Andreea (Fata) |
Numele de fata Andreea este corespondentul feminin al numelui de origine greaca Andrei. Raspandit si frecvent, de veche traditie la romani, Andrei reproduce numele grecesc Andreas, bine atestat in epoca greco-romana, explicat prin 'andreia' - barbatie, curaj. Totodata, este cunoscuta si provenienta numelui din cuvantul 'andras' – barbat.
Numele grecesc, patruns in latina si chiar in ebraica, se raspandeste rapid in lumea crestina datorita unuia dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus. Sfantul Andrei, in calendarul crestin-ortodox, este sarbatorit pe 30 noiembrie, zi cunoscuta si drept 'cap de iarna'.
Andreea este unul dintre cele mai populare nume romanesti. Provine de la grecescul Andreas, ce inseamna barbatie sau curaj. Prenumele a patruns rapid si in cultura latina si ebraica, avand o simbolistica religioasa.
A fost purtat de Sfantul Andrei, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus. Apostolul a fost proclamat si "ocrotitorul Romaniei", in 1997.
Legendele spun ca prenumele poarta noroc celor care il poarta. Fetele botezate Andreea sunt sociabile, darnice, intreprinzatoare si placute tuturor.
Numele se preteaza mai multor apelative sau diminutive: Andra, Anda, Deea, Andreiusa, Anduta etc.
O fetita de 2 ani a murit in urma unui accident stupid, la o presupusa cresa...
24 ianuarie, zi libera! Elevii nu merg la scoala vineri, de Ziua Unirii...
Celine Dion alaturi de cei trei fii ai sai, la 9 ani de la moartea sotului...
Elevii din clasele I-IV nu vor putea sa participe la olimpiadele scolare, in...
Motivul pentru care Gabriela Cristea a inscris-o pe fiica cea mare la o...
Mai multe noutati