Stiai ca din circa 3 milioane de copii sub 18 ani (conform I.N.S.: Comunicat de presa - I Iunie, Ziua Internationala a copilului) aproximativ 185.000 de copii se incadreaza la categoria celor cu potential inalt - adica 6% din numarul total al elevilor? Cu toate acestea, sistemul de invatamant romanesc, asa cum apare astazi, nu este gandit sa integreze si sa potenteze abilitatile acestora.
Tocmai de aceea, noi, la Asociatia pentru Educatie si Stiinta Kleine Schule ne dedicam timpul si resursele pentru a veni in intampinarea provocarilor si a ne asigura ca mediul de invatare este unul propice pentru copiii romani care pot deveni motorul de schimbare la nivel national. Astfel, anul acesta te asteptam sa continuam impreuna seria conferintelor "PAPUCI MARI, papuci mici", prin cea de-a 5-a editie: "Scoala: Trecut vs. Viitor", sambata, 17 martie, in Bucuresti, la Palatul Ghica Tei.
Conferintele "PAPUCI MARI, papuci mici" au fost create din nevoia de informare pe care o intampina parintii atunci cand descopera ca au copii cu abilitati inalte. Cel mai des, intalnim intrebarea: "De ce au nevoie copiii cu abilitati inalte, de un program dedicat lor?". Ei bine, multi oameni considera ca un coeficient de inteligenta congnitiva (IQ) contribuie in a avea succes in viata de scolar si mai tarziu in viata de adult iar, de cele mai multe ori, parintii si dascalii incarca sarcinile de lucru, fara a tine cont de stimularea creativitatii, a gandirii logice, a strategiilor de structurare a informatiilor, a trairilor emotionale, a nevoii de relationare cu copiii care au aceleasi pasiuni si preocupari ca ale lor.
Sa nu uitam, desigur, de contributia pe care acesti copii, printr-un mod de educare si interactionare adecvat nevoilor lor, o pot avea, mai tarziu, la nivelul societatii, al inovatiei, al cercetarii, artelor si nu numai. Atunci cand un copil cu abilitati inalte reuseste sa se integreze, sa-si inteleaga capacitatile si, totodata, societatea in care traiette, poate deveni un factor de schimbare, inovare si imbunatatire la nivel general.
In aceasta editie ne vor insoti speakeri apreciati in viata publica, dornici sa impartaseasca ganduri constructive si povesti inspirationale. De asemenea, alaturi de Asociatia pentru Educatie si Stiinta Kleine Schule sunt implicate si institutii dornice sa sustina noile principii de educatie, precum: MEN, ARACIP, si desigur, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.
Participantii vor benefiia atat de prezenta factorilor decizionali din domeniul public in ceea ce priveste educatia, cat si promotori ai altor tipuri de educatie, inovative etc. Adrian Florea – Business Advisor, Trend Consult, Mircea Ilie – Susteinability Leader, Ikea Romania sau Simona Chesaraicu – MBSR Teacher in training, UMASS Medical School, sunt doar cativa dintre speakerii din agenda evenimentului. Hai sasustinem impreuna scopul de a genera o discutie aplicata asupra realitatilor, necesitatilor si oportunitatilor in educatia pentru copiii supradotati.
"Stim ca educatia inseamna o investitie pe termen lung, care prespune un drum greu de parcurs, mai ales in contextul societatii actuale. Vino alaturi de noi sa aflam cele mai cautate raspunsuri privind scoala viitorului. Te invitam sa construim impreuna viitorul educatiei in Romania!", declara Simona Mitrea, CEO & Founder Kleine Schule.
Inscrierea la conferinta se va face in limita locurilor disponibile (minim 100), prin urmatorul formular de inscriere: http://www.kleine-schule.ro/mainevents5/.
Pentru mai multe informatii, acceseaza pagina de Facebook Asociatia pentru Educatie si Stiinta Kleine Schule sau website Kleine Schule: www.kleine-schule.ro.