Unde iesim cu copilul azi - sambata, 7 septembrie

/ / Modificat: 2024-09-07
Unde iesim cu copilul azi - sambata, 7 septembrie

Nu stii ce activitati de familie sa faceti azi? Ti-am pregatit o lista cu cele mai interesante evenimente din Bucuresti si nu numai, pentru copii si parinti. 

Unde iesim cu copilul azi - sambata, 7 septembrie

Iata o lista cu activitati si evenimente pentru copii si parinti, care vor avea loc azi, 7 septembrie:

Intrare Libera pentru Copii la Muzeele din Bucuresti in Perioada Vacantelor Scolare

01 Iulie - 07 Septembrie 2024

In perioada vacantelor scolare, copiii au sansa de a se bucura de intrare libera la muzeele din Bucuresti.

1. Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”. Un loc fascinant pentru micii exploratori, unde pot descoperi exponate de istorie naturala din diverse colturi ale lumii. Accesul este gratuit doar pentru vizitarea expozitiilor permanente.

2. Muzeul National de Arta al Romaniei – O colectie impresionanta de arta romaneasca si europeana, perfecta pentru a introduce copiii in lumea frumoasa a artelor vizuale.

3. Muzeul National de Arta Contemporana – Ideal pentru a familiariza copiii cu tendintele moderne din arta contemporana.

4. Muzeul Taranului Roman – O incursiune in traditiile si obiceiurile poporului roman, cu exponate etnografice valoroase.

5. Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi – Un loc unic unde cei mici pot vedea harti si carti rare, descoperind istoria cartografiei.

6. Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” – Copiii pot explora acest muzeu in aer liber, care recreeaza viata traditionala romaneasca (acces gratuit doar pentru copii pana la 6 ani).

7. Muzeul National Tehnic „Prof.ing. Dimitrie Leonida” – Oportunitate pentru copiii de a invata despre inovatiile tehnice si stiintifice din trecut (acces gratuit doar pentru copii pana la 5 ani).

8. Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” – Acest loc ii invita pe cei mici sa priveasca stelele si sa invete despre univers (acces gratuit doar pentru copii pana la 7 ani).

9. Muzeul Varstelor din Casa Filipescu-Cesianu – Ofera o incursiune in istoria si evolutia vietii de zi cu zi (acces gratuit doar pentru prescolari).

Scoala de SuperEroi Itsy Bitsy

BUCURESTI | Sambata 07 Septembrie 2024

Scoala de Supereroi Itsy Bitsy

Esti gata sa-ti activezi superputerile pentru noul an scolar? Pe 7 septembrie, in Parcul Lumea Copiilor din Bucuresti, esti asteptat la Scoala de SuperEroi Itsy Bitsy!

Vino alaturi de familia si prietenii tai sa incepi anul scolar cu energie si voie buna! Copiii vor avea ocazia sa participe la o multime de activitati distractive, educative si sportive, toate gandite pentru a le descoperi si dezvolta abilitatile.

Evenimentul va fi plin de surprize! Supereroii Itsy Bitsy – Itsy, Bitsy, SuperZapa, Spinner, Dj Dodi si Spark – vor fi acolo sa se intalneasca cu cei mici si sa-i incurajeze in descoperirea propriilor superputeri.

Scena Itsy Bitsy Show va prinde viata cu muzica, dans si momente interactive intre orele 10:00-12:00 si 16:00-18:00, aducand bucurie si energie intregii zile.

Parintii vor avea si ei parte de activitati speciale, avand ocazia sa discute cu experti despre sanatatea si siguranta copiilor. De asemenea, cei mici vor putea beneficia de evaluari gratuite – posturale, oftalmologice si stomatologice – pentru a incepe noul an scolar in forma maxima.

Dor de Doina, Editia a II-a. Eveniment cultural la Gradina Botanica | Bucuresti

Sambata 07 Septembrie 2024

Evenimentul „Dor de Doina” revine pentru cea de-a doua editie, in data de 7 septembrie la Gradina Botanica din Bucuresti pentru a readuce in prim-plan frumusetea autentica a doinei folclorice, patrimoniu cultural imaterial UNESCO si multe alte surprize!

Ateliere interactive:

  • Atelier “Teatru Labirint” – o calatorie senzoriala de conectare cu natura, organizata in colaborare cu specialisti;
  • Atelier pentru copii cu varste cuprinse intre 5-13 ani cu jocuri si desene reprezentand povesti si traditii romanesti;
  • Atelier de mestesug traditional romanesc “Sezatoarea de cusut Vatra Satului”;
  • Atelier de modelare ceramica prin care obiectele vor fi explorate vizual, dar mai ales tactil.

Expozitie de pictura: Descoperiti povestea doinei prin imagini create de tineri pasionati de arta.

Lansarea manualului digital tradus in limba engleza, documentare realizata in prima editie a proiectului „Dor de Doina”, ghidul tau in calatoria explorarii doinei folclorice.

Networking: Va veti conecta cu alti iubitori de cultura si traditie si impartasiti experiente si idei.

Concert in aer liber sustinut de artisti precum Maria-Casandra Hausi si Sorin Romanescu, cei ce vor aduce in prim plan magia doinei prin proiectul NOD (NEW OLD DOINA) si ARGATU, artist care revine si in aceasta editie cu interpretarea sa electrizanta, pastrand vie mostenirea muzicala autentica a Romaniei.

Intrarea la eveniment este libera, in baza biletului de acces in Gradina Botanica (10 lei pentru adulti si 5 lei pentru elevi, studenti si pensionari) care poate fi achizitionat online la: bit.ly/3Ws6ytt sau fizic la intrarea in locatie.

Strazi Deschise Bucuresti. Experiment urban de extindere a spatiilor de recreere si de promenada

07-08 Septembrie 2024

Strazi deschise Bucuresti

Cel mai mare eveniment outdoor din Bucuresti, ”Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana” transforma, pana pe 13 octombrie, artere aglomerate ale Capitalei in spatii pietonale temporare.

In aceste zone se vor organiza diverse spectacole de teatru, concerte stradale, expozitii, ateliere pentru copii si activitati sportive. Peste un milion de bucuresteni si turisti au participat anul trecut la acest eveniment.

Masinile Bucurestilor – Interbelicele Orasului. Expozitie de automobile de epoca

07-08 Septembrie 2024

Interbelicele orasului

Automobile marcante pentru Romania epocii ‘20-‘40, o perioada de emancipare si de avans tehnologic , se vor aduna in gradina Palatului Elisabeta in aceasta vara unde vor aduce povesti despre orasul, masinile si locuitorii sai, despre Romania acelor ani intr-o celebrare a lucrurilor care conteaza si care ne unesc.

Accesul in curtea Palatului Elisabeta pentru vizitarea expozitiei de automobile se va realiza dupa programul orar de vizitare al Palatului Elisabeta.

Antrenamente si demonstratii cu delfini la Delfinariul din Constanta

10 Iunie - 30 Septembrie 2024

Demonstratii definariu constanta

In amfiteatrul cu piscina si in bazinul acoperit ale Delfinariului din Constanta se organizeaza demonstratii cu delfini si lei de mare.

Biletele se pot rezerva online, de aceea e bine sa achizitionati bilete online sau sa verificati inainte daca mai sunt locuri disponibile!

Microrezervatie si Pasari Exotice

Program de vizitare

  • Luni-Duminica: 09:30 – 18:00
  • Ultimul bilet se vinde la: 17:30

Delfinariu

ACESSUL IN SALA SE FACE CU 20 DE MINUTE INAINTE DE INCEPEREA DEMONSTRATIEI

  • DEMONSTRATII CU DELFINI:

Luni-Duminica: 11:00 si 15:00

  • DEMONSTRATII CU LEII DE MARE: SUSPENDATE TEMPORAR

Luni-Duminica: 10:00, 13:00 si 17:00

Planetariu

  • DEMONSTRATII PLANETARIU*

Luni: INCHIS

Marti-Sambata: 10:15, 11:45, 13:45, 15:00

Duminica: INCHIS

Accessul copiilor sub 7 ani se face la demonstratia de la ora 10:15

Detalii: https://www.facebook.com/delfinariuconstanta

Sweet Adventure Bucuresti – Vizitam Muzeul Dulciurilor … fara zahar

08 August - 30 Septembrie 2024

Muzeul dulciurilor fara zahar

O locatie plina de decor colorat si butaforie unica. Un muzeu cu 17 spatii fantastice, fiecare camera reprezentand un dulce sau fructe. Degustarile de dulciuri fara zahar fac parte din vizita muzeului. Saptamanal se organizeaza ateliere de Cooking fara zahar.

La Sweet Adventure Bucuresti este locul unde dulciurile si fructele devin o echipa si realizeaza o poveste captivanta si “sanatoasa”. Turul muzeului este interactiv si timp de minim o ora, se viziteaza muzeul si se degusta dulciuri fara zahar. Atat copiii, cat si adultii sunt invitati in lumea noastra plina de fantezie si culoare, in care trebuie sa gaseasca o cheie fermecata cu care sa deschida un cufar urias pentru a elibera fructe si a decora Tortul Urias cu fructe.

Va asteptam si la Escape Room – Alice in Sweetland – unde veti descoperi indicii si secrete, cum sa o multumiti pe Regina cea rea pentru a o ajuta pe Alice sa evadeze.

Din Septembrie vom deschide si al doilea Escape Room – Willy W & Choco factory – veti descoperi ce coace Willy W in cuptoarele vrajite si ce secrete contin acestea.

Muzeul va invita si la Sweet Cafe, o cafenea micuta si cocheta cu un cuptor vrajit si acadele uriase, care va asteapta pe terasa sa va relaxati.

  • Orar: Marti – Duminica intre 10:00 – 18:00
  • Varste copii – nu exista limita de varsta. Copiii sub 2 ani nu achita.
  • Pret – 85 Ron / adult & 65 Ron / copil
  • Grupuri (> 10 pers): 65 Ron / pers
  • Pensionari: 65 Ron/pers

Date de contact pentru inscrieri: www.sweetadventure.ro

Locatie: Sweet Adventure Bucuresti, str. Miron Costin 35, sector 1, Bucuresti

Spectacole pentru copii la Teatrul Ion Creanga in stagiunea 2024-2025

07-30 Septembrie 2024

Pe 7 septembrie, la ora 11:00, gongul se aude iar in Str. Piata Amzei nr. 13. Spectacolul care deschide stagiunea 2024-2025 este „Alba ca zapada”, unul dintre titlurile mult indragite de copii. Luna septembrie continua cu reprezentatii la fel de captivante, fiecare dintre ele adaptata categoriei de varsta careia i se adreseaza.

Tot in luna septembrie, repertoriul Teatrului Ion Creanga se va imbogati cu un nou titlu, „Peter Pan”, in regia Gabrielei Petrescu. O poveste care va aduce magia in forma ei cea mai pura la Sala Mare din Str. Piata Amzei nr. 13.

Biletele au fost puse in vanzare pe site-ul teatrulioncreanga.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente copii Evenimente parinti si copii Evenimente familie

Articole recomandate

Citeste si despre