Sa ai gemeni este minunat. Nu este de mirare ca multe femei isi doresc sa aiba gemeni, mai ales daca vor mai multi copii. Factorii care cresc sansele de a avea gemeni sunt diversi si trebuie luati in considerare daca doresti sa devii mamica de gemeni.
Cum iti pot creste sansele de a avea gemeni
Daca esti una dintre acele persoane care isi doresc gemeni, trebuie sa stii care sunt factorii care influenteaza sansele de a avea gemeni. Iata cinci dintre cele mai importante:
1. Genetica
Genetica este cea mai importanta. Daca ai avut in familie frati sau surori care au avut gemeni, ori alte rude apropiate, sansele sa ai gemeni sunt mari. Acelasi lucru este valabil si daca exista gemeni in familia partenerului.
Desigur, cum acest lucru nu reprezinta o garantie, nu este imposibil sa concepi gemeni fara ca cineva din familie sa fi avut gemeni pana in prezent.
2. Varsta de peste 35 de ani
Femeile cu varsta cuprinsa intre 35 si 40 de ani au mai multe sanse sa ramana insarcinate cu gemeni din cauza schimbarilor hormonale prin care trec pe masura ce se apropie de menopauza. In aceasta perioada, schimbarile hormonale pot provoca eliberarea unui ovul in plus in timpul ovulatiei si sa ai o surpriza placuta.
3. A fost deja insarcinata
Ginecologul Carolyn Kay subliniaza ca, daca ai mai fost insarcinata si ai varsta potrivita, intre 35 si 40 de ani, sansele de a avea gemeni sunt mai mari. Acesta a demonstrat ca femeile cu varsta cuprinsa intre 35 di 40 de ani care au avut trei sau patru sarcini inainte, au de trei ori mai multe sanse de a da nastere la gemeni.
4. Consumul de lapte
Cercetarile publicate in The Journal of Reproductive in 2006 au constatat ca un consum zilnic de lapte si produse lactate tinde sa creasca sansele de a avea gemeni. Prin urmare daca vrei sa ramani insarcinata cu gemeni trebuie sa introduci lactate zilnic in alimentatia ta cu ceva timp inainte de a ramane insarcinata.
5. Fertilizarea in vitro
Prin fertilizarea in vitro, sansele de a avea gemeni cresc exponential. Fertilizarea in vitro reprezinta unirea unui ovul si a unui spermatozoid in afara corpului, procedeu care se realizeaza intr-un laborator de specialitate. Embrionii obtinuti sunt transferati apoi in uterul pacientei. Medicul poate transfera doi sau mai multi embrioni. Daca doi dintre acestia se implanteaza si se dezvolta ai sanse mari sa dau nastere unei perechi de gemeni.
Tine cont insa ca niciuna dintre aceste metode nu este sigura si totul tine de noroc cand vine vorba despre a avea gemeni, insa acestea ajuta la cresterea sanselor.
Sursa foto: pexels.com