Laura Ivan, psiholog
O zi insorita si calda de inceput de primavara, in a doua parte a diminetii. Un spatiu informal, primitor si relaxat ce indeamna la apropiere si deschidere. Sosesc participantii unul cate unul, se schimba priviri curioase si prietenoase. Iata-ne cu totii pentru a porni impreuna la drum intr-o calatorie a cunoasterii de sine, a cunoasterii celorlalti, a invatarii si a experimentarii.
Aceasta prima intalnire a fost dedicata cunoasterii reciproce a participantilor in ipostaza de parinte si nu numai. Prin exercitii simple au fost provocati sa se deschida, sa se exprime pe sine, sa se lase cunoscuti si, de asemenea, au fost incurajati sa se opreasca cu atentie si curiozitate asupra celorlalti. Nu a durat mult pana cand s-au creat primele simpatii reciproce.
Experientele similare traite ca parinte i-au ajutat pe participanti sa se destinda, sa realizeze ca vorbim aceeasi limba in care se impleteste dorinta de a fi un bun parinte, preocuparea de a construi o relatie sanatoasa cu copilul, dar si nelinistea si teama ca ai putea gresi, oboseala si lipsa de timp pentru a mai face ceva si pentru tine insuti...
In a doua parte a sesiunii participantii au realizat cate un colaj despre propriile trairi, ganduri, preocupari si dorinte ca parinte. Noutatea situatiei, in care introspectia s-a imbinat armonios cu ludicul si creativitatea, au scos la iveala aspecte nebanuite despre sine, pe care participantii nu le constientizasera pana atunci.
Fiecare a plecat binedispus si incitat in acelasi timp, cu gandul la intalnirile viitoare si la noile descoperiri pe care le vor face despre sine, despre copiii lor, despre ceilalti.
In continuare...
Va asteptam la sesiunile urmatoare ale grupului de parenting "Fii parintele de care are nevoie copilul tau" care vor avea loc luni, 29 martie, si marti, 30 martie, de la ora 10.30 si, impreuna, vom aprofunda cunoasterea felului in care fiecare traieste rolul de parinte.
• Ce inseamna pentru mine sa fiu parinte?
• Ce modele am primit in propria familie?
• Care sunt credintele mele despre rolul de parinte?
• Care sunt prejudecatile si miturile societatii privind cresterea si educatia copilului si in ce masura ma influenteaza?
Iata cateva dintre intrebarile la care participantii vor fi invitati sa reflecteze si sa caute raspunsurile care li se potrivesc cel mai bine.
Grupul fiind un "laborator" de experimentare, vom propune si de data aceasta exercitii si jocuri interactive care sa faciliteze cunoasterea si exprimarea de sine, invatarea din experienta celorlalti, deschiderea si relaxarea.
Informatii suplimentare despre grupul de parenting pe fundatiasensiblu.ro si la telefon 021 – 311 46 36.
Intalnirile au loc la sediul Fundatiei Sensiblu din Aleea Negru Voda Nr. 4, Bl. C3A, Sc. 3, Et. 3, Ap. 43, Sector 3, Bucuresti.
26 martie 2010