Cea de-a XX-a editie aniversara a Bucharest International Film Festival (BIFF) va avea loc in perioada 19-29 septembrie 2024

/ / Modificat: 2024-07-19
Cea de-a XX-a editie aniversara a Bucharest International Film Festival (BIFF) va avea loc in perioada 19-29 septembrie 2024

 

”Dupa 20 de ani, ca-n Alexandre Dumas, BIFF are un intreg album de amintiri cinematografice, cu filme si cineasti, intre altii : Bruce Beresford, cu care am putut retrai de-adevaratelea  “Driving Miss Daisy”. O poveste fabuloasa si cu pelicula prezentata la Bucuresti! Va urma!”, 
Irina-Margareta Nistor 

Cea de-a XX-a editie aniversara a Bucharest International Film Festival (BIFF) va avea loc in perioada 19-29 septembrie 2024.  BIFF, singura competitie internationala de lung metraje din Bucuresti, aduce in prim-plan universul fascinant al cinematografiei internationale, oferind filme de calitate pentru publicul cinefil dar si pentru pasionatii de actorie.

 Dar cine nu o cunoaste pe Irina-Margareta Nistor, care a acceptat sa fie presedintele onorific al editiei aniversare BIFF?

Criticul de film Irina-Margareta Nistor a lucrat, in timpul regimului comunist, ca traducator si redactor pentru TVR si este cunoscuta pentru dublarea in secret in 5 ani a peste 3000 de filme inregistrate pe casete video si aduse din Vest. Este decorata cu Medalia Carol I si a participat, dupa anii 2000, la numeroase festivaluri de film de renume din Europa (Berlinala, Cannes, Venezia).

In 2021 a fost distinsa cu Ordinul Artelor si Literelor al Republicii Franceze in grad de Ofiter, in ianuarie 2023 a fost decorata cu Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Cavaler iar la 30 martie 2023 a fost distinsa cu Ordinul „Coroana Romaniei”, in grad de cavaler. Desi este recunoscuta drept critic si istoric de film precum si traducator, in ultimii ani, Irina-Margareta Nistor a imbratisat si actoria, jucand in peliculele romanesti Repari Faliti (2021), Weekend de vis (2024), Document 56 (2024), Visul (2023), Copacul Dorintelor: Amintiri din Copilarie (2021), Comrade Detective (Tovarasul militian) (2017).

Bucharest International Film Festival (BIFF) este organizat de Fundatia Charta si Asociatia Culturala Grigore Vasiliu Birlic, sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei si realizat cu sprijinul Ministerului Culturii. Partenerii BIFF sunt Centrul National al Cinematografiei (CNC), Cinema Muzeul Taranului Roman, Gradina cu filme – Cinema & More, creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie, Cinema Eforie si Cinema Union. BIFF este singurul festival de film international din Bucuresti care are sectiunea de documentar si film istoric pentru a onora Centenarul Regele Mihai din 2021, la 100 ani de la nastere, initiata de catre Dan Draghicescu.

Pentru mai mult detalii vizitati pagina oficiala a festivalului www.biff.com.ro si pagina de Facebook https://www.facebook.com/BucharestInternationalFilmFestival. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eveniment cultural Festivaluri

Articole recomandate

Citeste si despre