Pesti exotici din colectiile Muzeului Antipa, 17 noiembrie 2012
Data:
17 noiembrie 2012
Pret bilete:
Elevi si Studenti: 5 RON / Pensionari: 10 RON / Adulti: 20 RON
Locatia:
Muzeul Antipa
Prezinta: George Nazareanu
La aceasta conferinta vei lua contact cu pesti exotici din colectiile Muzeului Antipa, ce provin din regiuni foarte indepartate ale globului.
Acestia te vor impresiona prin caracteristicile lor, pe cat de neobisnuite si ciudate, pe atat de interesante si fascinante.
Te asteptam sa afli curiozitati legate de cei mai mari rechini ai planetei, diavoli de mare, "monstri" abisali, fosile vii de pe vremea dinozaurilor, si multi alti pesti exotici (fie oceanici sau de apa dulce) la fel de captivanti.
La Antipa, in spatele usilor inchise
Programul "La Antipa, in spatele usilor inchise" se desfasoara saptamanal, in fiecare sambata, incepand cu orele 11:00. Specialistii institutiei destainuie publicului cateva dintre secretele activitatii lor de cercetare stiintifica: descrierea grupului studiat (caracteristici morfologice, fiziologice, etologia speciei), dar si metode de colectare sau observare a materialului biologic, tehnici de preparare dupa standarde muzeale si practici de conservare a pieselor din colectiile stiintifice muzeale si expozitia permanenta precum si activitatea lor publicistica.
Obiectivele proiectului
Promovarea importantei colectiilor Muzeului de Istorie Naturala "Grigore Antipa" in cadrul patrimoniului stiintific si cultural national si mondial. Antrenarea publicului in activitati de informare interdisciplinara plecand de la colectiile Muzeului. Informarea publicului cu privire la relatia dintre patrimoniul muzeal, muzeele ca institutii publice de cercetare stiintifica si publicul lor.
Dezvoltarea "spiritului ecologic" al publicului – informarea lui corecta si trezirea interesului pentru problemele protectiei mediului. Formarea (schimbarea) unora dintre mentalitatile si actiunile umane cu consecinte asupra protectiei speciilor si habitatelor.
Promovarea cercetatorilor stiintifici din Muzeu prin prisma importantei activitatii lor de cercetare si familiarizarea publicului cu necesitatea cunoasterii si protejarii biodiversitatii. Accesibilizarea patrimoniului stiintific detinut de catre Muzeu prin "deschiderea portilor laboratoarelor si a depozitelor stiintifice" prin "adoptarea" publicului participant la program in echipa cercetatorilor "de la Antipa".