Activitati simple si eficiente pentru gestionarea furiei copiilor

/ / Modificat: 2022-06-11
Activitati simple si eficiente pentru gestionarea furiei copiilor

Toată lumea se confruntă cu furia, iar aceasta este o emoție normală și puternică. Deoarece copiii nu o pot înțelege sau exprima destul de bine, ei pot avea accese sau crize de furie.

Cu toate acestea, activitățile de gestionare a furiei pentru copii îi pot ajuta să își controloze furia în mod diferit, mai sănătos și mai productiv.

Înțelegeți că furia este o formă de comunicare, care apare adesea atunci când nevoile unui copil nu sunt satisfăcute sau când cineva îl rănește. Prin urmare, este o concepție greșită că furia este distructivă și ar trebui evitată sau descărcată pe alții.

Ascunderea furiei în moduri incorecte poate deveni distructivă pentru sine și pentru ceilalți. Invățarea gestionarii furiei poate crea conștientizare de sine, încredere și liniște sufletească.

Practicați respirația profundă: Predarea respirației profunde copiilor îi poate ajuta să-și controleze furia. Respirația lentă și profundă ar calma sistemul nervos .

Ei ar trebui să înțeleagă că atunci când cineva se înfurie, bătăile inimii cresc, dar pe măsură ce respiră profund, acestea încetinesc. Rugați-i să își pună mâinile pe inimă și să simtă bătăile. Copiii pot număra până la cinci și în mod regulat pentru a exersa.

Copiii pot exersa acest lucru atunci când se întind să doarmă.

Respirația oceanică presupune să închizi ochii împreună cu cei ai copilului și să îți imaginezi furia ca un foc pe un țărm. Ei își imaginează că valurile oceanului se apropie și sting focul în timp ce respiră prin diafragmă.

Încurajați jocurile de rol: Jocurile de rol îi ajută pe copii să își exprime mai bine emoțiile. În timp ce joacă un personaj în jocul de rol, ei învață din modul în care personajul a făcut față unei situații dificile.

De exemplu, atunci când sunt supărați sau furioși, lăsați-i să joace rolul unei broaște țestoase. Permiteți-le să se prefacă că intră în carapace acoperindu-și capul cu brațele și rămânând acolo până când se calmează. Această practică le va permite copiilor să se calmeze până când furia lor se potolește .

Dacă îi implicați pe copii în jocuri de rol în mod regulat, aceștia vor deveni mai imaginativi și mai comunicativi și vor înțelege cum să vorbească despre emoțiile lor prin cuvinte.

Creați un colț de calm: Colțurile de calm sunt locuri specifice de acasă sau de la școală pe care copiii le pot folosi pentru a se calma atunci când se enervează sau se supără. Aceste colțuri se concentrează pe aducerea atenției și a păcii în rândul copiilor.

Faceți un desen: Este posibil ca unii copii să nu fie capabili să se exprime prin cuvinte, dar își pot desena emoțiile. Desenul îi ajută să se calmeze și să se relaxeze. Dacă copiilor le place să deseneze, încurajați-i să folosească acest lucru ca pe o activitate pentru a-și gestiona furia.

Identificați factorii declanșatori și evitați-i: Mulți copii devin furioși sau supărați atunci când li se cere să facă ceva ce nu le place sau să înceteze să facă ceva ce le place. De exemplu, se pot enerva dacă le cereți să închidă televizorul, să nu se mai joace sau să-și facă temele. Puteți identifica aceste elemente declanșatoare și evita o criză de nervi prin avertismente din timp, pregătindu-i pentru situația respectivă sau împărțind procesul în etape. Astfel, dacă doriți ca copiii să închidă televizorul, le puteți spune că mai au la dispoziție doar zece minute pentru a se uita la emisiunea lor. Avertizările de timp vor ajuta la pregătire și vor evita izbucnirile bruște de furie .

Taguri Accese furie copii

Articole recomandate

Citeste si despre