Fundatia Bristol-Myers Squibb lanseaza programul Bridging Cancer Care

/ / Modificat: 2009-12-17
Fundatia Bristol-Myers Squibb lanseaza programul Bridging Cancer Care





 

Fundatia Bristol–Myers Squibb, a carei misiune este de a prelungi si imbunatati viata prin ingrijire adecvata, lanseaza in Romania programul "Bridging Cancer Care" prin acordarea unei finantari in valoare de 150.000 de dolari pentru ingrijirea si tratamentul bolnavilor de cancer.

Destinat tarilor din Europa Centrala si de Est, programul consta in acordarea de subventii anuale pentru ingrijire paliativa unitatilor medicale care solicita aceasta finantare.

Subventie in valoare de 150.000 de dolari pentru Centrul Hospice "Casa Sperantei" din Brasov

In Romania, Fundatia Bristol–Myers Squibb a acordat la sfarsitul acestui an o subventie in valoare de 150. 000 de dolari Centrului Hospice "Casa Sperantei" din Brasov, primul centru hospice din Romania destinat asistentei bolnavilor de cancer in stadii avansate.

Aproximativ 4,5 milioane de persoane din Romania sunt afectate, direct sau prin persoanele apropiate, de cancer sau de alte boli incurabile, iar in Europa Centrala si de Est cancerul este a doua cauza principala a deceselor.

In Romania sunt inregistrati 400.000 de bolnavi de cancer, dintre care 5.000 sunt copii, 70% din cazuri fiind diagnosticate in faza incurabila. In acest moment, mai putin de 5% din bolnavii de cancer din Romania beneficiaza de servicii de ingrijiri paliative in fazele avansate si terminale de boala.

Hospice "Casa Sperantei" Brasov

La Hospice "Casa Sperantei" peste 150 de bolnavi adulti si peste 150 de copii cu boli incurabile beneficiaza de ingrjire specializata intr-un mediu pe care si-l pot alege singuri in functie de stadiul in care se afla boala: tratament la domiciliu, in sectii cu paturi sau in centre de zi.

Ingrijiri medicale gratuite

Indiferent de forma de ingrijire pe care si-o aleg, pacientii primesc gratuit ingrijiri medicale, suport psihologic, emotional si spiritual, precum si asistenta sociala din partea echipei Hospice formata din medici, asistenti medicali si sociali, psihologi, terapeuti, preoti, ingrijitori si voluntari.

"Principala idee din spatele Bridging Care Cancer o constituie reducerea inegalitatilor de sanse in sistemul de sanatate. Fundatia Bristol–Myers Squibb sustine partenerii de incredere care pot contribui cu experienta, cunoasterea si intelegerea nevoilor locale in construirea unui parteneriat sustenabil in beneficiul pacientilor.

Pentru modalitatile inovatoare si durabile de imbunatatire a serviciilor de ingrijire paliativa de care a dat dovada, am ales sa includem Centrul Hospice "Casa Sperantei" in programul nostru. Un bun exemplu vorbeste de la sine, de aceea ne dorim sa promovam impreuna un astfel de model pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientilor" declara Elzbieta Zawislak, reprezentant Bristol–Myers Squibb.

Centrul Hospice "Casa Sperantei" isi deruleaza activitatea in Brasov din anul 1992 si ofera o gama larga de servicii, de la ingrijirea la domiciliu, in cabinetul de consultatii in ambulatoriu, centrele de zi si pana la ingrijirea in unitatea cu paturi. Bolnavii sunt vizitati la domiciliu de cate ori este nevoie, in functie de necesitatile de ingrijire si de evolutia bolii.

Toate serviciile sunt gratuite pentru bolnavi iar costurile sunt asigurate din resursele fundatiei (donatii, sponsorizari, programe de finantare) si in procent de 1,13% prin contract cu Casa de Asigurari de Sanatate a judetului Brasov.

Bolnavii asistati de Hospice au domiciliul in Brasov si in localitati rurale limitrofe, in zonele Fagaras si Zarnesti din judetul Brasov, si in municipiul Bucuresti. In prezent, Casa Sperantei are in ingrijire peste 300 de pacienti curenti in judetul Brasov si peste 70 in Bucuresti.

Bucuresti - 16 decembrie 2009

Articole recomandate

Citeste si despre