Stimulenti naturali pentru fertilitate

/ / Modificat: 2016-03-23
Stimulenti naturali pentru fertilitate

Cuplurile care doresc sa aduca pe lume un copil pot profita de efectele benefice ale stimulentilor naturali pentru fertilitate. Fitoterapia sau tratamentul afectiunilor fizice prin plante functioneaza si in cazul dificultatii de conceptie. In cazul in care te confrunti cu dezechilibre hormonale, emotionale sau nutritionale, plantele medicinale te pot ajuta sa iti recapeti vigoarea fizica si psihologica necesara organismului pentru a se simti apt pentru reproducere.

Foto: methodsofhealing.com

Stilul de viata actual, dominat de stres psihic si fizic excesiv, alimentatia nepotrivita (predominanta nutritiei acide in raport cu cea alcalina, alimentele contaminate cu aditivi, coloranti si conservanti) si poluarea chimica accentuata a mediului (apa, aer, sol etc), au condus la scaderea calitatii vietii sexuale, precum si a calitatii celulelor reproducatoare feminine si masculine. Aceasta problema poate fi remediata cu ajutorul unei serii intregi de stimulenti naturali pentru fertilitate.

Multe din plantele medicinale care s-au dovedit eficiente in combaterea infertilitatii ambelor sexe sunt totodata capabile sa scada nivelul de stres din organism, avand efecte benefice asupra sanatatii in general.

Ginsengul (Panax ginseng)

Ginsengul este un afrodisiac cunoscut din cele mai vechi timpuri de medicii chinezi, are excelente calitati de revigorare sexuala si tonifiere a glandelor sexuale reproducatoare.

Wild yam (Dioscorea villosa)

Wild yam regleaza activitatea hormonilor sexuali la femei prin substantele asemanatoare progesteronului din continut. In consecinta, aceasta planta favorizeaza instalarea sarcinii.

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis)

Rozmarinul actioneaza prin reglarea echilibrului hormonal sexual in cazul femeilor, avand un efect indirect asupra glandelor suprarenale. Planta este un antispastic al musculaturii uterine si sedativ, fiind util in caz de infertilitate.

Branca ursului (Heraclea spondylium)

Branca ursului stimuleaza activitatea testiculelor la barbati, creste motilitatea spermatozoizilor si numarul acestora (cu peste 500%), in cazul folosirii pe o perioada de cel putin 2-3 luni.

Agnus castus (Vitex agnus castus)

Agnus castus regleaza nivelul de prolactina din glanda hipofiza si regleaza secretia de hormoni responsabili cu ovulatia.

Frunzele de zmeur (Rubus idaeus)

Zmeurul este tonic uterin, contine precursori de progesteron (substante asemanatoare acestui hormon), tratand dezechilibrele hormonale in caz de hiperestrogenism.

Lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra)

Lemnul dulce regleaza nivelul hormonal feminin in caz de insuficienta ovariana prin continutul sau in fitoestrogeni, fiind un remediu traditional utilizat in tratarea sterilitatii.

Ashwagandha (Witania somnifera)

Ashwagandha este folosit in medicina fitoterapica pentru calitatile sale in tratarea libidoului scazut, ca tonic si revigorant sexual. Creste libidoul si cantitatea de spermatozoizi sanatosi, fiind indicat in infertilitate.

Yohimbe (Pausinystalia yohimbe)

Prin continutul sau in alcaloizi (yohimbina, aphrodin), Yohimbe are efecte de stimulare a testiculelor, fiind utilizat pentru tratamentul disfunciilor erectile si a infertilitatii la barbat.

Saw palmeto (Sabal serrulata)

Saw palmeto imbunatateste functia prostatei, corecteaza dezechilibrele hormonale sexuale la barbati, fiind indicat in caz de infertilitate masculina.

Inainte sa te decizi asupra unui tratament natural, solicita parerea medicului care iti monitorizeaza starea de sanatate.

Articole recomandate

Citeste si despre