Ibuprofen, drajeuri.
Indicatii:
Artropatii inflamatorii cronice (artrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta, artrita psoriazica); stari inflamatorii severe in ORL, stomatologie, patologia respiratorie, in ginecologie, in oncologie, dureri dentare, dismenoree.
Contraindicatii:
Bolnavilor cu ulcer digestiv activ sau cu antecedente de ulcer digestiv sau alte boli ale aparatului digestiv, antecedente de hemoragii digestive acutizate. La astmatici si la cei cu teren alergic la derivatii acidului fenilacetic. Nu este indicat in timpul sarcinii si la copii, la pacientii carora li se administreaza alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau aspirina; la pacientii cu boli hematologice sau insuficienta hepatica sau renala grava; la gravide in primele 3 luni si ultimele 3 luni de sarcina.
Reactii adverse:
Digestive: inapetenta, greata, dureri epigastrice, diaree, varsaturi, crampe intestinale, flatulenta; Nervoase: cefalee, hiperexcitabilitate; Cutanate: rash, prurit; Acustice: vertij; Metabolice: retentie hidrosalina reversibila.
Compozitie:
1 comprimat contine: Ibuprofen 200 mg. Excipienti q.s.
Actiune:
Ibuprofen este un derivat al acidului fenilacetic si ca atare actioneaza ca antiinflamator, analgezic si antipiretic cu eficacitate asemanatoare acidului acetil-salicilic.
Administrare:
La adulti: 2 comprimate (400 mg) de 3-4 ori pe zi (dupa mese) cel mult 6 zile, apoi intretinere cu un comprimat de 3-4 ori pe zi. La copii: 20 mg/kilocorp/zi, fractionat. in artrita reumatoida juvenila; pana la 40 mg/kilocorp/zi, fara a depasi 500 mg la copii sub 30 kg
O fetita de 2 ani a murit in urma unui accident stupid, la o presupusa cresa...
24 ianuarie, zi libera! Elevii nu merg la scoala vineri, de Ziua Unirii...
Celine Dion alaturi de cei trei fii ai sai, la 9 ani de la moartea sotului...
Elevii din clasele I-IV nu vor putea sa participe la olimpiadele scolare, in...
Motivul pentru care Gabriela Cristea a inscris-o pe fiica cea mare la o...
Mai multe noutati