Sexul copilului se poate determina in functie de pulsul copilului tau nenascut. Daca este mai mare, peste 140 de batai pe minut, inseamna ca ai o fata. Un puls mai mic, sub 140 bpm inseamna ca ai un baiat.
Este greu sa rezisti tentatiei unui test atat de usor mai ales pentru ca nu poti rezista sa nu analizezi bataile unei inimi atat de mici.
In prima perioada de sarcina, sunetul reconfortant al inimii este singurul lucru care iti arata ca bebelusul tau este acolo.
Aceasta supozitie s-a dovedit a fi complet falsa in urma unui studiu medical realizat in urma cu 20 de ani. Un alt studiu medical din 2006 confirma ca bataile inimii fatului nu au nici o legatura cu sexul copilului si ceea ce e si mai convingator, o anume Maureen a facut un experiment pe pielea ei pentru a demonstra acest lucru.
Doua studii medicale demonstreaza netemeinicia ideii ca bataile inimii fatului ajuta la prezicerea sexului copilului.
In anii 1980, un specialist in sonografie a analizat mii de nasteri pentru a afla daca bataile inimii fatului pot prezice sexul copilului.
Dupa ce a masurat 10.000 de pulsuri si dupa ce a aflat sexul copilului mai tarziu la nastere, si-a demonstrat ca nu exista nicio legatura intre bataile inimii copilului si sexul copilului.
Totusi, studiul a gasit o legatura intre bataile inimii copilului si varsta gestationala (saptamanile de sarcina). In anul 2006, un alt studiu publicat in "Fetal Diagnosis and Therapy", ne spune ca analiza a peste 500 de nasteri dovedeste din nou ca bataile inimii fatului nu pot arata daca fatul este fata sau baiat.
Contrar credintelor femeilor insarcinate si ale familiilor lor, nu exista diferente semnificative intre bataile inimii fatului, orice sex ar avea, in primul trimestru de sarcina.
Desigur, toate aceste date sunt foarte convingatoare, dar Maureen, o mamica in devenire s-a decis sa faca propriul experiment pentru a afla daca bataile inimii fatului pot indica sexul copilului.
Pentru a face acest experiment, o mamica aspiranta la bebe, Maureen a incercat mai intai sa ramana insarcinata cu gemeni baiat si fata.
Apoi, a monitorizat bataile inimii lor, inclusiv o saptamana de monitorizare aproape constanta pe perioada spitalizarii sale pentru nastere prematura.
A facut de asemenea teste de doua ori pe saptamana in care bataile inimii ambilor copii erau monitorizate timp de 30 minute fara sa fie stimulate in niciun fel.
Rezultatul? Cateodata pulsul baiatului era mai mare, cateodata cel al fetei. Nu urmau un tipar, cu exceptia faptului ca atunci cand unul din copii parea sa fie mai activ, lovind si miscandu-se mult, pulsul sau tindea sa fie mai alert.
Toate acestea au sens pentru ca pulsul unui copil variaza putin in functie de cat de activ este cand i se ia pulsul.
Asadar data viitoare cand vei vedea un mesaj postat de o mamica pe un forum, care "demonstreaza" aceasta teorie, poti sa lamuresti problema si sa o anunti ca este falsa.