Pe langa activitatile obisnuite din casa, cum ar fi cititul, muzica sau jocurile creative, poti sa faci cateva schimbari pentru ca cel mic sa se simta extraordinar in aceasta iarna.
Iata ce poti incerca:
1. Incearca sa schimb infatisarea casei in aceasta iarna!
Poti sa transformi una din camere intr-un adevarat loc de joaca. Scoate toata mobila ca sa creezi mai mult spatiu pentru o structura pe care sa se poata urca. In acest fel toata tensiunea este eliberata prin efort fizic.
Antrenarea abilitatilor motorii pentru o scurta perioada de timp, chiar si 15 minute, poate sa il redirectioneze apoi spre activitati mai linistite cum ar fi facutul temelor pe parcursul acestor luni de iarna.
2. Indeamna-l sa incerce un sport de iarna pe care nu l-a mai practicat pana acum.
Patinajul, datul cu sania, schiatul sau hochei-ul il vor inveseli si il vor ajuta sa-si mentina o temperatura optima a corpului cat timp sta afara. Si nu uita ca o sesiune de 20 de minute de joaca in zapada poate stimula pe oricine.
3. Propune-i activitati care implica joaca cu zapada.
Construiti oameni de zapada, animale sau iglu-uri ca sa va incalziti!
Construiti un inglu de jucarie: invata-l pe copilul tau sa adune zapada si sa faca o movila. Apoi, ia lopata si scoate toata zapada din interior.
Copiilor le place la nebunie sa faca acelasi exercitiu repetat si sa se cuibareasca inauntrul inglului de indata ce e gata. Mai multe iglu-uri unul langa altul pot crea un sat, un castel, o fortareata sau orice alta structura.
4. Nu uita ca si in bucatarie va puteti juca!
Fa un aluat pentru prajituri pe care copilul tau sa il poata framanta, impleti si decora. Gatitul ii poate indeplini nevoia fizica de a se "murdari" intr-o maniera asemanatoare cu joaca in nisip.
Si nu in ultimul rand, nu uita de tine. Un nou sport de iarna te va ajuta si pe tine sa te destinzi si sa iti concentrezi toata atentia acolo unde trebuie in aceasta iarna.
Daca ai grija de tine si copiii tai vor avea de castigat!
Alina Sica
Redactor Copilul.ro