Da, vin Sarbatorile de Craciun si sezonul cadourilor! Uita de ultima papusa aparuta pe piata, de setul de magie al lui Harry Potter, de iPhone, de perechea de Nike ultimul racnet sau de biletul la concert; cele mai importante daruri pe care un parinte le poate oferi copilului sau de Sarbatori nu sunt cele de pe lista pentru Mosul, ci acelea pe care copilul le va pastra in inima sa pentru tot restul vietii.
Anul acesta cel mic va primi cadouri lasate de Mos Craciun acasa la bunici, la unchi si matusi, sub bradul impodobit din sufrageria voastra, insa ce isi va aminti cu siguranta mult timp de acum incolo nu vor fi jucariile uitate prin cotloane dupa cateva zile, ci darurile cu suflet, originale, care nu s-au aflat pe nicio lista de cadouri de sarbatori.
Iata cateva idei de daruri de Craciun pe care copilul tau nu le va uita niciodata (si nici tu)
1.Imbratisari pentru toti
Deseneaza diferite tipuri de imbratisari pe hartie colorata; imbratisarea puternica, imbratisarea zgomotosa, imbratisarea in pasi de dans, dubla imbratisare, apoi pune-le intr-o cutie de cadouri. Tu sau copilul tau veti putea extrage din cutie oricand in timpul anului un tip de imbratisare pe care sa il exemplificati.
2.Jocul emotiilor
Scrie pe cartonase de hartie o serie de emotii si sentimente pozitive si impacheteaza-le intr-o cutie de cadouri: in fiecare dimineata a noului an, extrageti un cartonas si incercati sa pastrati sentimentul inscris pe el pentru tot restul zilei. Acesta este un joc distractiv pentru intreaga familie, dar si o excelenta modalitate de a initia o discutie cu cel mic despre cum s-a simtit in ziua respectiva si ce evenimente au avut loc in viata sa.
3.Agenda fericirii
Adauga intr-o agenda experiente si solicitari care pot fi bifate: patinaj cu familia, vizionarea unui film la cinematograf, o cina delicioasa in mijlocul saptamanii, o plimbare pe plaja, o drumetie pe munte...pe parcursul anului, cel mic va putea sa bifeze fiecare experienta traita impreuna cu familia sa, iar voi va veti putea bucura de momente placute petrecute in familie.
4.Solidaritate
Dedicati-va timpul ajutorarii familiilor si copiilor nevoiasi. Sarbatorile de Iarna sunt momentul ideal pentru a incuraja empatia celui mic si a-i oferi ocazia de a face fapte bune. Gaseste un ONG sau o asociatie aproape de casa, in cadrul careia sa va puteti oferi timpul pentru a-i ajuta pe cei din jur. O astfel de experienta iti va invata copilul cat de importanta este bunatatea si solidaritatea si il va face sa aprecieze munca in folosul comunitatii in care traieste.
5.Scrisori de multumire
Invata-ti copilul sa multumeasca, scriind o scrisoare de gratitudine unei persoane speciale pentru el. Incurajeaza-l nu doar sa o scrie din suflet, dar si sa o decoreze si sa o deseneze dupa pofta inimii, sa o personalizeze exprimandu-si originalitatea.
In final, aceste idei de daruri reprezinta spiritul Craciunului in esenta sa - dragoste, emotie, fericire, solidaritate, empatie, recunoastere, familie, valori pe care orice parinte isi doreste ca micutul sau sa le deprinda si sa le fructifice.