De ce ne pica parul dupa nastere? Cum gestionezi alopecia postpartum

/ / Modificat: 2021-05-04
De ce ne pica parul dupa nastere? Cum gestionezi alopecia postpartum

Caderea parului este o problema cu care multe femei se confrunta mai ales dupa nastere ca urmare a schimbarilor hormonale prin care trece proaspata mamica. Alopecia postpartum poate fi, pe buna dreptate ingrijoratoare, insa in niciun caz nu trebuie privita ca un stigmat sau ca o situatie fara iesire.

Cu sfaturi potrivite de la un medic specialist si cu un tratament impotriva caderii parului, orice femeie care se confrunta cu alopecia postpartum isi poate recapata podoaba capilara cu care se mandrea.

Cum iti dai seama ca suferi de alopecie postpartum

Este firesc ca parul sa cada, pentru ca doar asa se poate regenera, insa dupa nastere este posibil ca situatia sa devina mai presanta decat de obicei. Multe femei observa brusc ca pierd o cantitate semnificativa de par la aproximativ trei luni dupa nastere, in special din crestetul capului. In plus, parul poate capata un aspect tern, iar firele devin mult mai subtiri si fragile.

Vestea buna este ca este o situatie temporara si reversibila in cel mult 12 luni. Totusi, exista produse tratament impotriva caderii parului, care pot atenua efectele alopeciei postpartum, ce poate duce la pierderea a pana la 30% din podoaba capilara.

Cauzele pierderii parului dupa nastere

Aproape toate femeile observa ca in timpul sarcinii parul le creste mult mai repede decat inainte. Explicatia este ca el ramane blocat in faza de crestere (anagena), "vinovat" fiind estrogenul in cantitati uriase din perioada sarcinii. Prin urmare, odata cu scaderea brusca a nivelului de estrogen si al altor hormoni de dupa nastere, parul incepe sa cada.

O alta cauza a alopeciei postpartum este stresul creat de provocarea de a avea grija de un bebelus, insa nu sunt de neglijat nici carentele nutritionale (fier, vitamine, etc.) cu care pot ajunge sa se confrunte in special mamele care alapteaza.

Tratament eficient impotriva caderii parului

Caderea parului dupa nastere este o problema extrem de neplacuta si o grija in plus pentru femeile care trec oricum prin adevarate furtuni emotionale dupa ce devin mame.

Daca observati ca pierdeti mult prea mult par sau daca situatia persista mai mult de un an, consultati un dermatolog, care va identifica motivele si va prescrie tratamentul adecvat.

Dercos este un brand expert, specializat in sanatatatea scalpului si a parului, care vine cu solutii dedicate impotriva caderii parului. Produsele sunt testate dermatologic si au eficacitate dovedita impotriva caderii parului. Specialistii Dercos trateaza scalpul cu aceeasi dedicare si atentie cu care este tratata pielea aflata "la vedere", iar produsele sunt create dupa formule ce respecta microbiomul scalpului si contin ingrediente active cu eficacitate ridicata, demonstrata clinic.

Aminexil Clinical 5 - Femei este un tratament impotriva caderii parului ce poate fi facut o data sau de doua ori pe an, la recomandarea medicului. Aminexilul este un ingredient care ajuta radacinile sa se reancoreze in scalp, iar efectele tratamentului devin perceptibile dupa trei saptamani de utilizare. Formula include si alte ingrediente atent selectionate, in colaborare cu medici dermatologi: apa termala mineralizanta Vichy (calmeaza scalpul), vitaminele PP/B6 (revitalizeaza firele de par), SP94 (creste rezistenta firului de par), Octeina (echilibreaza microbiomul scalpului) si Arginina (stimuleaza microcirculatia). Rezultatele tratamentului au fost masurate si observate sub control dermatologic, eficienta maxima fiind atinsa dupa sase saptamani de utilizare.

Tratamentul impotriva caderii parului este completat perfect de Samponul energizant cu aminexil pentru femei, un produs ce asigura o curatare blanda si previne ruperea firelor de par. Produsul are o eficacitate dermatologica dovedita: rezultatele devin vizibile dupa trei saptamani de utilizare, iar caderea parului este redusa clinic dupa sase saptamani.

Potrivit studiilor de specialitate, de mare ajutor, pe langa tratamentul prescris de medicul dermatolog, poate fi si o dieta bogata in fier, vitamine (B-uri, B7 biotina, vitamina C, vitamina E), zinc si acizi grasi precum omega-3 si omega-6.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre