Daca esti o mama dragastoasa nu inseamna ca iti cresti prost copilul

/ / Modificat: 2019-07-24
Daca esti o mama dragastoasa nu inseamna ca iti cresti prost copilul

Mamele se impart in mai multe categorii: protectoare, sfatuitoare, permisive, prapastioase, exigente.

Mai sunt si mamele prea moi si prea dragastoase, asa numitele mame "pupacioase". Cele din aceasta ultima categorie sunt deseori criticate aspru pentru ca isi "sufoca" toata ziua copilul cu imbratisari, sarutari, mangaieri si pentru ca pur si simplu nu il lasa pe acesta sa se dezlipeasca de ele.

Unul dintre principalele reprosuri care le sunt aduse este acela ca isi rasfata prea mult copiii, insa expertii sustin ca a-ti "sufoca" micutul cu dragoste nu are decat beneficii pentru cel mic.

Prinsi in valtoarea vietii si a responsabilitatilor, se intampla adesea sa uiti, ca parinte, ce e cel mai important: sa-i arati copilului ca il iubesti. O imbratisare si un sarut pe zi sunt la fel de importante pentru copiii nostri cum este micul dejun.

Asa cum nu sarim peste prima masa a zilei pentru ca vrem sa avem un copil sanatos, la fel ar trebui sa nu neglijam nici dovezile de afectiune despre care psihologii spun ca sunt extrem de importante; proasta crestere nu este atunci cand ii arati copilului ca il iubesti, cand il alinti si il saruti, ci atunci cand nu stii sa-i impui limite si disciplina.

Ce beneficii are sa fii o mama dragastoasa? Sa incepem!

1. O relatie solida cu copilul tau depinde de cat de bine stii sa ii arati ca il iubesti. Nimic nu intareste legatura dintre mama si copil cum o face dragostea. Copilul are mai mare incredere intr-un parinte dragastos, iar acest lucru este foarte util in procesul de educatie. Un copil care are incredere in parinti va fi mai ascultator si va accepta mai usor regulile si limitele.

2. Un copil care se simte iubit are un respect de sine mai ridicat şi va fi mai sigur pe el. Nu exista supradoza de dragoste cand vine vorba de copilul tau; nu o atitudine prea dragastoasa il va face sa fie prea sigur pe el sau prea arogant, ci lipsa limitelor in educatie.

3. Copilul se simte protejat atunci cand se simte iubit. Cand esti inconjurat cu dragoste te simti ocrotit in fata tuturor pericolelor. Iar asta ii da putere si ii creste respectul si increderea de sine. Ca adult nu te simti indestructibil atunci cand esti iubit si cand iubesti? Este valabil si la copii pentru ca dragostea iti da putere sa infrunti orice obstacol care ti-ar putea aparea in drum.

4. Dragostea este fundatia unei bune comunicari. Un copil care se simte iubit nu va avea probleme in a discuta cu mama despre absolut orice. Un copil caruia ii arati dragoste nu se va teme sa vorbeasca cu tine, chiar daca ar putea spune ceva gresit, iar o buna comunicare este esentiala in procesul de educatie.

5. Un copil care se simte iubit va fi mai extrovertit si va invinge mai usor timiditatea si teama atunci cand va trebui sa interactioneze cu altii. Este demonstrat ca acei copii mai extrovertiti si cu mai putina teama de respingere fac parte din familii in care dovezile de dragoste nu lipsesc niciodata.

6. Copiii care se simt iubiti au o mai mare inteligenta emotionala. Un copil fericit nu este un copil care are note bune la scoala si pe care parintii il forteaza sa invete, ci un copil care este capabil sa isi arate sentimentele si emotiile si sa le foloseasca in favoarea sa. Iar asta se obtine doar intr-un mediu in care nimeni nu se zgarceste cu dovezile de iubire si apreciere si in care nu apar frustrari emotionale.

7. Un copil iubit va fi un om care va sti sa fie la randul lui dragastos. Mamele pupacioase cresc copii mai empatici cu ceilalti si care vor sti, la randul lor, sa nu se teama sa-si manifeste emotiile si sentimentele.

Taguri Iubire copii parinti

Articole recomandate

Citeste si despre