Alimente care reduc lactatia. Evita-le in timpul alaptarii!

/ / Modificat: 2022-06-02
Alimente care reduc lactatia. Evita-le in timpul alaptarii!

Chiar daca te-ai pregatit cu lista completa de alimente care pot dauna bebelusului tau cat timp alaptezi, este important sa stii si ca unele alimente pot ingreuna procesul prin reducerea lactatiei. De la bauturi pana la ierburi aromatice, afla care sunt alimentele care nu trebuie consumate in exces cat timp alaptezi.

Consultarea medicului atunci cand iei anticonceptionale si medicamente pentru raceala sau gripa care contin pseudoefedrina este absolut necesara, dar nu toate mamele stiu ce alimente pot provoca probleme la hranirea bebelusului. Consumate in exces, aceste alimente iti pot da de furca atunci cand alaptezi.

Alimente cu concentratie mare de vitamina C

Chiar daca unii medici recomanda suplimente de vitamina C in timpul alaptarii, un exces al acidului ascorbic in organism poate fi daunator pentru productia de lapte. Sucul de citrice, dar si rosiile proaspete pot aduce un raport prea mare de vitamina C din cauza efectului astringent, care cauzeaza intarirea tesuturilor sanilor si poate impiedica si comunicare normala dintre nervi si hormonii din organism.

Produse mentolate

Consumate in exces, produsele mentolate au si ele un efect inhibitor pentru productia de lapte matern. De la bomboane mentolate cu efect antitusiv si bomboane pentru improspatarea respiratie pana la guma de mestecat, atentie la menta consumata in exces.

Bauturi care reduc lactatia

Alcoolul si cofeina te deshidrateaza, astfel incat vor afecta si productia de lapte. Ceaiul negru si bauturile carbogazoase cofeinizate nu trebuie consumate in cantitati mari. Chiar si sucurile cu continut ridicat de potasiu pot avea un efect negativ, deoarece pot afecta absorbtia calciului in organism, mineral absolut necesar pentru lactatie.

Ierburi aromatice de evitat in timpul alaptarii

Cele mai multe ierburi si plante aromatice sunt folosite in cantitati prea mici in timpul gatirii pentru a avea un efect semnificativ, este totusi important sa nu consumi in exces: oregano, patrunjel (atentie la salatele de patrunjel, inclusiv tabbouleh), menta, salvie, cimbru si macris.

Articole recomandate

Citeste si despre