Telefonul copilului abuzat sau al parintelui ingrijorat (116111)

/ / Modificat: 2012-10-31
Telefonul copilului abuzat sau al parintelui ingrijorat (116111)





 

Stiati ca exista un numar unic european de urgenta pentru copii? Anul trecut, Asociatia Telefonul Copilului, o organizatie neguvernamentala, non-profit, a reusit implementarea si in tara noastra a acestui serviciu gratuit.

Apelarea numarului 116111 este posibila in reteaua Romtelecom, de pe telefoanele fixe de acasa sau de la cele publice, pentru cele din urma nefiind nevoie de cartela. Programul consilierilor este de la ora 8:00 la ora 20:00.

Numarul este dedicat copiilor care au fost abuzati, copiilor care doresc informatii sau intentioneaza sa-si ajute un prieten aflat in dificultate, dar si adultilor (parinti, educatori, rude etc.), la fel, pentru sfaturi si suport in demersul lor de a rezolva problemele copiilor carora li s-au incalcat drepturile.

Cei care raspund la telefon sunt specialisti in drepturile copilului, asistenti sociali si psihologi. Ei iti stau la dispozitie cu informatii si-ti ofera consiliere in problema pentru care ai sunat.

Pe langa activitatea proprie de consiliere si asistenta, Asociatia Telefonul Copilului pune laolalta institutiile care activeaza in domeniul drepturilor copilului: Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, Inspectoratul Scolar, Politia Romana, Biserica Ortodoxa Romana, Agentia Nationala Antidrog, Oficiul Roman pentru Adoptii, Consiliul Copiilor "Spune!", si alte fundatii si organizatii.

Specialistii care iti raspund la Telefonul Copilului, lucreaza in colaborare cu aceste institutii pentru a gasi cele mai potrivite cai de a rezolva problema particulara pentru care ai sunat.

E important de stiut!

Specialistii care-ti raspund nu vor face publica problema ta, deci iti respecta dreptul la confidentialitate. Apelurile tale nu sunt inregistrate, deci numai tu si consilierul tau aveti cunostinta despre ce ati discutat. Sunand la Telefonul Copilului nu esti obligat sa-ti dai numele, deci apelurile sunt anonime.

Asistentii sociali vor demara o ancheta si vor pune in functiune mecanismele legale ce urmaresc rezolvarea problemei tale numai cu acordul tau. In acest caz este nevoie sa le comunici datele tale personale. Daca suni pentru a ajuta o alta persoana, aceasta va trebui la randul ei sa sune si sa-si dea acordul pentru interventie.  

Poti suna la Telefonul Copilului de oriunde din tara de pe un telefon fix din reteaua Romtelecom. Apelul este GRATUIT. Daca suni de la un telefon public NU AI NEVOIE DE CARTELA. Alte informatii gasesti pe www.telefonulcopilului.ro sau www.116111.ro.


Articole recomandate

Citeste si despre