ungaria

Deschidere: 10 noiembrie 2024

Budapesta devine un loc magic in timpul sarbatorilor, iar targul de Craciun din piata Vörösmarty este unul dintre cele mai frumoase. Aici, poti savura delicii unguresti, cum ar fi kurtoskalacs (un cozonac rotund) si poti explora produse de artizanat local. Atmosfera este animata de muzica live si de iluminatul festiv.

7. Targul de Craciun din Copenhaga, Danemarca

Deschidere: 15 noiembrie 2024

Copenhaga isi sarbatoreste Craciunul cu un targ de Craciun la Tivoli Gardens, un parc de distractii plin de magie. Vizitatorii pot explora tarabele cu produse locale, se pot bucura de plimbari pe toboganele de gheata si pot degusta delicii scandinave. Lumini si decoratiuni impresionante transforma parcul intr-un loc de poveste.

Taguri Targuri Craciun

Articole recomandate

Citeste si despre