Unde iesim cu copilul azi - duminica, 8 septembrie

/ / Modificat: 2024-09-07
Unde iesim cu copilul azi - duminica, 8 septembrie

Nu stii ce activitati de familie sa faceti azi? Ti-am pregatit o lista cu cele mai interesante evenimente din Bucuresti si nu numai, pentru copii si parinti. 

Unde iesim cu copilul azi - duminica, 8 septembrie

Iata o lista cu activitati si evenimente pentru copii si parinti, care vor avea loc azi, 8 septembrie:

Eveniment sportiv filantropic - Alearga / Doneaza Brasov Heroes

Duminica 08 Septembrie 2024 / Locatie: Brasov

Pe 8 septembrie 2024, te asteptam la Lacul Noua pentru o zi plina de aventura si generozitate, in care vom celebra bucuria de a fi impreuna, brasoveni, turisti, oameni implicati care iubesc Brasovul si care aleg sa faca bine in modul care li se potriveste!

De ce sa participi?

  • Alergi si sustii astfel o cauza relevanta din comunitatea brasoveana.
  • Avem o cursa pentru intreaga familie, indiferent de varsta si de conditia fizica.
  • De doi ani deja, la cursa pentru familii participa si persoane nevazatoare, insotite de voluntari.
  • Te distrezi si cunosti oameni faini
  • Efortul iti este recunoscut si are impact concret prin proiectele sustinute. Si da, vom oferi medalii pentru toti participantii si premii pentru cei mai buni alergatori si ambasadori.

Cum te poti implica:

  • Alege o cauza pe care vrei sa o sustii printr-o donatie.
  • Alege cursa care ti se potriveste si devino alergator, vei sustine astfel una dintre cele 9 cauze relevante din comunitate.

Cinema sub Stele. Proiectii de filme 8 august – 8 septembrie | Sector 6, Bucuresti

08 August - 08 Septembrie 2024 / Locatie: Bucuresti, Parcul Marin Preda

Filmele incep seara, de la ora 20.30, cand se mai racoreste afara. Le puteti urmari de pe sute de pufuri colorate, asezate pe iarba, sau de pe scaune si bancute, pe care vi le punem la dispozitie. Cine doreste, poate veni cu paturica de acasa.

CE FILME VEDEM ANUL ACESTA

Numai unul si unul, de toate genurile, pentru toate gusturile si varstele, de la animatie si comedii, pana la aventura, actiune, drama, SF.

Good Will Hunting, Naufragiatul, Misiune imposibila, Prinde-ma, daca poti!, Forrest Gump, Inchisoarea ingerilor, Regele Arthur sunt doar cateva dintre #peliculele de neratat.

Povesti la umbra avionului – Atelier gratuit pentru copii

Duminica 08 Septembrie 2024 / Locatie: Bucuresti, Aerodromul Sirna Tariceni

Chiar inainte de inceperea scolii, v-am pregatit o ultima distractie a verii, asa ca nu va faceti inca ghiozdanele.

In aceeasi maniera in care v-am obisnuit deja, ii invitam pe cei mici pe aerodrom, sa descopere lumea zborului intr-un mod interactiv, dar si sa le insuflam dragostea pentru stiinta si aviatie, la o noua editie ”Povesti la umbra avionului”.

Ursuletul Aurel va fi si el prezent, alaturi de un invitat surpriza!

Atelierul este gratuit si se adreseaza copiilor cu varstele cuprinse intre 6 si 11 ani.

Cum va inscrieti?

Email la office@zborcadou.ro cu subiectul ”Inscriere atelier 8 septembrie”. Nu uitati sa lasati si un nr. de telefon, pentru a va contacta mai usor inaintea atelierului, pentru confirmarea participarii. Emailurile care nu respecta acest lucru nu vor fi luate in considerare.

ABIFF Animation Bucharest International Film Festival #4

06-08 Septembrie 2024 / Locatie: Bucuresti, Cinemax Veranda

Program duminica, 8 septembrie

15:00 BEST OF UNATC

Durata: 1h12min

Descriere: BEST of UNATC reuneste cele mai amuzante si provocatoare scurtmetraje produse in ultimii ani la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L.Caragiale din Bucuresti.

  • THALASSOPHOBIA, regie Runa Postelnicu, 3 minute, 2023

Thalassophobia prezinta un moment din viata unui individ care deseneaza obsesiv cercuri. Prins intr-o lume atemporala ocupata de monstri, personajul celebreaza realizarea cercului perfect.

  • NU MOR CAII CAND VOR CAINII, regie Cristian Radu, 2 minute, 2017

Celebrul poet roman Nichita Stanescu povesteste despre o conversatie telefonica ciudata pe care a avut-o acum cateva zile.

  •  EXQUISITE CORPSE, regie Radu Pop, 1 minut, 2018

Jocul aleator al influentelor externe este ceea ce ajunge sa ne defineasca personalitatea. E un joc cu foarte putine reguli la care nu putem sa nu participam. Dar mai putem atunci discuta despre identitate? O scurta metafora despre ce ne face sa fim noi insisi, bazata pe un joc de societate suprarealist.

  • DESPRE CE NAIBA SA SCRIU?, regie Matei Monoranu, 4 minute, 2019

Un scriitor extrem de lenes vizeaza sa scrie ceva demn de un mare premiu in timp ce se lupta cu deliciile procrastinarii. Lucrurile se schimba cand o tantaroaica talentata intra pe geam aducand cu sine posibilitatea scrierii unei capodopere.

  • NU MA UITA, regie Ruxandra Socor, 7 minute, 2022

O dansatoare pierde legatura cu realitatea in timp ce memoria ei se deterioreaza.

  • MICUL EROU, regie Elena Ciolacu, 5 minute, 2018

Intr-o zi de primavara, imediat ce ploaia s-a oprit, un baietel incearca sa o convinga pe mama lui vesnic ocupata, sa iasa impreuna la joaca. Dezamagit de respingerea ei, acesta iese afara singur, dar aparitia unui fluture albastru ii aprinde imaginatia si alaturi de el porneste intr-o aventura de eliberare a mamei sale din izolarea grijilor si treburilor.

  • CREATURE, regie Dorel Hargarit, 3 minute, 2021

Un creator incearca sa-si puna creatura sa asculte o melodie clasica. Creatura isi da seama ca prefera alta melodie si suporta consecintele.

  • SISIPHESCU, regie Maria Dimancea, 1 minut, 2020

Adaptare moderna a mitului lui Sisif, Sisiphescu spune povestea unui batran care incearca sa isi urce noul fotoliu pana la ultimul etaj al blocului in care locuieste.

  • VECINUL, regie Calin Gherghevici, 6 minute, 2022

Dupa un mic accident intre doi prieteni, noua minge a unuia dintre ei sare peste un gard mare de beton, in curtea unei case abandonate. Se crede ca aceasta casa este resedinta unui monstru numit domnul Cornel, mancatorul de copii, un batran papusar. Mihai, protagonistul filmului, merge sa caute mingea pe proprietatea acestui batran misterios.

  • VIZITA, regie Matei Salomia, 7 minute, 2024

Un veteran al Primului Razboi Mondial strabate un oras distrus pentru a se intalni cu fostii sai camarazi de lupta. Este urmarit indeaproape de propria umbra, care pare ca incearca sa-l domine. Luand dimensiuni tot mai amenintatoare, umbra reuseste sa-i ia prietenii, iar in final sa-l acapareze si pe el. Totusi, prietenia celor care nu mai sunt reuseste sa-i dea taria de a infrunta trauma supravietuitorului si de a face primii pasi catre impacarea cu trecutul.

  • DEGETE DE STICLA, regie Alina Gheorghe, 7 minute, 2022

O femeie modeleaza caracatite din propria carne. Atunci cand ramane fara material trebuie sa dea ochii cu creatia ei.

  • SCUFITA ALBA, regie Valentin Dragu, 4 minute, 2022

O fetita porneste pe poteca din padure care duce spre casa bunicii. Pe drum se intalneste cu vanatorul, care se ofera sa o insoteasca pentru siguranta ei.

  • WATERMELON, regie Azzahra Viana, 4 minute, 2023

Dupa-amiaza, in sufragerie, o familie se aduna pentru a imparti o masa. Cel mai mic copil priveste cu nerabdare o felie de pepene verde, dar fratele sau mai mare il avertizeaza sa indeparteze cu atentie semintele pentru a evita orice potentiale neplaceri. Cu toate acestea, copilul mai mic nu ia in seama sfaturile fratelui sau si in schimb porneste intr-o calatorie plina de imaginatie, prevazand consecinte amenintatoare.

  • ANCHOR, regie Peter Vilmos, 17 minute, 2024

Experienta unei tinere in rutina ei zilnica, dezorganizata si monotona, devine din ce in ce mai dificila, pe masura ce incearca sa renunte la obiceiuri nesanatoase, pierzand in acelasi timp accesul la experiente esentiale ale propriei fiinte.

16:45 ART COLLEGE 1994

Regia Liu Jian, China, 1h58 min, 2023

Selectie Competitie Berlinale, 2023

Sinopsis: In anii ’90, un grup de studenti de la Academia de Arte din Sudul Chinei isi urmeaza studiile si se pregatesc sa infrunte lumea. China se deschide catre Occident, iar vietile studentilor sunt un amestec de povesti de dragoste si prietenii, cautari artistice, idealuri si ambitii generate de noile influente. Prinsi intre traditie si modernitate, ei trebuie sa decida cine vor sa devina.

Regizorul si pictorul Liu Jian combina ilustratii moderne stilizate cu o pasiune pentru arta si viata. Impregnat cu un umor negru si neconventional, opera sa prezinta sperantele si visele artistice ale unei intregi generatii care trece la maturitate. Oameni, evenimente si stiluri se amesteca cu peisajul urban si hibernal al unei tari aflate in schimbare.

19:00 IN PADUREA MINUNATA (INTO THE WONDERWOODS)

Regia Alexis Ducord, Vincent Paronnaud, Franta, Luxemburg, 1h20 min, 2024

Proiectie speciala Festivalul International de Film de la Cannes, 2024

Selectie Competitie Festivalul International de Film de Animatie de la Annecy, 2024

Pentru bilete accesati pagina de facebook: https://www.facebook.com/events/538289685335853/

Street Delivery Brasov – Un eveniment anti-departare

06-08 Septembrie 2024 / Locatie: Brasov, Bulevardul Eroilor, in fata Liceului Unirea, intre Modarom & Star

Invitam elevi, studenti, locuitori ai Brasovului alaturi de noi pentru a testa noi scenarii de utilizare a spatiului public care sa ne apropie unii de altii si pe noi toti de orasul nostru.

Timp de trei zile inchidem Bulevardul Eroilor, intre magazinul Star si Modarom si o mobilam cu concerte, proiectii de film, expozitii si dezbateri la firul ierbii, printre care:

  • Proiectii scurtmetraje de mediu pentru copii si tineri in cadrul Cinematecii CULMEA
  • Selectie de manga si comics by Carturesti
  • Tandem Debate Club x Asociatia BAZA: viitorul centrului vechi – centru comercial in aer liber sau inima culturala a orasului
  • Proiectie de filme documentare create de elevi si discutii cu realizatorii Asociatiei Focus
  • Ateliere de mobilier urban HUB IN x ABMEE

In plus, pe parcursul celor 3 zile poti descoperi instalatiile de arta si new-media:

  • Stefan Radu Cretu – Polar Mountain Shrimp
  • Anca Boeriu – POTECTION and CARE
  • Ana Rosca – Manga Story
  • Cristina Bodnarescu – Hidrosfera in miscare
  • Andra Bularca – Mother Nature +1
  • George Rosu – Sfaturi pentru generatiile urmatoare

Pe scena vor urca: PERICOL, Electric Brother, K-lu, Doctorul Sinteza & more to be announced

Accesul la eveniment este gratuit.

Strazi Deschise Bucuresti. Experiment urban de extindere a spatiilor de recreere si de promenada

07-08 Septembrie 2024

Strazi deschise Bucuresti

Cel mai mare eveniment outdoor din Bucuresti, ”Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana” transforma, pana pe 13 octombrie, artere aglomerate ale Capitalei in spatii pietonale temporare.

In aceste zone se vor organiza diverse spectacole de teatru, concerte stradale, expozitii, ateliere pentru copii si activitati sportive. Peste un milion de bucuresteni si turisti au participat anul trecut la acest eveniment.

Masinile Bucurestilor – Interbelicele Orasului. Expozitie de automobile de epoca

07-08 Septembrie 2024

Interbelicele orasului

Automobile marcante pentru Romania epocii ‘20-‘40, o perioada de emancipare si de avans tehnologic , se vor aduna in gradina Palatului Elisabeta in aceasta vara unde vor aduce povesti despre orasul, masinile si locuitorii sai, despre Romania acelor ani intr-o celebrare a lucrurilor care conteaza si care ne unesc.

Accesul in curtea Palatului Elisabeta pentru vizitarea expozitiei de automobile se va realiza dupa programul orar de vizitare al Palatului Elisabeta.

Antrenamente si demonstratii cu delfini la Delfinariul din Constanta

10 Iunie - 30 Septembrie 2024

Demonstratii definariu constanta

In amfiteatrul cu piscina si in bazinul acoperit ale Delfinariului din Constanta se organizeaza demonstratii cu delfini si lei de mare.

Biletele se pot rezerva online, de aceea e bine sa achizitionati bilete online sau sa verificati inainte daca mai sunt locuri disponibile!

Microrezervatie si Pasari Exotice

Program de vizitare

  • Luni-Duminica: 09:30 – 18:00
  • Ultimul bilet se vinde la: 17:30

Delfinariu

ACESSUL IN SALA SE FACE CU 20 DE MINUTE INAINTE DE INCEPEREA DEMONSTRATIEI

  • DEMONSTRATII CU DELFINI:

Luni-Duminica: 11:00 si 15:00

  • DEMONSTRATII CU LEII DE MARE: SUSPENDATE TEMPORAR

Luni-Duminica: 10:00, 13:00 si 17:00

Planetariu

  • DEMONSTRATII PLANETARIU*

Luni: INCHIS

Marti-Sambata: 10:15, 11:45, 13:45, 15:00

Duminica: INCHIS

Accessul copiilor sub 7 ani se face la demonstratia de la ora 10:15

Detalii: https://www.facebook.com/delfinariuconstanta

Sweet Adventure Bucuresti – Vizitam Muzeul Dulciurilor … fara zahar

08 August - 30 Septembrie 2024

Muzeul dulciurilor fara zahar

O locatie plina de decor colorat si butaforie unica. Un muzeu cu 17 spatii fantastice, fiecare camera reprezentand un dulce sau fructe. Degustarile de dulciuri fara zahar fac parte din vizita muzeului. Saptamanal se organizeaza ateliere de Cooking fara zahar.

La Sweet Adventure Bucuresti este locul unde dulciurile si fructele devin o echipa si realizeaza o poveste captivanta si “sanatoasa”. Turul muzeului este interactiv si timp de minim o ora, se viziteaza muzeul si se degusta dulciuri fara zahar. Atat copiii, cat si adultii sunt invitati in lumea noastra plina de fantezie si culoare, in care trebuie sa gaseasca o cheie fermecata cu care sa deschida un cufar urias pentru a elibera fructe si a decora Tortul Urias cu fructe.

Va asteptam si la Escape Room – Alice in Sweetland – unde veti descoperi indicii si secrete, cum sa o multumiti pe Regina cea rea pentru a o ajuta pe Alice sa evadeze.

Din Septembrie vom deschide si al doilea Escape Room – Willy W & Choco factory – veti descoperi ce coace Willy W in cuptoarele vrajite si ce secrete contin acestea.

Muzeul va invita si la Sweet Cafe, o cafenea micuta si cocheta cu un cuptor vrajit si acadele uriase, care va asteapta pe terasa sa va relaxati.

  • Orar: Marti – Duminica intre 10:00 – 18:00
  • Varste copii – nu exista limita de varsta. Copiii sub 2 ani nu achita.
  • Pret – 85 Ron / adult & 65 Ron / copil
  • Grupuri (> 10 pers): 65 Ron / pers
  • Pensionari: 65 Ron/pers

Date de contact pentru inscrieri: www.sweetadventure.ro

Locatie: Sweet Adventure Bucuresti, str. Miron Costin 35, sector 1, Bucuresti

Spectacole pentru copii la Teatrul Ion Creanga in stagiunea 2024-2025

07-30 Septembrie 2024

Pe 7 septembrie, la ora 11:00, gongul se aude iar in Str. Piata Amzei nr. 13. Spectacolul care deschide stagiunea 2024-2025 este „Alba ca zapada”, unul dintre titlurile mult indragite de copii. Luna septembrie continua cu reprezentatii la fel de captivante, fiecare dintre ele adaptata categoriei de varsta careia i se adreseaza.

Tot in luna septembrie, repertoriul Teatrului Ion Creanga se va imbogati cu un nou titlu, „Peter Pan”, in regia Gabrielei Petrescu. O poveste care va aduce magia in forma ei cea mai pura la Sala Mare din Str. Piata Amzei nr. 13.

Biletele au fost puse in vanzare pe site-ul teatrulioncreanga.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente copii Evenimente parinti copii Evenimente familie

Articole recomandate

Citeste si despre