Pentru a-i putea oferi bebelusului o ingrijire adecvata inca din maternitate, este important sa treci printr-un proces riguros de pregatire. Tomai de aceea este important sa incepi prin a pregati lucrurile necesare pentru a merge la spital.
Ce trebuie sa tineti cont atunci cand pregatiti geanta bebelusului
Este important sa tii cont de perioada anului in care nasti, deoarece nevoile de imbracaminte ale bebelusului sunt diferite. Cu toate acestea, nou-nascutii nu isi regleaza inca perfect temperatura corpului, asa ca in primele zile ar trebui sa le acoperim intotdeauna bratele cu maneci lungi, picioarele cu sosete sau jambiere si capul cu o caciulita din bumbac, indiferent de perioada anului.
Atunci cand pregatim hainutele copiilor, este important sa stii ca, chiar daca este ianrna, in interiorul spitalului temperaturile sunt normale si nu au nevoie de haine foarte groase. Acestea din urma sunt necesare doar pentru a scoate bebelusul din spital.
De asemenea, hainele bebelusului trebuie spalate in prealabil cu un etergent special pentru bebelusi si apoi trebuie calcate pentru a elimina orice urma de bacterii de pe acestea. Alege haine usoare si moi, de preferinta din bumbac sau lana foarte moalesi evita tesaturile sintetice care ar putea irita pielea delicata a bebelusului.
De ce hainute are nevoie un bebelus in spital
- Body-uri: Body-urile sunt elemente de baza, esentiale, pe care va trebui sa le ai la indemana in toate marimile. In functie de perioada din an in care se naste bebelusul tau, va trebui sa alegi body-uri fara maneci, cu maneca scurta sau cu maneca lunga. Asigura-te ca ai minim 3-4 body-uri in geanta de spital, in caz ca se pateaza. Acestea ar trebui sa aiba o deschidere larga la gat sau nasturi in lateral sau in fata, pentru a facilita imbracarea bebelusului.
- sosete si cizmulite: piciorusele mici vor trebui tinute la cald cu sosete din bumbac care, in functie de perioada anului, pot fi mai subtiri sau mai groase. Alege sosete moi si asigura-te ca elasticele nu sunt prea stranse.
- pijamale: includeti doua-trei pijamale din bumbac 100% natural, confortabile si respirabile pentru bebelusul tau. Tine cont de faptul ca acestea trebuie sa fie usor de pus si de dat jos, pentru a nu deranja bebelusul atunci cand il schimbi.
- Manusi: nu sunt esentiale, dar sunt bebelusi care se scarpina pe fata si se zgarie, iar pentru a preveni ranile exista parintii care prefera sa le puna manusi micutilor.
Ingrijirea si ingrijirea copilului
- Scutece pentru nou-nascuti, marimea 0. Chiar daca esti adepta scutecelor eco, care se spala, in spital este important sa ai la tine unele de unica folosinta, deoarece este imposibil sa le speli. O data pentru ca nu ai unde, si doi pentru ca iti va fi foarte greu in primele zile de dupa nastere sa faci acest lucru, chiar daca ai avea posibilitatea de a le spala.
- Servetele umede pentru pielea sensibila. Ai nevoie de ele pentru a curata materiile fecale, in special meconiul dificil, primele fecale ale nou-nascutului, care este expulzat in mai multe scaune in primele 48 de ore de viata ale bebelusului.
- Crema protectoare pentru zona scutecului, una dintre zonele care sufera cel mai mult din cauza umezelii si a tendintei de iritare.
- Schimbator, prosop si geanta de toaleta: includeti un prosop pentru baia bebelusului si o geanta de toaleta cu articole de baza, cum ar fi o perie, o foarfeca de unghii si tifon pentru cordonul ombilical.
Pentru a parasi spitalul
Pe langa tinuta bebelusului, aleasa in functie de anotimp, este necesar sa ai si alte obiecte la indemana, precum:
- o patura calduroasa sau o patura confortabila: daca bebelusul se naste in zilele reci.
Ce NU trebuie sa impachetezi in geanta bebelusului tau
- Muselina: bavetele nu sunt inca necesare si este inutil sa le iei la spital, chiar daca nu ocupa mult loc in bagaj.
- Suzeta: aceasta nu este recomandata pana cand nu se stabileste alaptarea.
- Pantofi: nu sunt necesari atata timp cat copilul nu merge.
- Pudra de talc: pudra de talc nu este recomandata atunci cand schimbati scutecul unui bebelus.
FOTO: freepik.com