Impreuna pentru planeta, la Muzeul Antipa! 17 mai, Noaptea Muzeelor

/ / Modificat: 2014-05-16
Impreuna pentru planeta, la Muzeul Antipa! 17 mai, Noaptea Muzeelor

Impreuna pentru planeta, la Muzeul Antipa! 17 mai, Noaptea Muzeelor

Noaptea Europeana a Muzeelor: Impreuna pentru planeta

Sambata, 17 mai 2014 

Vino la Muzeul "Antipa" cu ocazia celei de-a 10-a editii a Noptii Europene a Muzeelor, pentru a fi alaturi de noi "Impreuna pentru planeta".

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" participa pentru a 10-a oara la programul european Noaptea Muzeelor, lansat in 2004. Ca in fiecare an, si in 2014, in data de 17 mai, Muzeul "Antipa" marcheza sarbatoarea cu o serie de evenimente speciale.

Programul Muzeului va incepe la orele 19.00 si se va termina Duminica, 18 mai, la orele 03,00.

Sambata, 17 mai, in intervalul orar 10.00 – 19.00, Muzeul Antipa va fi iNCHIS!

Pentru ca ne asumam responsabilitatea pentru mediul inconjurator, Noaptea Muzeelor de la Muzeul „Antipa” este, cu sprijinul Carbon Solutions Global, un eveniment carbon neutru.

Primul eveniment muzeistic de acest gen din Romania. 

Emisiile de dioxid de carbon, rezultate in urma acestei nopti si evaluate, vor fi compensate, prin sustinerea unui proiect verde din portofoliul partenerilor de la Carbon Solutions Global.

Ii invitam pe toti cei care iubesc natura si vor sa contribuie la protejarea mediului inconjurator, sa acceseze site-ul www.antipa.ro, incepand cu 17 mai 2014, si sa-si calculeze amprenta de carbon.

Digi Animal World va fi si anul acesta partenerul evenimentului Noaptea Muzeelor si va oferi un spectacol inedit de proiectii 3D pe fatada muzeului.

Programul evenimentelor

19.00 – 03.00: Vizitarea gratuita a expunerii permanente; 

19.00: Lansarea traseului alternativ de vizitare a Muzeului, intitulat „Istoria lumii vii in 10 exponate”. Acest proiect ofera vizitatorilor posibilitatea de a dedica o vizita sau mai multe informatiilor strict dedicate primului grup de 10 piese, deosebite din patrimoniul stiintific al Muzeului. Speciile prezentate sunt marcate prin panouri informative, cu date despre biologia, ecologia, distributia si statutul de ocrotire a speciilor respective, cu o ilustratie bogata. Acest traseu a fost anticipat de cele 10 conferinte, tinute de catre cercetatorii Muzeului in intervalul octombrie, 2013 – mai, 2014 si articolele asociate, publicate in revista Terra Magazin, CD Press. 

19.00 – 03.00: Vizitarea gratuita a expoziţiei temporare de fotografie „Vacaresti: descoperirea unui Parc Natural Urban”. Expozitia, deschisa la Muzeu, a fost organizata in colaborare cu grupul de initiativa pentru infiintarea Parcului Natural Vacaresti si revista National Geographic Romania si cuprinde fotografii, concepte de arhitectura si idei de dezvoltare urbana realizate de catre fotograful Helmut Ignat, impreuna cu „Save or Cancel”. Toti vizitatorii, care doresc sa protejeze flora si fauna deosebite, identificate de catre specialisti in „delta” din mijlocul Bucurestiului, vor avea posibilitatea sa-si sustina opinia prin acordarea de semnaturi. 

19.00 – 03.00: MuseumSelfie – Muzeul „Antipa” se alatura proiectului Kaleidoscope, initiat de catre Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta. Kaleidoscope reprezinta o aplicatie pentru smartphone (MobilActif) care poate fi descarcata si utilizata gratuit de catre vizitatori in vederea realizarii unor autoportrete in muzeu, inspirate de patrimoniul acestuia (MuseumSelfie). Fotografiile (cu legende referitoare la muzeu, oras, tara) se trimit automat prin intermediul aplicatiei catre o baza de date, imaginile urmand sa fie proiectate pe durata desfasurarii Noptii Muzeelor in toate muzeele din Europa inscrise in evenimentul Kaleidoscope. 

20.00 – 21.00: Proiectie video a documentarului „Fara punga, va rog!” oferit de Digi Animal World. Documentarul ofera o imagine de ansamblu asupra pericolelor de mediu si de sanatate ce iau nastere din depozitarea necorespunzatoare a produselor non-biodegradabile din plastic si cum ne putem proteja sanatatea, dar si natura de acest real pericol. 

22.00 – 24.00: Colectare entomologica a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale sub coordonarea specialistilor muzeului. (grup ţinta : 7 – 18 ani) 

22.00 – 24.00: Interceptarea liliecilor (Chiroptera) din gradina Muzeului „Antipa” cu ajutorul detectorului de ultrasunete sub coordonarea specialistilor muzeului. (grup ţinta : 7 – 18 ani) 

 22.00 – 03.00: Proiectii pe fatada Muzeului, prezentate de Digi Animal World. Proiectiile ii vor pune pe vizitatori fata in fata cu animalele salbatice care traiesc in locuri cu adevarat neexplorate si care au comportamente nemaivazute. 

Taguri Noaptea muzeelor

Articole recomandate

Citeste si despre