Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Calciparine, solutie injectabila

Indicatii
Prevenirea si tratarea maladiei tromboembolice si a starilor trombogenice.

Mod de administrare

Numai pe cale subcutanata. A nu se injecta intramuscular. In cazul accidentelor tromboembolice aparute sau iminente:
Ziua I: Prima injectie- doza test standard (0,1 ml adica 2500 UI pentru 10 kg corp). Dupa 5-7 ore: se controleaza timpul Howell sau timpul de cefalina activata pe plasma citratata pentru a verifica daca doza test este adaptata (trebuie sa fie dublul sau triplul timpului-martor).
A II-a injectie: la 12 ore dupa prima injectie. Doza test se modifica sau nu in functie de rezultatele controlului.
Zilele urmatoare: O injectie subcutanata odata la 12 ore cu o doza egala cu doza de la a II-a injectie din prima zi. Se face un nou control la 5-7 ore dupa injectie, apoi la fiecare 3-4 zile pana la aparitia scaderii trombofiliei. Dupa reajustarea posologiei, tratamentul va fi urmat tinand cont de evolutia clinica.
Tehnica injectarii: Fiola autocasanta: pentru a o deschide, apasati usor la nivelul inelului colorat. Injectia trebuie sa fie realizata in tesutul celular subcutanat al centurii abdominale antero-laterale si postero-laterale, alternativ la dreapta si la stanga. Acul trebuie introdus perpendicular intr-un pliu cutanat realizat intre police si index. Pliul trebuie mentinut pe toata durata injectiei. Intrerupeti injectia daca introducerea acului determina o durere puternica (aceasta inseamna ca s-a atins un vas). In acest caz, scoateti acul si faceti injectia in partea opusa.


Contraindicatii
Manifestari sau tendinte hemoragipare datorate in special deficientei factorilor de coagulare (trombopenie, hipofibrinogenemie, hemofilie) si/sau tulburarilor de permeabilitate vasculara (purpura) cu exceptia celor manifestate printr-o coagulopatie de consum. Alergie la heparina. Orice leziune hemoragica activa (cum ar fi ulcer gastroduodenal). Endocardite bacteriene acute. Perioada postoperatorie dupa o interventie chirurgicala pe sistemul nervos central sau periferic. Accidente vasculare cerebrale hemoragice. Asocieri nepermise cu: acid acetilsalicilic, antiinflamatorii nesteroide, ticlopidina.

Precautii
Preveniti medicul in caz de: sarcina, insuficienta hepatica, insuficienta renala, hipertensiune arteriala, ulcere gastroduodenale in antecedente sau in caz de tratamente in curs cu anticoagulante orale, glucocorticoizi, dextran 40.

Reactii adverse
Hematom sau mic nodul la locul injectarii. Posibilitate de sangerare (sangerari nazale si gingivale, urina inchisa la culoare sau roz). Scaderea numarului de plachete sanguine.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z