Centrul European pentru Dezvoltare Incluziva si Interventie Sociala - CEDIIS – merge in vizita la Casa de Tip Familial "Buburuza" din Bucuresti pentru a sprijini cativa baietei (cu varsta cuprinse intre 4 si 18 ani) cu alimente, hainute, produse de igiena corporala, jucarii si multe zambete.
Actiunea este o extensie a proiectului "1 Iunie – Sa ne bucuram de farmecul copilariei!", ce a avut loc in data de 1 Iunie 2013. Copiii de la scoala Gimnaziala Nr. 1 Cosoba, jud. Giurgiu vor darui jucarii micutilor mai putin norocosi decat ei de la "Casa Buburuza".
Actiunea de sambata, 22 iunie 2013 - ora 09:00, face parte din programul Campaniei "Sa ne bucuram de farmecul copilariei", initiata de Centrul European pentru Dezvoltare Incluziva si Interventie Sociala - CEDIIS si derulata in perioada 1 – 30 iunie 2013.
Prima actiune a Campaniei organizate de CEDIIS a debutat cu proiectul "1 Iunie - Sa ne bucuram de farmecul copilariei" si a constat intr-o competitie inter-scolara si inter-comunala, un eveniment spectacol dedicat Zilei Internationale a Copilului, cu participarea: Scolii gimnaziale nr. 1 Cosoba, Scolii cu clasele I – VIII Cartojani, Comuna Roata de Jos, Sat Cartojani, Scolii gimnaziale "Nicolae Crevedia", Comuna Crevedia Mare, toate trei din Jud. Giurgiu.
In cadrul evenimentului, componenta umanitara a cuprins promovarea si sustinerea a trei cazuri sociale locale deosebite, iar componenta educational-umanitara a cuprins strangerea de donatii constand in jucarii pe care copiii scolilor participante le-au daruit pentru copiii mai putin norocosi dintr-un Centru de Plasament.
A doua actiune a Campaniei organizate de CEDIIS, este proiectul "Sa ne bucuram de farmecul copilariei - In vizita la Casa Buburuza", ce isi propune sa lumineze fata si copilaria micutilor institutionalizati in Centrul de Tip Familial pentru copiii cu dizabilitati "Casa Buburuza".
Pe langa activitatile de joaca, recreere si socializare, in prezenta doamnei Director Luminita Boghean de la Scoala gimnaziala nr. 1 Cosoba, Jud. Giurgiu - gazda primei actiuni, copiii vor primi jucariile donate de copiii celor 3 comune din Giurgiu.
Echipa CEDIIS, impreuna cu sponsorii si partenerii sai care au donat hainute, alimente si produse de igiena corporala, vor aduce zambetul pe fata micutilor institutionalizati.
Magicianul Emil Dragan de la Teatrul de Magie, Minnie si Mickey Mouse oferiti de Infinity Events si HappySor, vor fi invitatii speciali care vor insenina ziua copiilor.
"Nu trebuie sa facem lucruri nemaipomenite pentru a atinge perfectiunea. Trebuie sa facem nemaipomenit de bine orice lucru mic pe care il intreprindem! Misiunea noastra este centrata pe progresul individual, o provocare pentru schimbarea atitudinilor, a mentalitatilor, a politicilor si practicilor de excludere si segregare", spune Mariana Nica, Presedinte CEDIIS.
Casa de Tip Familial "BUBURUZA" este CASA celor 13 baietei parasiti de parinti, cu varste cuprinse intre 4 ani si 18 ani. Sunt frumosi, jucausi, dornici sa primeasca atentie, curati si foarte respectuosi. Copiii sufera de diferite forme de dizabilitate, ceea ce ii si diferentiaza ca reactii, structura fizica si comportament.
Personalul, restrans ca numar, format din infirmiere, asistente si educatoare, face de toate, indiferent de calificarea pe care o are fiecare la baza. Sunt persoane dedicate, nascute parca sa ingrijeasca aceste suflete. Fac fata unei munci titanice care necesita tarie de caracter ca sa poata avea grija de acesti copii, zi de zi (sa-i hraneasca, sa-i spele, sa-i invete, sa le fii aproape). Si o fac cu daruire!
Nu cer nimic, nu apeleaza la mila nimanui. Isi doresc insa ca cineva sa le deschida usa din cand in cand si sa aduca zambete pe fata acestor copii.
Obiectivele acestei actiuni sunt celebrarea copilului si a farmecului copilariei, stergerea etichetelor de "copil orfan" si "copil cu dizabilitati", inlocuirea tristetii cu bucuria, sensibilizarea opiniei publice prin prezentarea cazurilor din Casa "Buburuza", mediatizarea Centrului, incurajarea si cultivarea stimei pentru sine a micutilor institutionalizati si relationarea pozitiva a copiilor cu ceilalti membri ai comunitatii.
"Exista un singur fel de a intelege oamenii, anume de a nu ne grabi sa-i judecam, ci de a trai in preajma lor, de a-i lasa sa se explice, sa se dezvaluie zi de zi, sa se zugraveasca ei insisi in ei..." (C.A. Saine – Beune)