Descopera Civilizatia Europeana (8-13 ani), Scoala de Arta si Maniere
Domeniu: Cultura generala
Lector: Monica Neatu
Data incepere: 18 Mai 2013
Ora curs: 11:00
Numar ateliere: 4
Frecventa: saptamanal, sambata
Varsta Minima: 8 ani
Varsta Maxima: 13 ani
Cost: 120 ron
Cost redus (card fidelitate): 100 ron
Locatie: Fundatie, Popa Soare nr 40, etaj 1
Numar maxim persoane: 17
V-ati gandit vreodata sa aflati tainele civilizatiei europene? Sunteti curiosi sa descifrati tablouri si legende din trecut, intr-o maniera ludica, amuzandu-va de picturile rupestre sau de statui ciudate? Daca v-am starnit interesul, va invitam la un atelier dedicat civilizatiei si culturii europene, ce porneste de la premisa familiarizarii cu mostenirea culturala a diverselor epoci istorice.
Calatoria noastra este structurata in patru ateliere, ce au la baza nenumarate imagini si texte. Metoda de lucru este interactiva si porneste de la identificarea si comentarea unor reprezentari vizuale sau literare, scopul fiind intelegerea contextului istoric si cultural in care au fost create.
La sfarsitul atelierului, copiii vor putea identifica si situa in timp diverse reprezentari artistice, vor sti sa priveasca o opera de arta ti ii vor intelege semnificatiile estetice, sociale, etc.
Teme ateliere
1. Epoca picturilor rupestre. Lascaux si Altamira-ce spun aceste picturi misterioase despre oamenii timpului. Lumea zeilor olimpieni si templele lor minunate. Ce stim despre temple, dar despre amfiteatre? Cum se reprezenta o piesa de teatru, dar luptele cu gladiatori? Mitologia- semnificatii.
2. Minunatul Ev Mediu. Tainele castelelor si stralucirea catedralelor. Despre ce povesteau cantecele trubadurilor? Renasterea si inventiile sale. Pamantul si soarele, care dintre ele se invarte? Tiparul, cartile si cateva tablouri celebre. Ce inseamna perspectiva lineara?
3. Europa se schimba. Calatori pe apele lumii: exploratori si pirati. Spania secolului de aur si cotidianul din lumea Nordului. De la Don Quijote la Baronul Munchausen.
4. Ce a insemnat romantismul? De la povestile fratilor Grimm la fantomele din tablouri. Impresionistii si scene din viata contemporana. Povesti din muzeele zilelor noastre.
Fiecare sedinta dureaza o ora si jumatate, cu o pauza la mijloc (dupa primele 45 min).
Pentru mai multe detalii - Scoala de arte si maniere