Teatrul in comunicarea sociala, o conferinta gazduita de UNATC

/ / Modificat: 2012-03-28
Teatrul in comunicarea sociala, o conferinta gazduita de UNATC

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" Bucuresti organizeaza,  in perioada 22 - 26 martie 2012, la Sala Atelier din strada Matei Voievod nr 75-77, sector 2, conferinta internationala cu tema "Teatrul in comunicarea sociala" (www.edutheatre.eu).

Conferinta se desfasoara in cadrul proiectului "Competente in comunicare – performanta in educatie", proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013.

Conferinta "Teatrul in comunicarea sociala" are ca obiective:

  • prezentarea unor experiente semnificative din tendintele contemporane de utilizare a teatrului in educatie si a teatrului pentru constructie comunitara, cu aportul unor personalitati internationale ale domeniului;
  • crearea unei platforme pentru diseminarea metodelor si tehnicilor specifice teatrului in educatie si teatrului comunitar;
  • deschiderea invatamantului teatral spre zone de necesitate stringenta pentru educatia mentalitatilor privind participarea activa a artistului in societate;
  • integrarea metodelor de educatie din domeniul artelor spectacolului in programe si strategii specifice educatiei pentru comunicarea sociala.


In cadrul conferintei vor fi prezentate rezultatele studiului-diagnoza privind aspecte ale comunicarii profesor - elev realizat la nivelul celor trei regiuni de dezvoltare a proiectului (Bucuresti Ilfov, Nord Est si Nord Vest) dar si cele mai noi metode si procedee privind teatrul pentru educatie si teatrul comunitar si participativ.

titieni_conferinta_comunicare

Scopul studiului-diagnoza a fost de a investiga aspectele care constituie bariere in procesul de invatare, precum si perceptia profesorilor, elevilor si parintilor asupra a ceea ce este un bun profesor. Scopul este acela de a identifica abilitatile care fac diferenta, din punctul de vedere al elevilor, dar si al profesorilor, intre un cadru didactic competent si unul ineficient.

Pornind de la rezultatele acestui studiu se va discuta programul de formare pilotat deja in cadrul proiectului si vor fi prezentate cele mai moderne metode si procedee privind teatrul pentru educatie si teatrul comunitar si participativ, metode ce vor fi folosite in cadrul sesiunilor de formare derulate in proiect.

Evenimentul se adreseaza profesionistilor din domeniul artelor spectacolului, care dezvolta in institutiile teatrale sau in sisteme independente, programe de educatie prin teatru, precum si studentilor si profesorilor, factorilor decizionali pentru finantarea proiectelor de educatie teatrala si de interventie cultural-educationala in comunitati.

conferinta teatru participativPrintre invitatii de marca ai evenimentului se numara Sylvia Rotten – Teatrul Vienez pentru Copii,  Profesor Chrissie Tiller  - Goldsmiths University Londra, Marea Britanie, Lynne Gagliano – Royal Court Theatre Londra, Marea Britanie, Jonathan Peterbridge – London Bubble Theatre Company, Londra, Marea Britanie, Geoff Korf – Cornerstone Theatre Company, Los Angeles, Statele Unite ale Americii. Board-ul conferintei este format din: dramaturgul si regizorul Bogdan Georgescu drd, dramaturgul Mihaela Michailov drd, Ioana Moldovan drd, conf. univ. dr. Nicolae Mandea, decanul Facultatii de Teatru. Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul conferintei: www.edutheatre.eu.

Evenimentul va include si doua spectacole de teatru cu scop educativ "Copii rai", scenariul Mihaela Michailov si regia Alex Mihaescu (productie teatrul Luni de la Green Hours) si spectacolul de teatru comunitar si Arta Activa "Fara sprijin" al comunitatii Rahova-Uranus Bucuresti. Ambele spectacole vor fi gazduite de Sala Atelier, a UNATC.

Taguri Eveniment cultural Intrebari pentru profesori Educatie Educatie copii Educatie prin teatru Comunicarea cu copii Comunicare adolescenti

Articole recomandate

Citeste si despre