Bastilia si copiii – activitati de septembrie

/ / Modificat: 2012-11-26
Bastilia si copiii – activitati de septembrie

Programul activitatilor pentru copii in luna septembrie

1 septembrie, ora 11.00 - Micile miracole, atelier de lectura, muzica, activitati practice pentru copii de 3-5 ani.

Spunem povestea lui Yumi (autor Annelore Parot, Editura Arthur), frumoasa papusa japoneza. Oare cum arata lumea unei papusi japoneze de lemn? Cum ii sunt prietenii, jucariile, hainutele, ce mananca si cum se joaca?

Vom poposi in aceasta lume indepartata si ne vom minuna de culorile si formele ei. Cu ajutorul unui mic teatru de papusi din carton si al unui decor din hartie multicolora, vom spune o poveste japoneza: povestea lui Yumi, fetita careia ii plac chimonourile frumoase si care trece prin tot felul de peripetii in drumul ei spre o petrecere.


La final, pictam propriile noastre papusi kokeshi si le imbracam in chimonouri din hartie inflorata.

2 septembrie, ora 12.00 - Surpriza lui Vizoo, maestrul petrecerilor: Profesorul traznit!

amintiri-din-vacanta

Copiii vor realiza experimente stiintifice pe muzica antrenanta si se vor distra alaturi de cele doua personaje dragi dintr-o tara indepartata, Vizlandia. Atelier pentru copii mari si mici, de la 6 la 12 ani.

8 septembrie, ora 11.00 - Muzicantii voiosi invata despre muzica aborigenilor din Australia â didgeridoo

Atelierul este sustinut de Diana Herman pentru copii de 5-10 ani. La prima editie a clubului de muzica pentru copii vom incepe prin relaxarea cu ajutorul unor cantece si povesti despre aborigenii din Australia, despre instrumentul didgeridoo, vom asculta muzica lor si vom desena astfel de instrumente.


Copiii vor valsa, la propriu, pe clapele pianului deoarece acestea vor fi desfasurate la picioarele noastre. Urmeaza invatarea catorva ritmuri de percutie prin lovirea propriului corp, cu ajutorul unei povesti despre caluti si jochei. Micutii vor dansa marcand ritmul cu instrumente mici de percutie. Nu putem omite asezarea notelor pe portative si o facem cu ajutorul animatiilor adecvate varstei lor, urmand sa lucram pe planse-puzzle. Extras din filmul Fantasia (Walt Disney), cu fond muzical de muzica clasica. Noi suntem muzicanti voiosi ce stim canta frumooos…

15 septembrie, ora 11.00 si ora 13.00 - Micii bucatari: Seminte si fructe

Este vorba despre semintele care te fac mare: dovleac, floarea-soarelui, alune, migdale, stafide, nuci, fistic. Atelierul face parte din proiectul Food Revolution Day initiat de Jamie Oliver, in colaborare cu ArtelierD, Editura Curtea Veche, frufru. Atelier pentru copii de 3-5 ani.

22 septembrie, ora 11.00 - Sezatoarea cu fluiere si povesti

Sezatoarea cu fluiere si povesti este un atelier de instrumente muzicale traditionale romanesti sustinut de Florin si Beatrice Iordan pentru copii de 3-6 ani. In poveste, un om merge calare in cautarea unui izvor cu apa fermecata care vindeca orice boala.

Chiorutul, personajul nostru, roaga o vrajitoare sa-l faca cel mai bun cantaret la fluier din satul lui, oferindu-i in schimb lumina ochilor. Chiar micutii construiesc sonor povestea: ssssssssssarpele (roscova), galop (scoici), talangi (clopotei), tunetele vrajitoarei (toba).

Pe tot parcursul atelierului, Florin Iordan (etnomuzicolog) canta la diferite instrumente muzicale mai putin cunoscute de ascultatori: cobza, fluier etc.

23 septembrie, ora 11.00 - Povesti senzoriale: Ascultand marea

Atelierul este sustinut de Beatrice Iordan pentru copii de 4 - 7 ani.

Insotim sonor si vizual, cu ajutorul teatrului de umbre, un pescar in calatoria sa spre adancul marilor. Vom construi castele din pietre de mare, vom pipai scoici si stelute marine, vom asculta sunetul apei, vom face desene cu ajutorul nisipului, vom canta si vom asculta pietre care fluiera, fluiere care canta, tobe care bat ritmuri, instrumente de suflat, un metalofon care va imita sunetul picaturilor de apa si sunetul vantului in largul marii. La final invatam sa construim barcute mari din hartie, sa le coloram cu degetele, apoi pornim pe drumuri din nisip!

29 septembrie, ora 11.00 - Cufarul cu povesti, atelier de lectura si teatru

Atelierul se adreseaza copiilor de 6-10 ani. Spunem povestea Micului Print (Editura Rao). Voua cu ce va seamana desenul nr. 1 al personajului nostru? Cu o palarie sau cu un sarpe boa care a inghitit un elefant?

Dupa ce raspundeti la intrebare, trebuie sa participati la atelierul nostru pentru ca, om mare sau mic, toti ne apropiem prietenii asa cum Micul Print a facut cu vulpea cea inteleapta: "esentialul e invizibil pentru ochi".

30 septembrie, ora 11.00 - atelierul Lumea dimprejur

Atelierul este pentru copii de 4-6 ani sustinut de Jukava.  Micutii invata sa exploreze lumea altfel, intelegand ca lucrurile care ii inconjoara zi de zi se pot transforma in materiale fermecate. Vom folosi materiale uzuale (malai, frunze, fasole, porumb) adesea uitate (pentru ca sunt aparent "banale") pentru a construi povesti.

Pictam (cu mana sau cu piciorul), facem colaje, construim instrumente muzicale nebanuite. Scopul acestui atelier este de a crea un spatiu inedit pentru copii, unde cei mici sa inteleaga cum si cele mai obisnuite lucruri pot fi perfecte pentru joaca.

Lansarea revistei Ben10

Nou! Din luna septembrie ii vom avea alaturi si pe prietenii de la Media Service Zawada cu care va pregatim o surpriza la sfarsit de luna: lansarea revistei Ben10, pentru toti copiii de 6-12 ani, fani ai desenelor animate, benzilor desenate, jocurilor si concursurilor.

Si pentru ca atelierele se desfasoara intr-o librarie, toti copiii vor pleca de la noi cu cate o carte!

Pret: 30 lei, toate materialele/ingredientele incluse


Taguri Evenimente copii Activitati educative copii

Articole recomandate

Citeste si despre