Copiii folosesc din ce in ce mai mult telefoanele mobile inteligente. Insa, expertii atrag atentia ca acest lucru reprezinta un pericol pentru cei mici, din cauza radiatiilor emise de aceste dispozitive.
"Sistemul lor nervos in crestere continua este faultat de aceste radiatii"
Psihologul Alexandru Plesea sau "Antrenorul Mintii," asa cum mai este cunosct, afirma ca radiatiile electromagnetice pe care telefonul le primeste de la aceste antene sub forma de radiofrecvente neionizate afecteaza in timp tesutul pe langa care sta. Este ca si cum am scurtcircuita la frecventa mica un grup de celule umane.
"Cu iubirea de viata pe care inca o mai avem (sper), stam si ne gandim in tihna momentului prezent – oare acele celule cat pot rezista in mine? De departe copiii sunt mai afectati decat adultii in folosirea excesiva. Sistemul lor nervos in crestere continua este faultat de aceste radiatii si tesutul lor celular sau osos nu se dezvolta in parametri normali de crestere. Acest lucru se observa, din pacate, cu ochiul liber: vedem tot mai multi copii care nu reusesc sa adoarma nici dupa miezul noptii, mereu obositi, care nu reusesc sa se concentreze si care prefera sa isi petreaca foarte mult timp cu telefonul in mana.
Pe langa "posibilele" efecte adverse ale acestuia, partea buna a telefonului este ca sta unde il punem noi, nu vine dupa noi, nu ne striga. Noi alegem frecventa si durata folosirii acestora, iar efectele au puterea sa schimbe la nivel celular, psihologic si evolutiv mai multe aspecte de care nu suntem cunoscatori inca," explica Alexandru Plesea intr-un comunicat de presa, preluat de Agerpres.
4,78 miliarde de persoane din toata lumea au un telefon mobil
Peste 61% dintre locuitorii planetei, adica 4,78 miliarde de persoane, detin un telefon mobil, iar 45,12% (3,5 miliarde) au un smartphone, cu peste un miliard mai multe persoane decat in anul 2016, potrivit Statista.com, platforma lider in date despre afaceri.
In anul 2011, Agentia Internationala de depistare si rezolvare a Cancerului a publicat un studiu realizat pe un esantion important, din care a rezultat faptul ca radiatiile emise de telefon sunt un "posibil risc cancerigen," fara sa dea timp de folosire a telefonului si ce inseamna "posibil."
Sursa: Agerpres