Ce sa faci si ce nu cand incerci sa concepi un copil

/ / Modificat: 2017-03-31
Ce sa faci si ce nu cand incerci sa concepi un copil

Conceperea unui copil poate fi o surpriza care vine natural, insa exista si situatii in care ceasul biologic nu se coordoneaza cu dorinta ta de a ramane insarcinata. Iti prezentam cateva sfaturi despre ce sa faci si ce nu cand incerci sa ramai insarcinata.

Ce sa faci cand incerci sa concepi un copil

Comunica in mod constant cu partenerul

Din cauza infertilitatii, relatia ta poate avea de suferit, iar principala cauza este lipsa comunicarii. Potrivit studiului GfK Roper, cuplurile care au probleme in a concepe un copil se confrunta cu schimbari la nivel emotional. Astfel, doua din cinci cupluri au declarat ca stresul si tensiunea din relatie au crescut in perioada de conceptie.

Este deja bine cunoscut faptul ca stresul poate fi una dintre cauzele infertilitatii. Prin urmare, pentru a concepe un copil fara a intampina probleme, este important sa comunici eficient cu partenerul, astfel incat sa va puteti ajuta reciproc.

Schimba-ti stilul de viata

Desi infertilitatea te poate face sa crezi ca nu ai niciun control asupra corpului tau, a vietii tale si iti induce o stare de depresie, ia in calcul masurile care stau in puterile tale si care te pot ajuta sa cresti sansele de a concepe un copil.

Stilul de viata este un factor important in procesul de concepere a unui copil. Alimentatia, exercitiile fizice si programul de somn sunt printre cauzele care pot diminua sansele de a ramane insarcinata. Asadar, renunta la tigari, limiteaza consumul de alcool si cafea, fa exercitii fizice modernate, urmeaza un program de somn si fii atenta la greutatea corporala.

Mai mult decat atat, infertilitatea este o problema de cuplu, prin urmare este important ca si partenerul tau sa urmeze aceleasi obiceiuri benefice, astfel incat sansele de a concepe un copil sa creasca.  

Cauta sprijin

Infertilitatea poate fi un adevarat furnizor de stres in viata ta. Potrivit cercetarilor, nivelul de stres al unei femei insarcinate este echivalent cu cel al femeilor care sufera de cancer, SIDA sau boli ale inimii. Si cum stresul este una dintre cauzele infertilitatii, intri intr-un cerc vicios din care trebuie sa gasesti o scapare. Grupurile de sprijin formate pentru acest scop te pot ajuta sa treci mai usor peste dezamagire si sa-ti alimentezi speranta ca vei deveni mama.

Ce sa nu faci cand incerci sa concepi un copil

Sa nu crezi ca fertilizarea in vitro este singura sansa

Dupa multe incercari fara niciun rezultat, multe cupluri isi pierd nadejdea si ajung sa creada ca fertilizarea in vitro este singura modalitate prin care pot avea un copil. Aceasta solutie ar putea fi descurajanta, intrucat fertilizarea in vitro poate esua, desi este costisitoare. Pentru a reusi sa ramai insarcinata, poti opta pentru alte metode mai ieftine si la fel de eficiente, cum ar fi pastilele pentru ovulatie sau alte medicamente pe care medicul ti le poate prescrie.  

Nu te simti rusinata

Faptul ca nu reusesti sa ramai insarcinata nu trebuie sa te faca sa fii rusinata. Infertilitatea este o afectiune medicala si sunt foarte multe cupluri care se confrunta cu aceasta problema. Cu cat accepti mai repede problema cu care ai de-a face, cu atat sansele de a concepe un copil cresc. Prin urmare, nu trebuie sa te simti rusinata, ci sa infrunti situatia si sa urmezi pasii necesari care sa te ajute sa devii parinte.  

Nu-ti pierde speranta

Potrivit cercetarilor, infertilitatea este o problema temporara care nu va avea un impact puternic asupra calitatii vietii. Majoritatea cuplurilor care s-a confruntat cu probleme in a concepe un copil a reusit in cele din urma sa aiba copii sanatosi. Prin urmare, este important sa ramai motivata si sa nu-ti pierzi speranta ca in cele din urma vei ramane insarcinata.  

Nu te izola

Infertilitatea poate crea probleme si in ceea ce priveste relatiile sociale. In cazul in care, in grupul de prietene, toate sunt mame sau urmeaza sa devina, relationarea cu ele poate deveni dificilla. Neputinta de a ramane insarcinata duce la gelozii nefondate, indreptate catre femeile insarcinate.

In cazul in care te simti stresata si nefericita, motiv pentru care nu vrei sa mai participi la intalnirile cu prietenele tale, incearca sa gasesti solutii alternative de comunicare. Un membru al familiei iti poate deveni confident sau te poti inscrie intr-un grup de sprijin care sa te ajute sa depasesti momentele dificile.

Tu ce stii ca trebuie sau nu trebuie sa faci cand incerci sa concepi un copil? Spune-ne parerile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Taguri Infertilitate Femei insarcinate

Articole recomandate

Citeste si despre