Programe de educatie creativa in gradinite – Asociatia de Dragul Artei

/ / Modificat: 2012-10-15
Programe de educatie creativa in gradinite – Asociatia de Dragul Artei

Programe in gradinite

Programe de educatie creativa pentru copii, desfasurate in gradinite

Asociatia De dragul artei anunta lansarea programelor de educatie creativa pentru copiii care se desfasoara in gradinite. Programele vizeaza toate artele de o maniera accesibila, jucausa si educativa si vin in completarea curriculei prescolare cu subiecte care evidentiaza doua aspecte importante ale universului copilului si a lumii in care acesta traieste:

Faptul ca fiecare obiect are o poveste a lui, a celui care o detine, a celui care a facut-o sau a celui ce a primit obiectul si ca aceste povesti fac parte din lumea noastra. Obiectele pot fi vechi si frumoase sau noi si semnificative pentru intelegerea copilului mic, dar intotdeauna, este obiectul animat de povestea proprie sau de imaginatia copilului;


Povestea ca modalitate principala de raportare la lume, la ceilalti si la sine.
Povestea veche, povestea noua, povestea proprie sau cea imaginata, ca o cheie
pentru usi nebanuite.

Pentru lunile octombrie-noiembrie, temele programelor adresate grupelor mici, mijlocii, mari si pregatitoare sunt urmatoarele:

Toamna


Prin poveste si joc copiii se apropie de credintele, superstitiile si povestile vechi romanesti despre acest anotimp si despre fenomenele naturale caracteristice acestuia. Program de educatie creativa care vine in completarea curriculei prescolare pe aceasta tema. In partea de atelier, copiii vor surprinde in imagine fenomene naturale specifice toamnei.

Despre cai nazdravani si arici intelepti


Programul vizeaza familiarizarea copiilor cu universul animalier arhaic prin intermediul unei povesti vechi romanesti a carei lectura va fi insotita de interventia unor obiecte inedite si ghicitori de demult, ca si de spontaneitatea copiilor. in partea de atelier cei mai mici vor modela din lut, iar cei mai mari vor construi impreuna un animal fantastic si vor "scrie" impreuna povestea lui.

Ite de poveste


Un program prin care ne propunem apropierea de portul popular romanesc. Ne fascineaza motivele traditionale precum si rolul lor in decorarea obiectelor folosite in viata de zi cu zi. Un atelier creativ inspirat din alte vremuri.

Muza si muzica


Acest program urmareste apropierea copiilor de viata marelui compozitor roman George Enescu prin intermediul jocului si al povestii. In partea de atelier, copiii vor participa in mod activ la lectura unei povesti cu ajutorul instrumentelor muzicale: fluiere, tamburine, clopotei, triangluri etc.

Taxa de participare


Toate programele cu exceptia programului Muza si muzica – taxa de participare la
program este de 20 RON / copil

Muza si muzica: – 20 RON / copil in cazul in care programul este derulat doar de catre
educatorul muzeal sau 30 RON / copil cand programul este derulat de acesta impreuna cu
un muzician (violinist sau flautist).

Grupul trebuie sa fie format din minim 10 copii, iar programele sunt adaptate tuturor categoriilor de varsta in intervalul 2 - 6 ani.

Inscriere


Programarile se fac cu cel putin 5 zile inainte de desfasurarea programului, la emailul:
gradinite@dedragulartei.ro (confirmarea inscrierii se va face printr-un email al
organizatorilor)

Pe parcursul programului prezenta cel putin a unui educator este obligatorie. Programele se pot desfaşura in zilele din timpul saptamanii, de luni pana vineri, in functie de solicitarea educatorilor.

Sursa: Asociatia De Dragul Artei

Taguri Educatie copii mici Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre