Temperatura bazala, cum o masuram?

/ / Modificat: 2017-02-03
Temperatura  bazala, cum o masuram?

Temperatura corporala bazala, afla cum sa o masori pentru a ramane insarcinata mai repede! Masurarea corecta acestei temperaturi reprezinta una dintre cele mai bune metode de a identifica perioada fertila si de a obtine cu succes o sarcina.

masurare-temperatura-bazala

Temperatura bazala si fertilitatea

Temperatura corpului tau incepe sa scada putin inainte de ovulatie. Nu este vorba de o scadere semnificativa, dar este importanta daca vrei sa ramai insarcinata cat mai repede

Dupa ovulatie temperatura corporala incepe sa creasca fata de media normala. Cam la 2 zile dupa ovulatie creste cam cu 0,3-0,4 grade Celsius.

Atat la ovulatie, dar si in aceste zile de dupa in care temperatura creste este momentul oportun sa concepi un bebelus.

Cum masori corect temperatura corporala bazala?

Fii constanta in masuratori

Pentru rezultate maxime si pentru a-ti da seama cu precizie cum functioneaza aceasta temperatura este absolut necesar sa o masori in fiecare zi, fara exceptie.

Nu conteaza prea mult unde se ia temperatura, important este sa o iei in fiecare dimineata, inainte sa cobori din pat, cam la aceeasi ora: fie oral, vaginal sau axilar.

Masoara intotdeauna temperatura in acelasi moment al zilei

Specialistii sustin ca este esential sa masori intotdeauna temperatura bazala in exact aceeasi perioada a zilei. Cel mai bun moment pentru a o face este dimineata la trezire.

De asemenea, este important ca in timpul masurarii ei sa nu faci nicio alta activitate: sa nu bei, sa nu mananci si sa nu mergi prin casa. Trebuie sa stai cat relaxata pentru o acuratete cat mai buna!

Foloseste un termometru performant

Deoarece cresterea temperaturii in perioada ovulatiei este aproape nedetectabila, ai nevoie de un termometru performant, care sa citeasca cu acuratete valorile. Temperatura creste cam 0.5 - maxim 1 grad Celsius, iar aceasta crestere nu este sesizabila foarte bine decat la termometre digitale.

Tine evidenta temperaturii bazale

Noteaza temperatura fiecarei zile intr-un carnetel! In acest fel vei monitoriza mai bine perioada de ovulatie a fiecarei luni si vei stii cam care este perioada in care urmeaza sa apara pentru a concepe un bebe.

Situatii care interfereaza cu acuratetea temperaturii

Exista anumite momente in care te vei confrunta cu adevarate provocari ce vor putea da peste cap calculele tale.

• daca esti racita si faci febra;
• daca ai avut o noapte "alba" si nu te-ai odihnit suficient;
• daca ai baut alcool in seara de dinainte etc.

Aceste lucruri pot determina variatii de temperatura. Monitorizeaza-le si pe ele, dar noteaza si motivul pentru care e posibil ca temperatura sa fi crescut. In plus, pentru a-ti da seama daca cresterea este de la ovulatie sau nu, uita-te la luna precedenta si vezi daca te afli cam in aceeasi perioada in care ai fost la ovulatie atunci.

Foloseste si alte tehnici pentru rezultate mai bune

Nu te baza numai pe masurarea temperaturii bazale pentru a identifica perioada cea mai fertila a lunii. Pentru a spori fertilitatea apeleaza si la alte metode concomitent cu monitorizarea ei:

verifica pozitia cervixului;
verifica volumul si consistenta mucusului cervical;
foloseste calculatorul de ovulatie.

Cere ajutorul medicului cand ai nedumeriri

Daca nu reusesti sa intelegi cum functioneaza cu adevarat temperatura bazala in fertilitate sau ai foarte multe intrebari in minte legate de acest subiect atunci apeleaza la medicul de familie pentru a primi raspunsuri adecvate.

Taguri Temperatura bazala Fertilitate Masurare temperatura bazala Ovulatia si calculul ovulatiei Maximizare fertilitate Kit predictie ovulatie

Articole recomandate

Citeste si despre