In perioada 10-20 septembrie, in Piata George Enescu din capitala are loc Piata Festivalului, un eveniment cu acces gratuit, organizat de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.
La fiecare editie a Festivalului International George Enescu, Piata Festivalului ii scoate pe Mozart, Strauss si Beethoven in strada. Nu pentru ca celebrele lor compozitii n-ar mai iubi salile de concert, ci pentru ca muzica simfonica suna minunat in aer liber. „Muzica trebuie sa fie o prezenta constanta in viata cetatii. Cand aducem un repertoriu de mare popularitate pe scenele din pietele publice, le spunem tuturor celor care se intampla sa fie acolo, cu sau fara buna stiinta, ca noi, muzicienii, si arta in general facem parte din viata curenta a orasului”, a declarat dirijorul Tiberiu Soare.
Timp de 11 zile, va asteptam sa va bucurati de concertele unor ansambluri de exceptie precum Orchestra Nationala Radio, Filarmonica Oltenia, Bucharest Festival Orchestra, Orchestra Simfonica Bucuresti, Orchestra Sinfonia Bucuresti si Camerata Regala, sub bagheta unor dirijori de renume precum Tiberiu Soare, Davin Crescenzi, Constantin Adrian Grigore, Cristian Lupes si Gabriel Bebeselea. Zilnic, li se vor alatura profesionisti ai muzicii de camera precum Art Quartet si Transylvanian Saxophone Quartet, dar si elevi entuziasti ai liceelor de arta. Si, daca vreti sa va delectati cu spectacole si dupa concerte, va invitam la proiectii ale unor reprezentatii muzicale celebre: Bisurile Festivalului Enescu (2001, 2003), Lucrari inedite din creatia lui George Enescu, Seymour: An Introduction (regia Ethan Hawke, 2014).
Piata Festivalului este organizata anul acesta sub egida Zilelor Bucurestiului, care aniverseaza 556 de ani de la atestarea documentara a orasului, prin evenimente precum Festivalul de muzica alternativa Sound&Vision, Noaptea Alba a Bucurestiului, Gala Folk You!
Programul complet al Pietei Festivalului este disponibil pe site-ul: www.festivalenescu.ro.
Accesul la toate evenimentele din Piata Festivalului este gratuit.
Detalii pe www.arcub.ro.