Cum iti ajuti partenerul sa ramana sanatos

/ / Modificat: 2011-11-09
Cum iti ajuti partenerul sa ramana sanatos

Barbatii nu sunt la fel de precauti si grijulii precum femeile cand vine vorba de sanatatea lor si au nevoie de cineva care sa ii impinga de la spate pentru a face toate analizele periodice sau a merge la medic. Nu degeaba se spune ca barbatii sunt ca niste copii mai mici. Asigura-te ca partenerul tau de viata este si va ramane sanatos, pentru ca ai nevoie de un tatic puternic si breaz in preajma.

Prevenirea cancerului testicular

Cancerul testicular arte o atractie speciala pentru categoria tanara de barbati. De aceea, partenerul tau trebuie sa se autoexamineze lunar in vederea descoperirii oricaror nereguli la nivel testicular. Daca simte vreun nodul sau o durere in scrot sau in zona abdominala joasa, fa-i de urgenta o programare a medic.

Prevenirea cancerului de prostata

Cancerul de prostata este a 2-a cauza a deceselor la nivel mondial in randul barbatilor. Aceasta boala favorizeaza barbatii peste 50 de ani, insa testarile ar trebui sa inceapa de la 40 de ani, mai ales daca exista antecedente familiare sau alti factori de risc.

Controlarea colesterolului

Colesterolul crescut este una dintre principalele cauze ale bolilor de inima. Acesta trebuie monitorizat constant, mai ales daca exista factori de risc - cazuri in familie, supraponderalitate sau obezitate, fumat, dieta precara sau sedentarism.

Din pacate, colesterolul crescut nu ofera simptome pe baza carora partenerul tau sa se prezinte la medic, de aceea el trebuie testat preventiv si periodic. Nivelul acestuia in sange poate fi verificat in urma unei analize uzuale de sange.

Foto: morehealth.ws

Prevenirea hipertensiunii arteriale

Problemele cu tensiunea, in special cele cu hipertensiunea, nu apar peste noapte. Ele sunt cauzate de un stil de viata nesanatos (dieta dezechilibrata, sedentarism, consum exagerat de sare) sau de diabet ori obezitate. Daca este predispus hipertensiunii arteriale, trebuie sa isi schimbe stilul de viata si sa-si schimbe stilul de viata si sa isi ia constant tensiunea.

Prevenirea cancerului de colon

Cei mai multi barbati sunt predispusi la cancer de colon dupa 50 de ani, cand trebuie sa acorde mai multa atentie testelor medicale profilactice.

Insa daca partenerul tau se plange ca a gasit urme de sange in scaun, ia-l de manuta si du-l la doctor. Cancerul de colon nu se manifesta decat in stadiu destul de avansat, de aceea controalele preventive sunt importante. Colonoscopia sau sigmoidoscopia usoara sunt cele mai frecvente teste realizate in acest sens.

Profilaxia diabetului

Chiar daca diabetul de tip 2 are o simptomatologie specifica - sete exagerata, senzatie accentuata de foamen, scadere brusca in greutate, rani care se vindeca greu si alte cateva, ele nu se manifesta in toate cazurile.

Miscarea fizica si dieta sanatoasa joaca un rol esential in combaterea acestei boli cronice. Daca respecta aceste reguli, dar tot este la risc din cauza istoricului de cazuri in familie, ar trebui sa-si testeze periodic glicemia.

Imunizari

Chiar daca a facut toate vaccinurile la timpul lor, trebuie sa stie ca exista imunizari care trebuie repetate sau care sunt facute sezonier. Este valabil si in cazul tau.

De exemplu, vaccinul antigripal trebuie facut sezonier si este extrem de important, mai ales daca aveti copii prin preajma. Vaccinul antitetanos trebuie refacut o data la 10 ani, pentru ca protejeaza impotriva tusei convulsive. Si vaccinul contra virusului varicelei trebuie facut, dar cu precadere dupa 60 de ani pentru ca protejeaza de zona zoster.

Taguri Sanatate barbati

Articole recomandate

Citeste si despre