Durerile la nastere, cele mai vehiculate mituri

/ / Modificat: 2013-11-29
Durerile la nastere, cele mai vehiculate mituri

Nasterea naturala implica asa numitele dureri ale facerii, cum li se mai spune in popor. Este vorba despre durerile provocate de contractiile din timpul travaliului. Ai auzit atatea ipoteze despre cat de cumplite si chinuitoare sunt, incat primul tau impuls este sa alegi orice alta metoda de nastere decat aceasta. Nu te impacienta inainte de a afla adevarul din spatele acestor voci ale poporului!

Durerile de nastere sunt insuportabile

Ideea ca durerile de nastere sunt insuportabile este o prejudecata. In realitate majoritatea femeilor care au trecut prin nastere naturala au declarat ca durerile s-au incadrat intre usor si mediu. Astfel, in 20% din cazuri durerea a fost insuportabila, alte 20% dintre femei au sustinut ca au avut dureri usoare, mai mult decat suportabile, iar restul de 60% au experimentat dureri moderate.

Si mamicile din comunitatea Copilul.ro sunt in asentimentul acestei idei sustinand din proprie experienta ca durerile la nastere sunt suportabile:

Mona: Durerile sunt suportabile mai ales ca te gandesti ca dai viata unei "minuni" ca sa pot numi asa...

Oanachampion: E foarte putin probabil sa existe vreo femeie pe lumea asta care sa nu poata suporta durerile nasterii. Totul e sa nu pleci de la ideea ca doare tare, ca va fi ingrozitor pentru ca nu e. Gandeste-te la momentul cand il vei tine pe bebe in brate si va fi totul ok.

Trebuie sa tolerezi foarte bine durerea pentru a face fata durerilor de nastere!

Toleranta la durere este variabila in functie de particularitatile fiecarei femei in parte. Este adevarat ca daca ai un grad de suportabilitate al durerii mai ridicat, atunci vei resimti mai putin acut durerea. Dar asta nu inseamna ca nu sunt suportabile si pentru restul femeilor care nu au o astfel de toleranta. Nu e ca si cum durerile de nastere te omoara! Totusi, poti invata o multime de lucruri despre cum sa gestionezi mai bine durerea in timpul nasterii la cursurile de Lamaze sau practicand anumite exercitii prenatale.

Medicatia este obligatorie pentru a calma durerile

Nu inseamna ca nu se pot administra medicamente pentru a calma durerile, dar nu sunt obligatorii. Sunt o multime de femei curajoase care trec prin procesul nasterii chiar si fara anestezie epidurala, nu numai fara alte tipuri de medicamente. Acest lucru denota faptul ca nasterea este un proces care poate fi dureros, dar si foarte suportabil. Plus de asta, exista o multime de alte metode alternative de calmare a durerilor decat medicatia, ca de exemplu nasterea in apa.

Indepartarea durerii asigura o nastere mai usoara

Chiar daca durerile sunt un cosmar al femeilor care nasc, fie ca sunt acute sau nu, lipsa acestora nu asigura o experienta mai placuta a procesului nasterii. Se pare ca femeile care au folosit medicatia pentru a calma durerile au manifestat sentimente mai putin pozitive pe timpul nasterii decat cele care au nascut in dureri.

Nasterea acasa este cea mai dureroasa

A naste acasa a devenit o moda in ultima vreme. Gura lumii spune ca aceasta este cea mai chinuitoare metoda si ca durerile sunt mult mai mari decat la spital. Se pare ca nu este adevarat si ca dimpotriva, specialistii spun ca nasterea planificata acasa ar putea scadea nivelul de stres pe care il manifesta o femeie in acele momente, diminuand totodata si gradul de durere. Mediul familiar in care are loc nasterea actioneaza ca un "calmant" natural al durerilor, femeile simtindu-se mai sigure si mai puternice pe ele.

Taguri Dureri nastere Nastere naturala dureri mituri

Articole recomandate

Citeste si despre