Unde iesim cu copiii sambata, 28 septembrie. Evenimente pentru copii si parinti

/ / Modificat: 2024-09-27
Unde iesim cu copiii sambata, 28 septembrie. Evenimente pentru copii si parinti

Weekend-ul este aici, iar noi ti-am pregatit o lista cu cele mai interesante evenimente, ateliere si activitati pentru copii si parinti, in Bucuresti, dar si in alte orase!

Iata o lista cu activitati si evenimente pentru copii si parinti, care vor avea loc sambata, 8 septembrie:

Invatam tehnica mozaicului la atelierul Corinei

Sambata 28 Septembrie 2024 | Locatie: Brasov, Coresi Shopping Center

invatam-tehnica-mozaicului-la-atelierul-corinei

Sambata transformam piese mici in opere mari! Vino la Coresi sa creezi mozaicuri spectaculoase alaturi de Corina!

Impreuna vom invata sa combinam forme, texturi si culori pentru a crea mozaicuri unice si pline de personalitate. Fie ca esti incepator sau ai mai experimentat aceasta tehnica, te asteptam sa te distrezi si sa-ti pui creativitatea la lucru!

Hai sa dam culoare weekendului impreuna! Ne vedem sambata, 28 septembrie, de la ora 11:00 la 13:00, la Ludoteca.

Metamorphose - spectacol non-verbal captivant, pentru copii + 8 ani

Sambata 28 Septembrie 2024 | Locatie: Brasov, Teatrul Arlechino

metamorphose-spectacol-non-verbal-captivant-pentru-copii-8-ani.

„Metamorphose” este un spectacol non-verbal captivant, care foloseste diverse forme de expresie artistica precum muzica, dansul, pantomima si animatia obiectelor.

Fara cuvinte, dar cu ajutorul muzicii, dansului si papusilor, povestea ne poarta prin intreaga viata a unui om, de la copilarie pana la batranete.

Este povestea unui om care inca din copilarie, datorita unei note muzicale care insufleteste un violoncel, se lasa atras spre sunet si armonie. Obiecte obisnuite prind viata pe scena, iar culorile, sunetele si miscarile creeaza un univers fascinant, plin de emotie si imaginatie.

Este o calatorie tragi-comica prin existenta umana, o reflectie asupra vietii si artei, recomandata pentru publicul de 8 ani si peste.

Pretul unui bilet per reprezentatie este de 23 lei.

Tariful este unic pentru orice categorie de spectator (adult, copil etc).

Biletele se pot achizitiona online, de pe site-ul eventbook.ro, sau de la casieria teatrului, miercuri de la 13.00-16.30, joi de la 13.00 – 18.30, vineri intre orele 13.00 – 17.30, sambata intre 09:00-13:30, iar duminica intre orele 09:00-13.00.

Festivalul Cultural Asiatic la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti

Sambata 28 Septembrie 2024 | Locatie: Bucuresti, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”

asia-cultural-festival

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, alaturi de 12 ambasade ale tarilor din Asia: Bangladesh, China, India, Indonezia, Iran, Japonia, Republica Coreea, Malaezia, Pakistan, Sri Lanka, Turkmenistan, Vietnam, va invita pe 28 septembrie 2024, de la ora 11:00, la Festivalul Cultural Asiatic.

Veti avea parte de culoare, arome, muzica, dans, traditii orientale. Evenimentul va avea loc la Scena Dumitra.

Zilele ariei naturale protejate Muntele Tampa

28-29 Septembrie 2024 | Locatie: Brasov, Aleea Tiberiu Brediceanu (sub teleferic)

zilele-ariei-protejate-tampa

In perioada 28-29 septembrie 2024 esti asteptat la „Zilele ariei naturale protejate Muntele Tampa”, eveniment ce reprezinta un concept cu mai multe activitati tematice, dedicate promovarii ariei naturale protejate Muntele Tampa.

Prin acest eveniment ne propunem cresterea gradului de constientizare si informare a populatiei (localnici si turisti) privind importanta ariei naturale protejate Muntele Tampa, un simbol pentru Municipiul Brasov si totodata promovarea unei atitudini „prietenoase” fata de natura si fata de speciile protejate de flora si fauna din aria naturala protejata Muntele Tampa.

In cadrul evenimentului, participantii se vor putea bucura si de diferite activitati atat pentru copii cat si pentru adulti, zone tematice special amenajate. Serile sunt dedicate muzicii blues, jazz, soul si funky, pe scena urmand sa urce artisti din aceste stiluri muzicale. Evenimentul va avea loc pe Aleea Tiberiu Brediceanu (sub teleferic).

Mentionam si faptul ca prin Hotararea nr. 474 din data de 25 iulie 2024 a Consiliului Local al Municipiului Brasov, a fost declarata ultima sambata a lunii septembrie a fiecarui an ca „ZIUA ARIEI NATURALE PROTEJATE MUNTELE TAMPA”.

::::::::::: PROGRAM :::::::::::

SAMBATA 28/09.2024

Zona GREEN INFO

  • 09:00-14:00 *Tur ghidat pe traseul: Drumul Serpentinelor – Panoramic – Varful Tampa.
  • 12:00-20:00 Afla totul despre aria naturala protejata Muntele Tampa (pentru toate varstele).

Zona GREEN KIDS

  • 12:00-18:00 Sa vorbim despre natura. Activitati tematice despre aria naturala protejata Muntele Tampa (adresata copiilor si sustinut de magazinul ReCreativ).

Zona FOOD & DRINKS

  • 12:00-21:00 Cei de la Dolce Vita sunt gata sa ne incante papilele gustative.

SCENA

  • 17:30-19:00 Concert blues&jazz ”Soul Serenade” (acoustic).
  • 19:00-20:00 Proiectii filme documentare tematice.

DUMINICA 29/09.2024

Zona GREEN INFO

  • 12:00-20:00 Afla totul despre aria naturala protejata Muntele Tampa (pentru toate varstele).

Zona GREEN KIDS

  • 12:00-18:00 Copii, prietenii naturii. Activitati tematice despre aria naturala protejata Muntele Tampa (adresata copiilor si sustinut de magazinul ReCreativ).

Zona FOOD & DRINKS

  • 12:00-21:00 Cei de la Dolce Vita sunt gata sa ne incante papilele gustative.

SCENA

  • 17:30-18:30 Concert blues&&rock ”Melánia&Albert” (acoustic).
  • 18:30-20:00 Concert blues&funk ”Watzzy’s Guitar Solo Madness” (acoustic).

* copiii cu varsta de peste 6 ani pot participa doar insotiti de parinti. Numar limitat la 20 de participanti, inscriere prealabila pe adresa de e-mail: info.og.accent@gmail.com (numele, varsta si data).

Locatia: Aleea Tiberiu Brediceanu (sub teleferic)

100 de Traditii Romanesti - Targ la Muzeul National al Taranului Roman

27-29 Septembrie 2024 | Locatie: Bucuresti, Muzeul National al Taranului Roman

„100 de Traditii Romanesti” – Targ la Muzeul National al Taranului Roman

Va invitam in perioada 27 – 29 septembrie 2024 la targul „100 de Traditii Romanesti”, in curtea Muzeului National al Taranului Roman din Bucuresti, din strada Monetariei nr. 3. Intrarea la targ este libera!

La aceasta editie si-au dat intalnire creatori populari din mai multe regiuni ale tarii.

Vor fi expuse icoane pe lemn si pe sticla, masti traditionale, costume populare autentice, scoarte viu colorate din lana vopsita vegetal, zgardane si cingatori, chimire si paftale, ceramica pictata cu motive populare inspirate din cusaturile camasilor taranesti, ulcioare si strachini, impletituri din sfoara, bundite brodate, vestimentatie din piele naturala.

Avem ca invitati speciali de aceasta data artizani de obiecte traditionale din Iran. Vor fi prezenti cu covoare persane lucrate manual, bijuterii incrustate cu turcoaze, intarsii in lemn sau metal, vase din arama, ceramica glazurata sau metal emailat.

Ne vor fi alaturi artisti plastici cu mic mobilier sculptat, obiecte de decor din sticla si din lut, apa si uleiuri de lavanda, podoabe din portelan si din argint, jucarii crosetate manual.

Din produsele gastronomice aduse spre vanzare si degustare amintim preparate traditionale din carne, realizate dupa retete autentice, branzeturi proaspete si maturate, islere si silvoita de prune, cozonaci moldovenesti si “poale-n brau”, zacusca si muraturi pe alese, prajituri si ciocolata de casa, placinte si sarailii, turta dulce, diferite sortimente de miere si amestecuri apicole pentru imunitate, palinca, vinuri, fructe si legume de la producatori.

Colectionarii de antichitati au pentru doritori nenumarate obiecte ce poarta farmecul vremurilor trecute: lazi de zestre, porti maramuresene, unelte de lucrat in gospodarie.

De cu zori ceaunele vor fi puse la foc pentru sarmale si gulas de vitel. Pe gratar se vor rumeni pastravi si pastrama de oaie. Mustaria va fi deschisa pentru a va bucura de dulcea licoare a toamnei.

Program: 10:00 – 19:00.

Bucharest Science Festival

25-29 Septembrie 2024 | Locatie: Bucuresti

Ca in fiecare toamna, Bucharest Science Festival revine pentru a aduce stiinta si tehnologia mai aproape de voi! In cea de-a XII-a editie, va propunem o tema inspirationala: Aparatorii Planetei – cum putem proteja Pamantul si asigura un viitor sustenabil pentru generatiile urmatoare.

Fie ca sunteti pasionati de stiinta, parinti si copii, profesori si elevi, cercetatori sau studenti, acest festival este locul ideal pentru toti cei care doresc sa afle mai multe despre cum stiinta contribuie la protectia planetei noastre!

Veti avea ocazia sa participati la: Ateliere si demonstratii, Experimente stiintifice captivante, Vizite in laboratoare, Tururi in unitati de pompieri pentru a intelege importanta raspunsului rapid in situatii de urgenta, Expozitii cu roboti si elicoptere, dar si cu elementele chimice ale iubirii, Conferinte si dezbateri cu cercetatori de top

Fiecare activitate este o oportunitate unica de a invata lucruri noi si utile, dar si de a cunoaste oameni care folosesc stiinta pentru a construi un viitor mai bun pentru noi toti.

Consultati programul complet si rezervati-va locul pe BucharestScienceFestival.ro

Dorobanti Street Art Fest - Editia 2: in Parc - Weekend Cultural si Distractiv pentru Toata Familia!

28-29 Septembrie 2024 | Locatie: Bucuresti, Parc Floreasca

Dorobanti Street Art Fest – Editia 2: in Parc – Weekend Cultural si Distractiv pentru Toata Familia!

Va invitam cu drag la Dorobanti Street Art Fest- Editia 2: in Parc, un eveniment cultural unic dedicat familiilor si tinerilor! In acest weekend, parcul Floreasca se transforma intr-un loc plin de culoare si energie, cu activitati pentru toate varstele!

  • Locatie: Parc Floreasca (Strada Locotenent Aviator Radu Beller)
  • Data: 28-29 Septembrie, incepand cu ora 10:00

Evenimente artistice:

* Muzica retrodisco si DJ live: Atmosfera va fi intretinuta de DJ si artisti locali.

* Prezentare de moda: Descopera cele mai noi tendinte intr-un Catwalk spectaculos.

Food Trucks si Zona amenajata pentru mancare:

* Delicii culinare: Iti va fi pofta de ceva delicios! In cadrul evenimentului, te asteapta o selectie variata de food trucks, unde vei gasi preparate pentru toate gusturile, de la gustari rapide la mese mai consistente.

Pentru Familii:

* Zona Kids: Un loc de joaca special amenajat, unde cei mici vor fi supravegheati de personal autorizat.

* Ateliere creative: Copiii se vor bucura de o varietate de ateliere interactive, inclusiv pictat tricouri din bumbac, decorat rame foto, pirogravat pe lemn, construit casute pentru pasarele si multe altele!

* Activitati educative: Vom avea jocuri interactive si ateliere survival, unde copiii invata sa monteze corturi si sa traga cu arcul!

* Teatru si magie: Spectacole captivante sustinute de studenti talentati si copii din asociatii, pentru a-i incanta atat pe cei mici, cat si pe adulti.

Pentru Tineri:

* Workshopuri de dezvoltare personala si antreprenoriat: Daca esti in cautarea unui ghidaj in cariera sau doresti sa iti dezvolti abilitatile de business, te asteptam cu ateliere practice.

* Discutii importante: Vom organiza sesiuni pe teme sensibile precum abuzul, depresia la adolescenti, dependentele si cum sa gestionam aceste situatii delicate. Este locul perfect pentru a invata si a discuta deschis.

* Workshopuri despre nutritie si frumusete: Invata cum sa ai grija de sanatatea si aspectul tau, prin sfaturi utile despre ingrijirea tenului si parului.

Fie ca esti in cautarea unor activitati educative pentru cei mici, distractie pentru intreaga familie sau inspiratie profesionala, Dorobanti Street Art Fest are ceva pentru fiecare.

Expozitia de fluturi vii - Petale Zburatoare la Gradina Botanica Alexandru Borza

20 Septembrie - 06 Octombrie 2024 | Locatie: Cluj-Napoca, Gradina Botanica ”Alexandru Borza”

Expozitia de fluturi vii – Petale Zburatoare la Gradina Botanica ”Alexandru Borza”

Avem placerea sa va invitam si anul acesta la Expozitia de fluturi vii – ”Petale Zburatoare – Lepkék a levegőben” de la Gradina Botanica ”Alexandru Borza”!

In expozitie vor putea fi vazute 25 de specii de fluturi exotici, preponderent din zona Amazonului si a Asiei tropicale.

Expozitia are loc in perioada 20 septembrie – 6 octombrie 2024, intre orele 10h-16h, in sera de langa Institutul Botanic.

Orele de vizitare sunt astfel alese pentru ca fluturii sa fie in perioada de maxima activitate.

De luni pana vineri, intre orele 10h-13h au prioritate grupurile organizate (15-25 persoane), pe baza de programare in avans cu cel putin o zi inaintea vizitei (grupuri scolare sau educationale de minimum 15 persoane), la adresa:

Pentru grupurile organizate perioada de vizitare este de 20 de minute.

Ultima intrare in expozitie se face la ora 15h45. Va rugam sa luati in considerare timpul de asteptare la casa de bilete si din fata serei expozitiei!

Intrarea in incinta expozitionala se face pentru un numar limitat de persoane. Echipa noastra va va indruma in privinta vizitei, astfel incat experienta sa fie placuta pentru toti cei care ne calca pragul, asigurandu-se in acelasi timp si binele animalelor vii din expozitie.

Accesul la expozitie este inclus in biletul de intrare in Gradina Botanica.

Program Spectacole la Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu Brasov

28 Septembrie 2024 - 20 Iunie 2025 | Locatie: Brasov, Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu Brasov

Program Spectacole la Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu Brasov

Incepand din 28 septembrie in programul nostru vor aparea patru noi spectacole, in premiera in Romania intr-un planetariu public. Este vorba de „Misiunea Asteroid”, „Expeditia: Recifele de coral”, „Gaurile Negre Supermasive” si „Scanteia, universul din noi”.

De la misterul gaurilor negre, la fascinanta lume a recifelor de coral��, aceste filme ofera o experienta unica intr-un planetariu care a trecut printr-un upgrade, ocazie cu care au fost schimbate calculatoarele si au fost efectuate operatiuni de aliniere si calibrare.

Odata cu introducerea noilor filme, programul Planetariului Cosmonaut Dumitru Prunariu Brasov se va modifica, dupa cum urmeaza:

Marti, Joi si Sambata

  • 10.00: 3-2-1, am decolat! *
  • 11.00: Batranul savant si Zoe: Misiunea lumina **
  • 12.00: Cerul noptii – Constelatiile ***
  • 13.00: Misiunea Asteroid ***
  • 15:00: Expeditia: Recifele de coral ***
  • 16.00: Gaurile Negre Supermasive ***
  • 17.00: Scanteia. Universul din noi ***
  • 18.00: Pink Floyd – The Dark Side Of The Moon ****

Miercuri, Vineri si Duminica

  • 10.00: 3-2-1, am decolat! *
  • 11.00: Batranul savant si Zoe: Misiunea lumina **
  • 12.00: Sistemul Solar, casa noastra ***
  • 13.00: Misiunea Asteroid ***
  • 15:00: Expeditia: Recifele de coral ***
  • 16.00: Gaurile Negre Supermasive ***
  • 17.00: Scanteia. Universul din noi ***
  • 18.00: Pink Floyd – The Dark Side Of The Moon ****

Luni (doar in perioadele vacantelor scolare si ale sarbatorilor legale)

  • 10.00: 3-2-1, am decolat! *
  • 11.00: Batranul savant si Zoe: Misiunea lumina **
  • 12.00: Sistemul Solar, casa noastra ***
  • 13.00: Satelix **
  • 15:00: CAPCOMGO! – istoria misiunilor lunare Apollo **
  • 16.00: Soarele, steaua noastra vie ***
  • 17.00: Partea intunecata a luminii ***
  • 18.00: Pink Floyd – The Dark Side Of The Moon ****

Toate spectacolele sunt in limba romana.

* Varsta minima 5 ani (sau 3 ani daca insotitorul isi asuma responsabilitatea)

** Varsta minima 6 ani (sau 4 ani daca insotitorul isi asuma responsabilitatea)

*** Varsta minima 10 ani (sau 6 ani daca insotitorul isi asuma responsabilitatea)

**** Varsta minima 14 ani (sau 10 ani daca insotitorul isi asuma responsabilitatea)

Antrenamente si demonstratii cu delfini la Delfinariul din Constanta

10 Iunie - 30 Septembrie 2024 | Locatie: Constanta

In amfiteatrul cu piscina si in bazinul acoperit ale Delfinariului din Constanta se organizeaza demonstratii cu delfini si lei de mare.

In Marea Neagra traiesc trei subspecii de delfini, si anume: marsuinul, delfinul comun si afalinul. Delfinariul Constanta a gazduit in bazinele sale toate cele trei specii de delfin din Marea Neagra. Primii au fost marsuinii (Phocoena phocoena relicta) si delfinii comuni (Delphinus delphis ponticus), iar in urma cu aproape 20 de ani au fost adusi si afalinii sau delfinii mari cum mai este numita specia Tursiops truncatus ponticus, din care facea parte si Mark, veteranul si totodata vedeta a Delfinariului pana in 2009.

Sala unde cei doi delfini, Ni Ni si Chen Chen, isi desfasoara spectacolele are o capacitate de 1300 de locuri si poate fi folosita atat vara cat si iarna.

Biletele se pot rezerva online, de aceea e bine sa achizitionati bilete online sau sa verificati inainte daca mai sunt locuri disponibile!

https://delfinariu.bilet.ro/

Microrezervatie si Pasari Exotice

Program de vizitare

Luni-Duminica: 09:30 – 18:00

Ultimul bilet se vinde la: 17:30

Delfinariu

ACESSUL IN SALA SE FACE CU 20 DE MINUTE INAINTE DE INCEPEREA DEMONSTRATIEI

DEMONSTRATII CU DELFINI:

Luni-Duminica: 11:00 si 15:00

DEMONSTRATII CU LEII DE MARE: SUSPENDATE TEMPORAR

Luni-Duminica: 10:00, 13:00 si 17:00

Planetariu

DEMONSTRATII PLANETARIU*

Luni: INCHIS

Marti-Sambata: 10:15, 11:45, 13:45, 15:00

Duminica: INCHIS

Accessul copiilor sub 7 ani se face la demonstratia de la ora 10:15

  • Surse: Gokid.ro
  • Foto: Gokid.ro, Freepik.com

Taguri Evenimente familie Evenimente copii Evenimente in bucuresti Evenimente parinti si copii Ateliere copii

Articole recomandate

Citeste si despre