11 lucruri pe care nimeni nu ti le spune despre nou-nascuti

/ / Modificat: 2022-08-14
11 lucruri pe care nimeni nu ti le spune despre nou-nascuti

A hotari dacă vrei să ai un copil este una dintre cele mai importante decizii din viața unei persoane. Este adevărat că viața ta se schimbă atunci când ai un micuț în brațe. Dintr-odată, acel mic pachet de bucurie devine punctul central al vieții tale, iar tu vei face orice și tot ce îți stă în putință pentru a le face viața extraordinară.

Iată câteva lucruri prin care trece fiecare nou părinte și care te-ar putea ajuta să decizi dacă ești sau nu pregătit din punct de vedere mental, fizic și financiar să primești un micuț în familia ta. 

1. Spuneți adio somnului de noapte bună

Dacă întrebi o mamă când a fost ultima dată când a dormit bine, va trebui literalmente să se întoarcă pe calea memoriei și să aleagă un moment în care niciun bebeluș nu dormea lângă ea/pe ea. Este un mister cum reușesc mamele să funcționeze perfect fără să doarmă corespunzător ani de zile.

2. S-ar putea să-ți fie greu să recuperezi decalajul

Tocmai ai născut un copil, iar acum pui în sfârșit piciorul în afara casei tale; s-ar putea să nu fie exact cum ai lăsat-o. Subiectele tale de discuție vor gravita mereu în jurul bebelușului, iar tot ceea ce împărtășești sunt fotografii cu bebelușul. Așa că este în regulă dacă nu mai găsești interesante subiectele despre întâlniri și cluburi; toate mamele te vor înțelege perfect.

3. Hrănirea poate fi o provocare

Copiii nu suportă bine înțărcarea și ar putea exista zile în care punctul culminant al zilei va fi hrănirea copilului tău. Poate dura ore întregi doar pentruo singură masă. De asemenea, s-ar putea să te simți nemulțumită dacă copilul tău nu termină tot bolul, dar nu-ți hrăni niciodată copilul cu forța. Copilul tău va mânca dacă îi este foame și se va opri atunci când este sătul. Dacă îi forțați să mănânce, puteți face loc unor obiceiuri alimentare nesănătoase.

4. Fii pregătită cu multe scutece

Probabil că ai ghicit că bebelușii fac foarte mult caca, dar ceea ce nu știai este că trebuie curățat după fiecare 15 minute. Așa că fii pregătită cu tone de scutece, creme pentru iritații de scutec, șervețele și o trusă frumoasă pentru schimbarea scutecelor.

5. Există un al patrulea trimestru

Un bebeluș are nevoie de căldura, de esența și de sunetul bătăilor inimii tale chiar și după ce se naște. Dar, evident, nu te va deranja, deoarece să îți ții bebelușul în brațe este cel mai bun și mai satisfăcător sentiment.

6. Nu ai văzut nimic asemănător cu primul caca al bebelușilor tăi

Dacă mănânci chiar acum, îmi pare rău, dar cineva trebuie să-ți spună asta. S-ar putea să te sperii la început, dar primul caca este mai degrabă ca smoala neagră. De asemenea, nu te obosi să îl speli de pe cearșaf sau de pe scutec, deoarece nu se îndepărtează. Trebuie doar să-l aruncați.

7. Vei simți fiecare emoție

S-ar putea să fie din cauza hormonilor, dar vei simți fiecare emoție în parte ca un real carusel. Într-o clipă te bucuri nespus de mult că-ți vezi copilul, în următoarea, plângi pentru că nu-ți amintești unde este certificatul de naștere. Tulburările hormonale se vor retrage în câteva săptămâni, dacă veți avea timp suficient pentru a vă odihni.

8. Îți va fi dor de bebelușul tău chiar și atunci când îl ții în brațe

Nu există limită la cât de obsedată poți fi de copilul tău. Vei avea mereu senzația că ai singurul copil din lume. De asemenea, s-ar putea să simțiți că vă lipsește "timpul pentru mine" și să vă bosumflați că vă lipsesc hobby-urile. Va veni un moment în care îți vei lăsa copilul cu tatăl sau cu bunicii pentru prima dată și nu te vei putea gândi la altceva decât la momentul în care îl vei ține din nou în brațe.

9. Vei fi obsedată de bebeluș

S-ar putea să nu știi prea multe despre îngrijirea pielii sau să nu depui efort pentru tine, dar te vei transforma într-o pasionată de îngrijirea pielii odată ce vei avea un micuț. Vei face orice și orice pentru a menține pielea delicată a bebelușului hrănită și sănătoasă. De asemenea, nu toate ingredientele folosite în produsele populare se vor potrivi copilului tău. În timp ce iritațiile provocate de căldură și de scutec sunt frecvente la sugari, obținerea produselor în prealabil și să vedeți ce i se potrivește copilului dumneavoastră este esențială.

10. Dezvoltarea nu este liniară

Nu toți bebelușii urmează cartea atunci când vine vorba de atingerea etapelor importante. Dacă copilul tău doarme la timp, mănâncă la timp, nu are gaze și urmează graficul de creștere, consideră-te binecuvântată. Este esențial să ai răbdare și să lucrezi la o rutină pozitivă pentru a trece peste schimbările din primele zile de parenting.

11. Să te simți singur este normal

Se spune că poți fi într-o cameră plină de oameni și totuși să te simți singur. Acest lucru este obișnuit atunci când devii mamă. Deși s-ar putea să ai un soț care te susține și care participă activ la creșterea copilului, schimbările de scutece de la miezul nopții și sesiunile de alăptare te-ar putea face sa te simți oarecum izolată. Dar, din nou, vor fi momente în care vor exista persoane care să ia copilul de lângă tine și să te lase să te odihnești, dar îți va fi dor să îți ții copilul în brațe!

Taguri Nou nascuti Despre bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre