- Adauga-ti afacerea
Buna, Copilul.ro ii ajuta pe parinti sa-ti descopere afacerea.
Incepe astazi sa folosesti serviciul nostru de promovare!
Afla cum!
Gradinita de copii nr. 2 Waldorf
Gradinita de copii nr. 2 Waldorf este situata pe strada Henri Coanda, nr 24, sector 1, Bucuresti.
Gradinita de copii nr. 2 Waldorf este dotata cu bucatarie proprie, micutii de la programul prelungit primind trei mese pe zi.
Gradinita de copii nr. 2 Waldorf este situata pe strada Henri Coanda, nr 24, sector 1, Bucuresti.
Gradinita de copii nr. 2 Waldorf este dotata cu bucatarie proprie, micutii de la programul prelungit primind trei mese pe zi.
incepand cu varsta de 3 ani
program scurt 08:00 - 13:00;
program lung 08:00 - 18:00;
iunie
aprilie - mai
nu
autobuz 131; 301; 331;
metrou Piata Romana
bucatarie proprie
da
germana;
engleza
special amenajate
activitati de educare a limbajului, limba engleza intensiv, activitati matematice, cunosterea mediului, educatie pentru societate, activitati practice si elemente de activitate casnica, educatie muzicala, educatie plastica, educatie fizica
activitati recreative;
organizarea de cluburi
limba engleza
asistenta medicala permanenta
cadre didactice specializate
supraveghere si control permanent
20 de copii
120 de copii
grupa mica;
grupa mijlocie;
grupa mare / pregatitoare;
grupa mixta
materiale didactice moderne;
mobilier din lemn;
jucarii din lemn, papusi
Opinii utilizatori
Parerea mea dupa o experienta de un an de zile este ca aceasta gradinita nu este Waldorf 100%. Nu stiu cum a fost in trecut, dar acum este un amalgam de traditional cu Waldorf. Waldorf in ce consta serbarile, materialele didactice si masa si traditional in ce consta relatia educator-copil-parinte.
Mie mi s-a spus de educatoare ca este o gradinita de stat pana la urma si daca nu-mi convine sa o duc la particular unde sigur se va ocupa mai mult de copil. Deci? Si unde s-a pomenit Waldorf 33 copii in grupa cu copii diferiti ca varsta si nevoi diferite? Concluziile le trageti voi.
Dar cum se poarta d.na Nuti cu copiii? Dar cu parintii? D.na Veronica inteleg ca este o draguta. Aveti idee daca in anul 2014-2015 or sa mai faca echipa cele doua doamne?
In anul 2013-2014 D-na Nuti inca mai era la grupa 1. In toata gradinita se face un amalgam. Practic, nu am intalnit gradinita de stat cu metoda alternativa (sau scoala) care sa nu fie amalgam. Totusi, chiar si amalgam, se cunoaste efectul Waldorf. Copilul este mai original decat cei traditionalisti. In rest, partea mai dificila nu vine din partea educatorilo, ci a parintilor care nu inteleg ca trebuie sa se implice la randul lor impreuna cu educatoarele. Ceea ce e mare pacat, nu inteleg de ce isi aduc copii la Waldorf daca nu inteleg metoda. Probabil fac parte din cei care critica Waldorf ca nu e ca traditionalul.
As dori, daca se poate cateva informatii pe e-mail.
Genul de gradinita micuta, intima, unde copiii (si parintii) ajung sa cunoasca toate educatoarele, intrucat se obisnuieste ca atunci cand lipseste una dintre educatoare sau dupa amiaza sa fie repartizati pe la celelalte 2 grupe).
Evolutia copilului depinde foarte mult de temperamentul sau si de educatoare pe care o va avea. Situatia curenta (iunie 2013) este urmatoarea (parerea e subiectiva, desigur, dar bazata pe propria experienta):
Grupa 1 - dna Nuti si dna Veronica - sunt ambele foarte ok, clasa bine dotata si activitati interesante. Dna Veronica (pe care am avut norocul s-o avem si educatoare o perioada) este o persoana pe care o recomand cu caldura - blanda, afectuoasa, dedica, jucausa, stie sa abordeze copiii si "sa se coboare" la nivelul lor, sa-i motiveze, comunica foarte bine cu parintii si este foarte deschisa.
Grupa 2 - dna Elena (si cu dansa am colaborat) - are clasa cea mai spatioasa si luminoasa, in general foarte prietenoasa si vesela, comunica bine cu parintii (sesizeaza problemele pe care le are copilul, da sfaturi, urmareste evolutia problemei), dar poate deveni si dura (spre isterica), daca o deranjeaza ceva.
Grupa 3 - dna Mihalea - are clasa cea mai intunecata, bine pregatita din punct de vedere didactic. Probabil va veti intelege bine cu dansa daca aveti un copil docil. Daca, insa, aveti un copil mai activ, il va considera "o problema" si s-ar putea sa va faca zile negre (si copilului, si dumneavoastra). In opinia mea nu este deloc potrivita pentru sistemul waldorf (care se vrea unul mai libertin si sufletist) - este negativista (de ex.: la inscriere, cand mi-a povestit despre sistemul Waldorf mi s-a spus ca "aici copiii invata ca daca ii fac un rau cuiva si mie imi va fi rau", insa n-a pomenit si de cealalta parte a monedei :) ca poate sa le fie si Bine tuturor), rece (cu zambetul pe buze o vezi foarte rar), severa, intoleranta, cu abilitati proaste de comunicare. Atat cu parintii (au existat cazuri cand parintii si-au retras copiii sau i-au schimbat la alte grupe din cauza relatiilor defectuoase cu dansa) cat si cu copiii. Nu prea are idee de psihologia copilului si se simte ca a avut parte de o educatie foarte dura si urmeaza acelasi tipar. Nu stie sa motiveze copilul - daca un copil este distras si nu o asculta, aplica tactica intimidarii si a pedepsei (exemplu: copiii se susotesc intre ei la serbare si dansa le arunca priviri fulgeratoare, apoi le spune "va trimit langa parinti daca mai vorbiti", iar daca tot continua, il ia de mana si il duce la parinte, fara sa-si puna problema ca injoseste copilul). Nu este empatica absolut deloc si nu stie sa calmeze un copil (exemplu trait personal: la serbare au primit cate o petricica de sticluta, copilul a scapat-o pe asfalt, pietricica s-a spart si copilul a inceput sa planga. Doamna era in trecere, s-a oprit si a intrebat ce se intampla, iar dupa ce a aflat problema, ii raspunde copilului "pai nu e vina mea, eu ti-am dat-o intreaga!", sincer, de la o educatoare, si inca Waldorf, ma asteptam la alta abordare, mai ales ca nimeni nu a invinuit-o pe dansa de nimic...), are tendinta sa eticheteze copilul (ca e obraznic, ca minte). A mai fost si un caz in care 2 fetite de-ale dansei au iesit din curtea gardinitei si au fost aduse inapoi de o persoana straina (dar asta s-a intamplat inainte de a avea paza) - desi incidente de astea se mai pot intampla oricui, denota, totusi, si faptul ca nu e destul de atenta la copii.
O cunoasteti pe educatoarea Nuti Avramescu? Am inteles ca din toamna se va muta la o gradinita particulara, care va merge tot pe sistemul Waldorf. Respecta pedagogia Waldorf sau face un amalgam? Este blanda? Aveti idee daca se mai pot face inscrieri in perioada aceasta? Au toate locurile ocupate la gradinita 2? Multumesc.
Cadre didactice dedicate si un mediu placut pentru orice copil. Merita din toate punctele de vedere.
Contact Gradinita de copii nr. 2 Waldorf
Adresa | Henri Coanda, 24, Bucuresti, Sectorul 1 |
Reper | Piata Romana |
Ofertele saptamanii
Aici poate fi oferta ta!
Afla acum cum iti poti promova afacerea in cel mai vizitat portal pentru mamici si copii!
Copiii sunt:
-trasi de bar
-batuti cap in cap
-legati la maini ca sa stea linistiti
-trasi de haine si trantiti in diverse locuri ca sa faca ce au de facut
-invatati sa nu spuna acasa ca "s-au suparat" cu doamna educatoare pentru ca altfel o sa aiba probleme
-invatati ca cei care spun acasa sunt rai si obraznici si neascultatori si astfel vor ramane fara prieteni la gradinita
Chiar daca pare greu de crezut, tineti minte si vorbiti cu cel mic. E o vorba, nu iese foc fara fum!