Ateliere la Muzeul Taranului Roman, 22 - 24 iulie 2014
22 iulie de la ora 10.00 si de la 12.00
Ateliere de tiparit si imprimat: gravura in linoleum si plastic, stampile si imprimeuri pe panza, desene cu mirodenii, ceai si culori din plante, stampile, imprimare cu presa manuala.
Imprimatul este o „urma“ lasata cu mana, cu un obiect, cu ceva prelucrat, fie ca e vorba de simple stampile din radiere sau linogravura, fie la tehnici mai elaborate cum ar fi gravura pe placuta de cupru.
Materiale diferite ne stau la dispozitie: hartie transparenta sau colorata, hartie subtire de orez sau cu o textura speciala.
Presa cu manivela ne ajuta sa transferam mai bine pe hartie modelul lucrat pe matrita. Cu matrita realizata se pot tipari mai multe lucrari care vor fi apoi semnate de autori si prezentate intr-o expozitie inedita.
Ateliere pentru copii de la 8 ani (max. 10 participanti).
Durata unui atelier: 1h 30 min.
Pret participare: 15 lei de copil, 20 lei pentru adulti.
23 iulie de la ora 10.00 si de la 12.00
23 iulie de la ora 10.00 si de la 12.00 - ateliere de pictura cu flori si mirodenii: cum ar fi sa pictam cu flori?
Dar cu frunze sau cafea? Atelierul incepe cu un mic traseu in curtea muzeului, de unde vom aduna cateva plante si doi graunti de pamant. in sala de lucru aranjam aceasta recolta impreuna cu alte flori si mirodenii.
Nu vor lipsi scortisoara, curry-ul, boiaua dulce, ceaiul negru, curcuma sau sofranul. Culori delicate, mirosuri exotice ne vor inspira la nasterea primelor desene pe hartie.
Este un atelier-laborator in care accentul cade mai mult pe calitatea culorilor si pe cautare-descoperire si mai putin pe caracterul descriptiv al desenelor realizate. Mici si mari, curiosi, iubitori ai mirodeniilor orientale sunt bineveniti!
Ateliere pentru copii de la 7 ani (maxim 15 persoane).
Durata: 1h 30 min.
Pret participare: 15 lei pentru copii, 20 lei pentru adulti.
24 iulie de la ora 10.00 si de la 12.00
24 iulie de la ora 10.00 si de la 12.00 - ateliere de construit instrumente muzicale simple care redau sunete din natura, confectionate din lemn, bambus, nuci si ramurele: albinuta, ciripitoarea, bondarul, ciocanitoarea, vantul, xilofonul de invartit, rain-maker si altele.
In plus, despre pomi, lemne si calitatile lor in lumea instrumentelor: ce fel de lemn, cand si cum se taie din padure pentru a fi bun la construit.
Ateliere pentru copii de la 8 ani (max. 10 participanti).
Durata unui atelier: 1h 30 min.
Pret participare: 15 lei pentru copii, 20 lei pentru adulti.
25 iulie de la ora 10:00 si de la 12:00
Povestea sunetului fermecat: un baietel pleaca in lume pentru a gasi insula regelui Musikus si acolo, sunetul fermecat.
Peripetiile lui si ale prietenilor care il insotesc vor fi nu doar povestite, dar si cantate. Instrumente neconventionale din intreaga lume ne ajuta sa il insotim pe eroul povestii: tobe africane, fluier si flaut, harpa de copii, rain-maker din Peru, gongul tibetan, tobita mexicana din bambus si alte instrumente inedite.
Durata unui atelier: 45 min.
Participanti: maxim 15, pentru copii de la 5 ani si adulti.
Pret participare: 15 lei.