Ultraproct, supoz.
Indicatii:
Hemoroizi, fisuri anale superficiale, inflamatii rectale.
Contraindicatii:
Ultraproct nu trebuie utilizat in cazul unor infectii specifice ale pielii (sifilis, tuberculoza), varicela si reactii ale vaccinului antivaricelic in zona de tratament. in afectiuni micotice este necesara o terapie antimicotica concomitenta. in primele trei luni de sarcina nu se recomanda nici un fel de tratament local cu produse continand corticoizi.
Reactii adverse:
in cazuri rare pot aparea reactii alergice locale. La o folosire indelungata (peste 4 saptamani), nu se exclud modificari locale ale tegumentului (ex. atrofia tegumentului).
Compozitie:
1 supozitor contine 0,61 mg fluocortolon-21-privalat, 0,63 mg fluocortolon-21-hexanoat si 1 mg cinchocainhidrochlorid.
Administrare:
Ultraproct se va aplica de preferinta dupa scaun si in urma unei atente toalete locale. Ameliorarea, de cele mai multe ori rapida, nu trebuie sa determine intreruperea precoce a tratamentului. Pentru a se evita recidivele, chiar si dupa disparitia totala a simptomelor, se vor utiliza Ultraproct supozitoare inca cel putin 1 saptamana, dar la intervale mai mari (la fiecare doua zile, 1 supozitor), fara ca tratamentul sa depaseasca in total 4 saptamani. Daca nu exista alte indicatii, se va introduce zilnic 1 supozitor adanc in anus. in cazul simptomelor grave se vor putea folosi in prima zi de 2-3 ori cate 1 supozitor. Recomandari suplimentare: incercati sa adoptati un mod de viata care sa va permita luarea unor masuri de evitare si calmare a afectiunilor descrise anterior.
Reteta de pasca fara aluat a lui Chef Sorin Bontea
Reteta pas cu pas a lui Chef Catalin Scarlatescu pentru cozonac
Gabriela Prisacariu, criticata pentru cum isi creste copilul. Reactia dura a...
Ce nu ai voie sa faci in Saptamana Patimilor
Traian Basescu, mandru de fiica lui, Elena, mama singura a trei copii: "Nu...
Mai multe noutati