Zantac 75, capsule
Compozitie
Ranitidina apartine clasei de medicamente denumite antagonisti ai receptorilor histaminergici 2 (H2). Fiecare tableta are 5 laturi, culoarea roz si contine substanta activa ranitidina (sub forma de hidroclorid) 75 mg; alti ingredienti: celuloza microcristalina, stearat de magneziu, hidroxipropilmetilceluloza, oxid de fier, dioxid de titan si triacetin.
Actiune terapeutica
Stomacul contine acid clorhidric care ajuta la digestia alimentelor. Uneori stomacul produce acid clorhidric in exces. Acest exces poate conduce la aparitia arsurilor de stomac si a dispepsiei. Antiacidele obisnuite contin ingrediente care pur si simplu neutralizeaza acest acid. Efectul lor este de durata scurta, de aceea este necesara administrarea acestor antiacide regulat, pentru a evita reaparitia acestor simptome. Zantac 75 tablete trateaza complet diferit problemele de tipul: arsuri de stomac, exces de suc gastric (acid) si dispepsia. In afara de neutralizarea excesului acid, Zantac 75 actioneaza in esenta problemei in primul rind prin reducerea secretiei excesive de acid. O tableta de Zantac 75 actioneaza rapid si poate controla excesul de acid pentru 12 ore perioada in care nu mai aveti simptome.
Doze si mod de administrare
Adulti (inclusiv pacienti in virsta si copii peste 16 ani): de indata ce aveti simptome inghititi o tableta de Zantac 75 cu o cantitate de apa. Daca simptomele persista pentru mai mult de o ora, atunci luati o noua tableta. Nu luati mai mult de 4 (patru) tablete in 24 ore.
Zantac 75 nu este recomandat copiilor sub 16 ani.
Masuri de precautie
Este necesar acordul medicului inaintea inceperii tratamentului. Nu incepeti tratamentul daca: sunteti alergic la ranitidina sau alt ingredient al produsului; medicul nu v-a spus ca aveti ulcer peptic (la stomac sau la duoden); sunteti insarcinata, incercati sa ramineti insarcinata sau alaptati la sin; aveti afectiuni ale rinichilor sau ficatului; vi s-a recomandat sa purtati un pacemaker sau aveti o frecventa cardiaca neobisnuit de scazuta; aveti porfirie; aveti o scadere nedorita a greutatii corporale asociata cu dispepsie; aveti o virsta medie sau inaintata si aveti simptome dispeptice pentru prima oara sau simptomele pe care le aveti s-au modificat recent; aveti alte afectiuni, luati orice medicament fie prescris de medic, fie cumparat de la farmacist sau din alta parte, sau sunteti vazut de un medic cu regularitate.
Reactii adverse
Majoritatea persoanelor care au facut tratament cu Zantac 75 nu au avut probleme. Durerile de cap si ametelile au fost foarte rar raportate. Alte efecte adverse, raportate mult mai rar, includ: diaree, greata, dureri musculare si articulare, usor icter (usoara colorare in galben a tegumentului). Cateodata testele sanguine au aratat modificari ale numarului de celule periferice. La fel ca la toate medicamentele, anumite persoane pot fi alergice la Zantac 75, dar aceste cazuri sunt foarte rare. Daca remarcati o greutate in respiratie sau o incordare in piept, rash cutanat, edem al pleoapelor, fetei sau buzelor, s-ar putea sa fiti alergic la acest medicament. Daca nu va simtiti bine sau aveti simptome neobisnuite nu este absolut necesar sa intrerupeti tratamentul dar trebuie consultat medicul sau farmacistul.
Supradozare :daca accidental ati luat mai multe tablete decat doza recomandata luati legatura cu medicul care va trateaza. Daca simptomele nu se imbunatatesc sau se inrautatesc in 2 (doua) saptamani, atunci consultati medicul.
Mall-ul din Bucuresti care va fi deschis si pe 1 ianuarie 2025
O mama a asteptat 4 ore cu copilul in brate, pentru o urgenta medicala, la un...
Cluj-Napoca renunta la artificii in noaptea de Revelion, in favoarea unui...
Program Auchan de Revelion 2024 si de Anul Nou
Guvernul promite a 13-a alocatie pentru copii incepand din 2025
Mai multe noutati