Anticonceptionalele ar putea fi compensate de catre stat! Anuntul ministrului Sanatatii

/ / Modificat: 2024-05-07
Anticonceptionalele ar putea fi compensate de catre stat! Anuntul ministrului Sanatatii

 

​Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat recent ca are in vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv. Intrebat, la finalul unui eveniment, daca are in vedere un proiect care presupune compensarea anticonceptionalelor, Rafila a raspuns afirmativ.

Aceasta initiativa vine in intampinarea nevoilor femeilor din Romania, oferindu-le acces mai usor si mai convenabil la mijloace contraceptive esentiale.

„Da, este similar daca vreti cu proiectul care a stat la baza compensarii vaccinurilor. Mi se pare mult mai firesc si mult mai simplu ca o femeie tanara sa beneficieze de tratament contraceptiv, daca doreste acest lucru, in mod evident, pe baza de prescriptie medicala, pentru ca in sistemul care a existat acum mai multi ani, care insemna achizitie centralizata, distribuirea in judete si asa mai departe - era foarte complicat - ducea la foarte multe pierderi si la foarte multa birocratie. O sa discutam in ceea ce priveste categoriile eligibile, sa avem in vedere ca toate persoanele care ar trebui sa beneficieze de un astfel de tratament sa poata sa o faca”, a explicat ministrul Sanatatii, potrivit Hotnews.

Rafila a precizat ca, in cazul minorelor, va fi necesar acordul parintilor pentru procurarea anticonceptionalelor:

„O sa vedem la minore, este problema legata si de discutia cu parintii acestor minore, pentru ca e bine ca tratamentul contraceptiv sa fie facut si cu acordul parintilor.”

  • Surse: hotnews.ro, digi24.ro
  • Foto: Gabriela Sanda via Pixabay

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Anticonceptionale Contraceptie Metode contraceptive

Articole recomandate

Citeste si despre