Magnerot, tablete
Compozitie
1 tableta contine: component activ 500 mg orotat de Mg 2H2O = (corespunzator la 2,7 mEq, 1,35 mmol sau 32,8 mg Mg).
Indicatii
Ca profilaxie pentru infarct miocardic si necroze miocardice, in angina pectorala, daca acestea sunt determinate de un deficit de Mg. Ateroscleroza, stenocardie, arterita si arteriolita, tulburari ale metabolismului lipidic, crampe musculare. Informatii pentru pacient: in afara de magneziu, Magnerot contine si acid orotic. Acidul orotic exista in forma naturala in lapte. Astfel colostrul de oaie/capra contine cea mai mare concentratie de acid orotic. Acidul orotic a fost considerat mult timp ca o substanta pe care organismul uman n-ar fi in stare sa o produca singur si a fost denumita de aceea vitamina B13. Mg catalizeaza aproximativ 300 de reactii enzimatice. Este indispensabil pentru unele procese vitale, in metabolismul hidratilor de carbon, lipidelor, proteinelor si acizilor nucleici, pentru stabilitatea membranei celulare, cat si pentru toate procesele energetice. Pentru functia cardiaca Mg are o importanta deosebita: ajuta miocardul in optimizarea functiei de pompa. Mg are si un rol deosebit in apararea fata de stres. In situatii de stres, care pericliteaza cordul in mod deosebit, Mg are efect profilactic pentru tulburarile de ritm, care nu sunt determinate organic. Deficit de Mg poate aparea prin aport insuficient, prin malnutritie (prea multe lipide si proteine) si cure de slabire neadecvate. De multe ori deficitul de Mg apare si in urma eliminarii crescute; de ex: dupa consum de alcool, administrare de laxative, diuretice, in afectiuni intestinale si dupa anumite medicamente. In sarcina si lactatie necesarul de Mg este semnificativ crescut. Gustul si duritatea tabletelor de Magnerot pot varia. Aceste modificari nu au nici o influenta asupra eficientei si calitatii preparatului. Tabletele de Magnerot nu contin glucoza, fiind adecvate si pentru diabetici.
Contraindicatii
In tulburari ale functiilor renale si diateza litiazica de tip Ca-Mg-amoniu-fosfat nu este indicata administrarea tabletelor de Magnerot.
Precautii
Sarcina si alaptare: nu exista retineri pentru administrarea tabletelor de Magnerot in perioada de sarcina si lactatie. Dimpotriva, preparatele cu Mg sunt indicate in aceasta perioada.
Interactiuni medicamentoase: la administrarea concomitenta de Fe trebuie luat in considerare faptul ca Mg poate tulbura absorbtia de Fe. In acest caz se indica respectarea unui interval de 2-3 ore intre administrarea de Mg si Fe. Acelasi lucru este valabil pentru administrarea tetraciclinelor si Na-fluorid.
Reactii adverse
In doze ridicate pot aparea scaune moi sau diaree, care dispar dupa reducerea dozei.
Mod de administrare
Daca nu exista alta indicatie, pentru umplerea depozitelor de Mg se administreaza oral 3x2 tb/zi timp de o saptamana, apoi 2-3 tb/zi, cu putin lichid. La copii peste 6 ani, se administreaza 3x1 tb/zi. Durata tratamentului trebuie sa fie de cel putin 6 saptamani, insa tabletele de Magnerot pot fi administrate si timp mai indelungat. Preparatul nu se administreaza dupa data expirarii.
O fetita de 2 ani a murit in urma unui accident stupid, la o presupusa cresa...
24 ianuarie, zi libera! Elevii nu merg la scoala vineri, de Ziua Unirii...
Celine Dion alaturi de cei trei fii ai sai, la 9 ani de la moartea sotului...
Elevii din clasele I-IV nu vor putea sa participe la olimpiadele scolare, in...
Motivul pentru care Gabriela Cristea a inscris-o pe fiica cea mare la o...
Mai multe noutati