Sexul copilului, mit si realitate

/ / Modificat: 2016-06-01
Sexul copilului, mit si realitate

Atunci cand vine vorba de conceperea unui copil, viitoarele mamici, dar si viitorii tatici se confrunta cu o serie de mituri. O parte din aceste bine-cunoscute mituri sunt reale, dar o alta parte, raman doar mituri.

Sexul in pozitia misionarului determina sexul copilului?

Sexul in pozitia misionarului nu poate determina sexul copilului. Nu exista nici un studiu care sa suporte mitul conform caruia daca faci sex stand in picioare vei face un baiat. De asemenea, nu exista nici dovezi care sa sustina ideea ca daca dupa ce faci sex stai intinsa pe spate cu picioarele in sus, iti imbunatatesti sansele de a ramane insarcinata.

Lenjeria intima foarte stransa poate afecta calitatea spermei?

Da. Testiculele se afla in afara corpului, iar temperatura spermei trebuie sa fie cu foarte putin sub temperatura normala a corpului. Lenjeria intima foarte stransa va tine testiculele foarte apropate de corp, ridicand temperatura la cea a corpului, ceea ce va determina o reducere de calitatate a spermei.

Voi ramane mai usor insarcinata a doua oara?

Da. Pare surprinzator, avand in vedere ca esti obosita dupa ce ai avut grija de primul copil. In medie, unui cuplu care are deja un copil, ii sunt necesare 6 luni pentru a concepe un copil, fata de cele 12 luni, necesare unui cuplu care incearca pentru prima data sa aiba un copil.

Daca partenerul mai are frati, voi face un baiat?

Nu. Este adevarat ca sperma partenerului determina sexul copilului, dar pe de alta parte, daca vei avea baiat sau fata este un proces aleatoriu. Ovulele contin doar un cromozom X (cromozom feminin), in timp ce sperma contine fie un cromozom Y (cromozom masculin) fie un cromozom X.

Spermatozoidul care va ajunge primul la ovul este cel care il va fertiliza si in final va determina sexul copilului.

Daca va doriti o fata, incercati sa faceti sex cat mai aproape de perioada de ovulatie sau imediat dupa acesta perioada daca va doriti un baiat.

Explicatia pentru aceste sfaturi este data de viteza de deplasare a spermatozoizilor. Spermatozoizii care contin cromozomi X, sunt mai mari si inoata mai incet, pe de alta parte, desi spermatozoizii care contin cromozomi Y sunt mai rapizi, exista posibilitatea in care acestia ajung la ovul inainte de producerea ovulatiei.

In aceasta situatie, pana la initierea procesului de ovulatie acesti spermatozoizi vor muri si vor fi ajunsi din urma de spermatozoizii cu cromozom X, care vor fertiliza ovulul.

Daca am orgasm, am mai multe sanse sa fac un baiat?

Nu. Spermatozoizii care contin cromozomi Y sunt mai rapizi decat cei care contin cromozomi X, dar totul depinde de momentul in care are loc ovulatia.

Daca am deja 2 copii de acelasi sex, este posibil ca cel de-al treilea sa aiba acelasi sex?

Da. Desi stabilirea sexului copilului este aleatorie, unii barbati prezinta o mai buna calitate a unui tip de cromozom. Daca va doriti foarte mult o fata, rugati-va partenerul sa faca scufundari subacvatice. Exista studii care au demonstrat ca spermatozoizii care contin cromozomi Y sunt mai delicati si nu vor supravietui presiunii determinate de adancime.

Conceperea unui copil in zilele impare va determina sexul copilului?

Nu. Zilele pare sau impare ale lunii nu au nici o legatura cu determinarea sexului copilului, de asemenea, nici luna plina sau noua nu va influenta daca veti avea fata sau baiat. Totul tine de perioada de ovulatie si de spermatozoizii, cu cromozom X sau Y.

Taguri Sexul copilului Concepere fetite

Articole recomandate

Citeste si despre