- Adauga-ti afacerea
Buna, Copilul.ro ii ajuta pe parinti sa-ti descopere afacerea.
Incepe astazi sa folosesti serviciul nostru de promovare!
Afla cum!
Dr. Carja Maria Cristina medic primar pediatrie, doctor in stiinte medicale, competenta in management sanitar, seful sectiei de pediatrie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Elias.
pediatrie
pediatrie
Spitalul Universitar de Urgenta Elias
pentru informatii si programari puteti suna la urmatorul numar de telefon: 021.316.16.00
Opinii utilizatori
Este un medic de nota 10 ! Prin diagnostic la timp si tratament corepsunzator mi-a salvat bailatul la doar cateva saptamani! Ma rog al Dumnezeu pentru santatea ei in fiecare Zi ! O recomand !
Multumiri dnei dr.Carja. Mi-a salvat fetita de numai 3 saptamani in anul 2006 atunci cand un domn dr de la un alt spitalul mi-a spus sa merg acasa pt. ca fetita nu are nimic. Dna doctor a constatat ca are pneumonie, ne-a internat, ne-a tratat corespunzator si ii multumesc din suflet pentru tot ajutorul!
Acum am ajuns cu Alina la parintii ei. M-am uitat inca odata pe bileul de iesire din spital si la diagnostic scrie pneumonie, desi nimeni altcineva nu a confirmat asta ulterior. Mea culpa. Nu am nimic personal cu d-na doctor si nu vreau sa deformez adevarul. Vreau doar un tratament mai corect si mai multa atentie fata de copiii care vor mai trece prin acest loc. Multa sanatate tuturor. Dana.
Subscriu intru totul parerilor negative la adresa dr. Carja. Am ajuns la Centrul Bambino la urgenta sambata in urma lesinului nepoatei mele de 15 ani. Leucocitele erau 13000 asa ca medicul de garda a trecut-o pe perfuzii pentru hidratare. A doua zi copilul avea leucocitele normale si era bine. Luni dimineata a intrat pe mana dr. Carje. Pana la ora 14 nimeni nu a intrat in saloanele de la parter. A fost doar dusa la radiologie. Eu m-am instalat pe canapeaua de la intrare de la ora 9, fata in fata cu usa doctoritei si am asteptat 5 ore ca cineva sa o intrebe de sanatate pe Alina. Pe la ora 14 am indraznit sa bat la usa si sa intru in cabinetul doctoritei care servea masa adusa de o infirmiera pe o tava. Am intrebat-o cand o sa se uite si la Alina, la inceput a fost putin putin descumpanita, dar si-a revenit repede si a inceput sa tipe la mine ca nu-i dau eu ordine si sa ies afara.
A venit si sotul, eu plangeam si pe ora 15 ne-a chemat la patul Alinei (rezerva 7, parter ) si ne-a spus ca are pneumonie, desi copilul nu avea febra, nu avea tuse nici nu-i curgea nasul, nimic.
A inceput tratamentul cu Cefort si gentamicina si ar fi tinut-o tot asa daca a doua zi, dupa ce am citit pe acest forum ca a mai procedat asa nu m-as fi dus la directoarea spitalului ( am avut mare noroc, am vazut ca pe usa scria manager, am batut am intrat si d-na directoare era in birou, ne-a primit imediat, s-a aplecat asupra cazului, era ora 14, dar dr. Carja nu mai era in spital, i-a dat telefon a cerut explicatii ) sa cer repetarea radiografiei.
Si asa Alina a mai primit 2 doze de antibiotic, apoi i s-a oprit tratamentul si am scos-o din spital. Pe fisa de externare nu scrie pneumonie. Ca o concluzie unei adolescente de 15 ani internata in urma unui lesin nu i se fac niste analize de calciu si alte minerale si se incepe cu radiografie, encefalograma si ecografie cardiaca este indopata cu antibiotic, proceduri costisitoare banuiesc si inutile in acest caz.
Am externat-o pe Alina, am dus-o la un laborator particular si am mai intepat-o o data sa-i fac analizele care se fac in acest caz, am fost la pneumolog si e sanatoasa, asa ca totul a fost doar un cosmar. Daca cineva vrea sa initieze o petitie impotriva acestui doctor indiferent si incompetent, eu sustin cu tot ce pot aceasta initiativa.
De o experienta traumatizanta am avut si eu parte la Spitalul Elias, cu baiatul meu cel mic, de 2,5 ani. L-am internat cu febra, varsaturi, stomatita, deshidratat si stare generala degradata. I-am recoltat sambata sange pentru analize si l-a bagat in perfuzii si antibiotic (C Fort). 2 zile s-a simtit bine, dupa care starea a revenit si nu s-a mai ameliorat pana la externarea la solicitarea mea.
In plus, copilul nu a mai avut scaun 6 zile, era din ce in ce mai apatic, dormea in cate 2-3 reprize pe zi, iar eu nu primeam niciun raspuns la intrebarile mele. Imi tot spuneau ca va avea un scaun prost, dar el, mititelul, nu facea nimic.
Vizitele stimatei doctorite Carja erau scurte si superficiale, niciodata la timpul potrivit, ci mai tarziu, respectiv orele 12-14 nu imi spuneau nimic si nu facea nicio alta investigatie care ar fi putut fi elucidanta.
Celelalte doctorite, precum si asistentele dadeau din umeri si spuneau ca nu pot interveni peste ceea ce spune Carja, sefa de sectie. Intre timp, copilul meu era din ce in ce mai rau, slabea, statea numai in pat si in perfuzii, nu avea scaun si era pe antibiotic de o saptamana, intepat pentru branula, de 4 ori.
Cand am inceput sa-mi cer drepturile, in termeni civilizati, fara sa jignrsc pe nimeni, am fost trimisa si la alte spitale pentru alte consulturi de specialitate (chirurgie, neurologie, infectioase), dar nu-si recunosteau incompetenta si nu vroiau sa ma transfere.
Nu mai spun ca i-au recomandat si Acyclovir pentru stomatita, medicament care este extrem de distructiv pt ficat, mai ales la copii atat de mici, mai ales ca nu era imperios necesar sa il administram. L-am refuzat. Oricum, in conceptia lor, eu eram vinovata ca el nu se simte bine, chipurile pentru ca ii dadusem sa manance altceva decat la spital, lucru neadevarat.
Ar mai fi atat de multe lucruri de spus, insa avertizez pe toata lumea care ar avea de gand sa mearga acolo: tineti-va departe! Pericol de incompetenta, indiferenta, obraznicie, mizerie!
Am patit lucruri urate si eu si copilul meu in timpul celor 2 internari succesive la Spitalul Elias. Nu am cuvinte sa descriu delasarea celor de acolo, imprimata de sefa de sectie, Dna. dr. Carje. Copii sunt inspectati sumar la vizitele la care participa si sefa de sectie cu toata suita de rigoare, care cu asa exemplu vor fi la fel (ma refer la rezidenti, la asistenta sefa, asistente). Patania noastra este tragi-comica, la modul ca la a doua internare nici nu a mai studiat fisa care era stufoasa, a rasfoit-o si fiindca i s-a parut groasa a intrebat cu ea in mana : "de ce nu a fost facuta o alta fise pentru cea de-a doua internare?" Raspunsul umil al doctorei la care eram tratati a venit: "dar am facut alta. Aceasta este." Iar sentinta Dnei dr. Carje: "Oricum, are multe zile de spitalizare. acasa!!" Am mers acasa cu Roravirus, infectie intraspitaliceasca, Rotavirus luat de la faimosul Elias, cu copilul tratat incomplet, chiar necorespunzator, cu faimoasa placa de pneumonie interstitiala. Am revenit la nici o 1/2 de zi de la a 2-a externare si scandalul a fost al asistentei sefe catre operatoarea de la fisier: "De ce i-ai primit? Sa mearaga in alta parte." Am revenit cu salvarea pentru a va trage un semnal de alarma asupra sfidarii juramantului lui Hypocrate pe care l-ati rostit si asupra a tot ce inseamna Pediatria Elias. Frica medicului de a infrinfrunta seful si a sustine ca tratamentul nu este complet. Ce se intampla la dvs. in spital? Va este frica sa va sustineti pacientii si notiunile medicala fondate?
Vreau sa va impartasesc si voua experienta mea cu aceasta doamna dr. Carje, un medic incompetent, lipsit de cele mai elementare cunostinte medicale in pediatrie. Am o fetita de 4 luni si jumatate. Intr-o dimineata copilul nu a mai vrut sa manance si a devenit usor apatic fara a mai prezenta alte simptome medicale (voma, diaree, tuse, febra, mucozitati, raluri pulmonare, wheezing. Am mers cu ea la camera de garda a Spitalului Elias sectia Pediatrie. Medicul rezident care era de garda a insistat sa fie internata si perfuzata pentru ca, din punctul dansului de vedere era deshidratata. Diagnostic perfect adevarat. Am internat fetita i s-a administrat perfuzie. Dupa 3 ore copilul si-a revenit uimitor cerand mancare. La analizele de sange, hemoleucograma s-a observat ca leucocitele erau marite ( din punctul lor de vedere) valoare fiind de 15.000 ( 3 pediatrii si 2 pneumologi mi-au spus ca aceasta nu e o valoare ingrijoratoare la un bebelus. Leucocitele pot merge pana la 18 - 20 000 fiziologic. Si in consecinta fara nici o alta investigatie i s-a administrat i.v. Gentamicina si Oframax. A doua zi, dupa doua doze de antibiotic i s-a recoltat urocultura si coprocultura. Surpriza, au iesit sterile, ma intreb de ce oare!? Am stat internata cu copilul 4 zile in spital timp in care a primit i.v. Algocalmin, Diclofenac iar po Smecta cu Debridat ( copilul fiind constipat). Dr. CARJE a insistat sa i se faca radiografie pulmonara pentru a vedea daca are ceva pulmonar. Repet, copilul nu a prezentat niciun alt simptom. Am radiat copilul si ce-am aflat, hipertrofie de timus si pneumonie acuta intersitiala, fara niciun simptom. Am considerat ca diagnosticul dupa atatia ani de experienta nu poate sa fie decat corect. Vineri am fost externata dupa 4 zile fara nicio recomandare pt acasa. Am mers cu copilul la alti 3 pediatrii si 2 pneumologi, iar despre pneumonie nici nu poate fi vorba. Radiografia e perfecta, iar hipertrofia de timus, surpriza, era inima. Asa ca feriti-va de acesta incompetenta care mi-a intoxicat copilul cu medicamente inutile, fara investigatii amanuntite, tratand cazul unui copil de 4 luni nu cu superficialitate, ci cu incompetenta. Feriti-va de ea si de Spitalul Elias sectia de Pediatrie.
Sa ii dea Dumnezeu sanatate ca e tare buna si profesional si la suflet.
Contact Dr. Carja Maria Cristina
Adresa | Bulevardul Marasti, 17, Bucuresti, Sectorul 1 |
Site | www.spitalul-elias.ro |
Ofertele saptamanii
Aici poate fi oferta ta!
Afla acum cum iti poti promova afacerea in cel mai vizitat portal pentru mamici si copii!
O doctorita super buna,mulțumită de ea...răbdătoare săritoare s.a.m.d..o recomdand