Pielea dupa nastere are nevoie de un boost de colagen

/ / Modificat: 2019-05-31
Pielea dupa nastere are nevoie de un boost de colagen

Stim cu totii ca pielea tinerelor mamici are de suferit din cauza transformarilor care au loc cu corpul lor in timpul sarcinii. O viitoare mamica trebuie sa-si ingrijeasca corpul cu deosebit de multa grija, deoarece din cauza ruperii fibrelor de colagen si elastina, pot aparea vergeturile, care au un aspect inestetic.

Colagenul, cu excelente proprietati de legare a apei, sporeste elasticitatea epidermei, diminuand astfel riscul aparitiei vergeturilor. Iata de ce, este recomandat un aport substantial de colagen atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere.

Ce se intampla, mai exact, cand pielea incepe sa-si piarda elasticitatea? Corpul nostru produce colagen in mod constant. Insa, dupa 25 de ani, dar si in timpul sarcinii, productia de colagen scade, efectele devenind vizibile dupa 30 de ani.

Cum stim ca avem un deficit de colagen? Incepem sa ne simtim obositi, forta musculara scade si apar probleme la nivelul articulatiilor. In plus, apar riduri fine, iar pielea devine terna. Colagenul este o proteina care asigura rezistenta tuturor tesuturilor din corpul nostru. De asemenea, se gaseste si in piele, par si unghii, dar si in structura vaselor de sange. Exista 28 de tipuri de colagen, cele mai frecvente fiind primele 4 tipuri. Colagenul de tip I se gaseste in piele, ajutand la mentinerea elasticitatii pielii, prevenind aparitia ridurilor, si a vergeturilor. In plus, are rol in cresterea si regenerarea parului si unghiilor.

Cum ne mentinem pielea, parul si unghiile sanatoase ?

In primul rand, ne putem oferi un aport considerabil de colagen prin introducerea in alimentatie a produselor potrivite. Alimentatia ne ajuta in productia de colagen. O sursa foarte buna de colagen este fiertura oaselor de vita, care poate fi folosita ca baza in aproape orice fel de mancare.

doppelherz

Colagenul poate fi gasit in cantitate mare si in somon si in galbenusul de ou. Alte alimente ajuta la stimularea productiei proprie de colagen: kiwi, fructele de padure (contin Vitamina C, vitamina ce intervine in sinteza colagenului), legumele verzi, broccoli, frunzele de kale, spanacul (pentru continutul ridicat in clorofila, care intervine in sinteza pro-colagenului, precursorul colagenului si in Vitaminele A, C si E).

Morcovul, ardeiul rosu, cartoful dulce, mango sau pepenele galben – ne ajuta sa reparam colagenul distrus de radiatiile solare, deoarece contin Vitamina A. Rosiile contin licopen care protejeaza pielea de actiune razelor de soare. Migdalele sunt bogate in Vitamina E, cea mai importanta vitamina antioxidanta pentru piele si in cupru, mineral ce intervine in sinteza colagenului.

Este important sa oferim corpului un aport suplimentar de colagen, dar si sa stimulam productia proprie de colagen. Suplimentele alimentare cu colagen previn si amelioreaza problemele articulare, intaresc sistemul osos si ajuta la mentinerea sanatatii pielii, parului si unghiilor. Este foarte important ca produsul sa contina hidrolizat de colagen (peptide de colagen), care sa asigure o absorbtie buna si un efect optim.

2019 le-a adus femeilor un nou produs revolutionar marca Doppelherz®, Doppelherz® system Kollagen Beauty, cu efecte documentate stiintific de studii care arata ca femeile care au consumat 2,5 g de peptide de colagen au prezentat o imbunatatire a elasticitatii pielii cu 7% in decurs de 4 saptamani.

De asemenea, un alt studiu a constatat ca femeile care au consumat zilnic 2,5 g de peptide de colagen timp de 8 saptamani au prezentat o hidratare si elasticitate crescuta a pielii si reducerea adancimii ridurilor cu 20 %. Doppelherz system Kollagen Beauty contine si alti nutrienti pentru o piele frumoasa. Vitamina C contribuie la formarea normala a colagenului, iar Vitamina A, Biotina si Zincul mentin sanatatea pielii. Cuprul este un benefic pentru pigmentarea normala a pielii, iar Vitamina E ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

Taguri Colagen

Articole recomandate

Citeste si despre