Ateliere de dezvoltare a creativitatii copiilor
S-a lansat prima platforma de ateliere de dezvoltare a creativitatii copiilor care imbina arta, reciclarea creativa si mestesugurile traditionale.
Creative Arts si creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti organizeaza, incepand din 14 februarie, prima platforma de workshop-uri pentru copii care imbina arta cu reciclarea creativa si mestesugurile traditionale. Atelierele se vor desfasura in fiecare zi de weekend la sediul creart din strada Alexandru Lahovari, nr. 7, sector 1, Bucuresti, in perioada februarie – mai 2014.
Structura platformei imbina Recicloniarta si Atelierele de mestesuguri pentru copii, doua categorii de cursuri care contribuie la afirmarea creativitatii si dezvoltarea imaginatiei copiilor.
Recicloniarta
Recicloniarta cuprinde o serie ateliere mixte de arte si reciclare creativa organizate de Creative Arts. Structurata in patru module, Recicloniarta combina reciclarea creativa cu diverse categorii de arte, precum muzica, artele plastice, tehnicile handmade si realizarea de banda desenata. Fiecare dintre cele patru cursuri este compus din sase ateliere saptamanale a cate doua ore. indrumati de trainerii Creative Arts, copiii vor experimenta diferitele tipuri de arta intr-o atmosfera vesela, devenind totodata mult mai responsabili fata de mediul inconjurator.
La atelierul de "Handmade si reciclare creativa" de sambata, de la ora 16:00, cei mici vor reinventa cu stil role de scotch, PET-uri, nasturi si resturi de material textil si vor realiza, prin tehnici handmade de baza, decoratiuni si accesorii simpatice.
Duminica, de la ora 10:00, copiii pasionati de desene animate sunt invitati la atelierul de „Benzi desenate si reciclare creativa”, unde vor afla sa-si creeze singuri personajele preferate si sa le ilustreze povestea pe suporturi neconventionale.
Copiii care vor sa invete sa-si construiasca propriile instrumente muzicale, descoperind cum suna dopurile si farfuriile de plastic, ambalajele din aluminiu sau sulurile de carton, sunt asteptati duminica, de la ora 13:00, la atelierele din cadrul modului de "Muzica si reciclare creativa". Tot duminica, intre orele 16:00 si 18:00, in cadrul modulului de "Arte plastice si reciclare creativa", cei mici vor invata bazele desenului si ale picturii, dar nu pe coli obisnuite de hartie, ci pe role de carton, farfurii de plastic, cartoane de oua sau PET-uri.
Atelierele de mestesuguri pentru copii
Incepand din 15 februarie debuteaza si Atelierele de mestesuguri pentru copii organizate de creart, o platforma de workshop-uri structurata in trei sesiuni de lucru diferite ca tematica si tehnica, ce isi propun sa exploreze domeniul vast al artei, de la olarit si pictura pe sticla pana la procedeul confectionarii produselor manufacturate. Fiecare sesiune este compusa din doua ateliere saptamanale desfasurate pe parcursul a doua ore, in care cei mici isi vor dezvolta creativitatea, vor deprinde anumite abilitati practice si, in acelasi timp, vor invata sa recunoasca si sa aprecieze traditiile autentice romanesti.
In cadrul Atelierelor de mestesuguri pentru copii se va desfasura sambata, intre orele 10:00 si 12:00, modulul "Martisoare". Astfel, timp de trei saptamani, copiii vor invata sa realizeze martisoare romanesti, recicland hartie, prin metoda quilling, indrumati de doamna profesor Rodica Andreescu. Tot sambata, intre orele 12:00 si 14:00, cei mici vor invata sa se joace cu sticla si culorile la "Atelierul de pictura pe sticla".
Copiii ce participa la cursuri nu trebuie sa aduca de acasa decat energie si voie-buna, deoarece toate instrumentele si materialele necesare (materiale reciclabile, pensule, culori, carton colorat, material textile, margele, hartie, etc.) sunt puse la dispozitia lor de catre organizatori.
Atelierele din cadrul Recicloniarta se desfasoara contra unei taxe de participare de 280 de lei pentru modulul de 6 sedinte, iar taxa de participare la Atelierele de mestesuguri pentru este de 90 de lei pentru modulul de 3 sedinte.
Detalii desare programul atelierelor gasiti pe www.creativearts.ro, www.creart.ro si pe Facebook.com/CreativeArtsBucuresti si Facebook.com/creartpmb.
Cursurile se vor desfasura la sediul creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti din Piata Alexandru Lahovari nr. 7, sect. 1, Bucuresti.
In functie de complexitatea activitatii desfasurate, varsta recomandata pentru participantii la workshop-urile din cadrul platformei Ateliere de Creatie pentru copii variaza intre 4 si 12 ani.
Inscrierea si obtinerea de informatii suplimentare se poate face zilnic, intre orele 10:00 – 20:00, astfel: pentru detalii privind cursurile din cadrul Recicloniarta - prin e-mail la office@creativearts.ro sau prin telefon la 0721.321.890, iar pentru cursurile din seria Ateliere de mestesuguri pentru copii prin e-mail la ateliere@creart.ro sau al telefon 0733.331.324.